to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:10 | 27.04.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Πέμπτη 27/4)

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων η διαπραγμάτευση και η συνεδρία στο ευρωκοινοβούλιο για το ελληνικό πρρόγραμμα...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Μικροπολιτικές σκοπιμότητες και σύγχυση από τους ευρωβουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. (αναλυτικά)

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε επίσης τη στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι στη σημερινή συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος φάνηκαν να βρίσκονται σε… σύγχυση για το αν στηρίζουν την Ελλάδα ή τους δανειστές.


 

Χρειάζονται σελίδες επί σελίδων για το «πάρτι» στην υγεία

Η Εξεταστική επιτροπή της Βουλής έπιασε δουλειά χθες και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης αναφέρει στο Euro2day.gr παραδείγματα που στηρίζουν την ανάγκη σύστασής της. (αναλυτικά)


 


 

Πιλοτικό πρόγραμμα για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας

Παρουσιάστηκε, σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το «πιλοτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας», στο πλαίσιο του οδικού χάρτη για την καταπολέμησή της. (αναλυτικά)


 

«Panama Papers,1 χρόνος μετά»: Νομικές παρεμβάσεις προστασίας των whistlblowers προαναγγέλλει ο γ.γ. κατά της Διαφθοράς

Νομικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση και προστασία των «πληροφοριοδοτών Δημοσίου Συμφέροντος» ή whistlblowers και μάλιστα εντός του 2017 προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας κατά της Διαφθοράς στον χαιρετισμό του στο Συνέδριο της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις Βρυξέλλες για τη φοροδιαφυγή, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από τα "Panama papers". (αναλυτικά)


 

Αλλαγές για την παραιτέρω βελτίωση της λειτουργίας της Βουλής προανήγγειλε ο Ν. Βούτσης

Αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η λειτουργία της, προανήγγειλε μέχρι το τέλος Μαίου, ο πρόεδρος Νίκος Βούτσης, μετά την συνάντησή του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη. Επίσης, ενημέρωσε ότι η πρόταση νόμου της ΝΔ, για την ψήφο των ομογενών, θα εισαχθεί με την σειρά της στην Ολομέλεια προς συζήτηση - αφού είναι πέμπτη μεταξύ δέκα προτάσεων πουν έχουν υποβληθεί από τα κόμματα- και πάντως δεν είναι εφικτό να συζητηθεί εντός μηνός, όπως ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ. (αναλυτικά)


 

Χρ. Σπίρτζης για ΣΤΑΣΥ: Οι διώξεις αφορούν διοικήσεις που κληρονομήσαμε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

Οι διώξεις αφορούν διοικήσεις που κληρονομήσαμε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, αναφορικά με τη δίωξη που ασκήθηκε κατά υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ. (αναλυτικά)


 

Το Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής απαντά στις δημοσιογραφικές ενώσεις: Ανεπίτρεπτη διάκριση εις βάρος των υπολοίπων εργαζομένων του Υπουργείου

«Οι δημοσιογράφοι που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Υπουργείο υπάγονται στο ίδιο καθεστώς απασχόλησης με τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε αυτό», αναφέρουν πηγές του ΥΠΨΗΠΤΕ. (αναλυτικά)


 

Δ. Σιμόπουλος για τη Διαστημική Εταιρεία: «Θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί πριν από δεκαετίες»

Με την ευχή να υλοποιηθεί άμεσα και να λειτουργήσει η Διαστημική Εταιρεία προς όφελος της χώρας και των πολιτών, ο διάσημος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος έστειλε τις παρατηρήσεις του στο υπό διαβούλευση του νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την ίδρυση ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Α.Ε.». (αναλυτικά)


 

Παρεμβάσεις για πιο ανταγωνιστική αγροτική παραγωγή

Τις παρεμβάσεις του ΥπΑΑΤ για την ανταγωνιστικότητα των ελληνικής αγροτικής παραγωγής παρουσίασε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στην ημερίδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας με θέμα: «Αειφόρος Γεωργία και επιχειρήσεις - παραγωγική ανασυγκρότηση και προοπτικές απασχόλησης». (αναλυτικά)


 

Γερμανοί δικαστές αίρουν περικοπές της Αθήνας!

Εννοείται ότι τα μέτρα λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης δεν ισχύουν στη Γερμανία. Και όμως το αυτονόητο ετέθη στην κρίση της γερμανικής δικαιοσύνης. Και αυτή απεφάνθη υπέρ των εργαζομένων. (αναλυτικά)


 

ΕΤΕΑΝ: Τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία έχουν πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ευελιξία σε σχέση με τα παλαιά

Τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία έχουν πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και παρουσιάζουν πολύ μεγαλύτερο βαθμό ευελιξίας σε σχέση με τα παλαιά και εάν χρησιμοποιηθούν σωστά, μπορούν να προσφέρουν ανεκτίμητη βοήθεια στην ελληνική οικονομία, η οποία τα έχει πολύ μεγάλη ανάγκη. (αναλυτικά)


 

Μειώνεται κατά 100 εκατ. ευρώ ο ELA

Μειώνεται κατά 100 εκατ. ευρώ το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας. (αναλυτικά)


 

Κατηγορηματική διάψευση από το Ταμειο Παρακαταθηκών και Δανείων ότι πουλά στεγαστικά δάνεια σε ξένα funds

Tο Ταμειο Παρακαταθηκών και Δανείων με ανακοίνωση του διαψεύδει κατηγορηματικά σημερινά δημοσιεύματα, που υποστηρίζουν ότι πουλά στεγαστικά δάνεια σε ξένα funds. (αναλυτικά)


 

«Στρατηγικός στόχος η στήριξη των νέων επιστημόνων»: Άρχισε η αξιολόγηση των προτάσεων νέων ερευνητών

Άρχισε και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο μήνες η διαδικασία αξιολόγησης 2.815 ερευνητικών προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». (αναλυτικά)


 

Πώς ο Δήμος Αθηναίων «δίνει χρήματα σ’ έναν "πάμπλουτο φορέα"»

Η διαχείριση του κτιρίου της οδού Αμερικής 8 που ανήκει στο ΕΒΕΑ συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)