to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Α. Μπαλωμενάκης: «Ωκεανός» στοιχείων και ενδείξεων για διασπάθιση δημοσίου χρήματος στην Υγεία

Ενόψει της έναρξης των εργασιών της πρώτης Εξεταστικής Eπιτροπής της Βουλής που διενεργείται στο χώρο της υγείας, την Τετάρτη 3 Μαΐου, ο κ. Μπαλωμενάκης κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να δείξουν ότι μπορούν να συνεννοηθούν και να δώσουν λύσεις σε χρόνιες παθογένειες και φαινόμενα διαφθοράς προς όφελος της κοινωνίας.


Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την Υγεία μίλησε σήμερα Στο Κόκκινο σχετικά με τη διερεύνηση των ύποπτων συναλλαγών προσώπων, που είχαν ως αποτέλεσμα τον παράνομο πλουτισμό συγκεκριμένων ομάδων, και σαφή ζημία σε περιουσιακά στοιχεία μονάδων υγείας. Κυρίαρχη περίπτωση, όπως είπε, είναι αυτή του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» από την οποία ξεκινήσει την έρευνα της η αρμόδια επιτροπή.

Οι εργασίες της αρχίζουν την Τετάρτη 3 Μαΐου και η Εξεταστική Επιτροπή, όπως εξήγησε στον Προκόπη Αγγελόπουλο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη,  θα εξετάσει έναν «ωκεανό» στοιχείων και ενδείξεων διασπάθισης δημοσίου χρήματος όπου συμμετείχαν πάρα πολλά πρόσωπα τα οποία συγκροτούσαν ένα ολόκληρο σύμπλεγμα ενώ εκτίμησε ότι πολύ σύντομα θα υπάρχουν αποκαλύψεις οι οποίες θα εκπλήξουν πολλούς.

Ειδικά για τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν εισαγγελικές παρεμβάσεις, προέβλεψε ότι θα υπάρξουν σύντομα αποκαλύψεις εκ των έσω. Μια τέτοια περίπτωση ανέφερε ο κ. Μπαλωμενάκης είναι αυτή του ήδη κρατούμενου, του πρώην προέδρου του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» κ. Μαρτίνη,  ο οποίος με  καταθέσεις του, τόσο τον Οκτώβριο όσο και τον Μάρτιο, έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία  εμπλοκής συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων στη διαδικασία εκποίησης του νοσοκομείου.

Ο κ. Μαρτίνης έχει μιλήσει με ονόματα, ανέφερε χαρακτηριστικά, και υπάρχουν ενδείξεις συμμετοχής τους σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις οι οποίες κατέληξαν στην αφαίρεση της ιδιοκτησίας από τον Ερυθρό Σταυρό και στην παράδοση του στην τράπεζα Πειραιώς.

Πριν από την κατάληξη της εκποίησης του νοσοκομείου με το τίμημα των 115 εκατομμυρίων, το όποιο θεωρείται πολύ χαμηλό ποσό από μόνο του, υπήρξαν προσπάθειες και του Βγενόπουλου να υπονομεύσει την ιδιοκτησία με σκοπό να την πάρει.

Επίσης υπήρξε ένας προβληματικός δανεισμός του «Ερρίκος Ντυνάν», όπου υποθηκεύτηκαν όλα τα υλικά και άυλα στοιχεία του νοσοκομείου στην τότε  τράπεζα Μαρφίν έναντι ενός ποσού 95 εκατομμυρίων ευρώ. Εξαιτίας μάλιστα αυτού του δανεισμού οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό. Ακόμη ανέφερε πως υπάρχουν παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων έτσι ώστε να κλείσει η διαμάχη μεταξύ Βγενόπουλου και Μαρτίνη, όπως και το καταπληκτικό γεγονός να συμμετέχουν στο νέο ΔΣ της εταιρείας συγγενείς πολιτικών προσώπων. Αυτό το κουβάρι σιγά σιγά θα ξεμπερδευτεί, τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής.

Μετά τη διερεύνηση του «Ερρίκος Ντυνάν» η Εξεταστική Επιτροπή, θα εξετάσει υποθέσεις κακοδιοίκησης σε φορείς όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η αδιαφάνεια στη διαχείριση ήταν ο κανόνας.

Τελευταία υπόθεση που θα εξεταστεί σύμφωνα με τον κο Μπαλωμενάκη, είναι  η υπόθεση του φαρμάκου και της εκτίναξης της φαρμακευτικής δαπάνης,  προκειμένου, όπως είπε, να δοθεί ο χρόνος για την ενημέρωση των στοιχείων και από τη διεθνή έρευνα που διεξάγεται με αφορμή την υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρίας «NOVARTIS».

Τέλος, ενόψει της έναρξης των εργασιών της πρώτης Εξεταστικής Eπιτροπής της Βουλής που διενεργείται στο χώρο της υγείας, την Τετάρτη 3 Μαΐου, ο κος Μπαλωμενάκης κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να δείξουν ότι μπορούν να συνεννοηθούν και να δώσουν λύσεις σε χρόνιες παθογένειες και φαινόμενα διαφθοράς προς όφελος της κοινωνίας.

  • Έρχονται τα ραβασάκια από τη δικαιοσύνη για τα θαλασσοδάνεια

Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, βουλευτής Χανίων με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο Ξένοι Στην ίδια Πόλη», εκτίμησε ότι η εισαγγελική έρευνα για τα θαλασσοδάνεια βρίσκεται στο τελικό στάδιο και πολύ πιθανόν μέχρι το καλοκαίρι να αποσταλούν και τα πρώτα «ραβασάκια» της δικαιοσύνης.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες η διαπλοκή στον χώρο της υγείας φτάνει μέχρι και πολιτικά πρόσωπα, ενώ η ζημιά για το δημόσιο ανέρχεται σε δισεκατομμύρια ευρώ. 

Φωτογραφία: ΑΜΠΕ
 

 

Ακούστε στο Κόκκινο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)