to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:29 | 27.04.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Σε σύγχυση οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ εν όψει της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης (βίντεο)

Σύγχυση μαρτυρούν οι τοποθετήσεις των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο στη συζήτηση του ελληνικού προγράμματος παρουσία του προέδρου του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ.


Σύγχυση μαρτυρούν οι τοποθετήσεις των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο στη συζήτηση του ελληνικού προγράμματος παρουσία του προέδρου του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

Επικριτική στους δανειστές στην τοποθέτησή της η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ελίζα Βόζενμπεργκ. Η κ. Βόζενμπεργκ αναρρωτήθηκε γιατί επιβάλλονται τα μέτρα ενώ υπάρχει πλεόνασμα, την ίδια ώρα, που η κ. Σπυράκη θεωρεί το πλεόνασμα μη βιώσιμο και επαναλαμβάνει το αίτημα για εκλογές στο Ευρωκοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα στην τοποθέτησή της η κ. Βόζενμπεργκ είπε: «Αφού και οι δυο σας (Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ) παραδέχεσθε ότι η χώρα παρουσίασε πλεόνασμα και υποθέτεται ότι θα διαρκέσει και τα επόμενα χρόνια, τότε δώστε μια εξήγηση γιατί επιβάλλεται μέτρα που εξαθλιώνουν την κοινωνία και τον ελληνικό λαό,  όπως μείωση συντάξεων και αφορολόγητο, μέτρα που δεν έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα και δεν συμβάλλετε για να ρυθμιστεί το χρέος μια υπόσχεση που δώσατε από το 2012.»

Η κ. Σπυράκη με τη σειρά της προτίμησε να περιγράψει τη ζοφερή κοινωνική πραγματικότητα σαν να είναι απόρροια μόλις των δύο τελευταίων χρόνων και όχι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόστηκε όλα τα χρόνια των μνημονίων και την καταστροφή του κοινωνικού κράτους που επέφεραν επί των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, η Μαρία Σπυράκη άσκησε κριτική στους δανειστές, αλλά γιατί υποστηρίζουν το πλεόνασμα που «δεν είναι βιώσιμο», υιοθετώντας έτσι τις απόψεις του ΔΝΤ που αιτιολογούν την επιβολή αυστηρών μέτρων στη χώρα.

«Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 φαίνεται πως δεν είναι βιώσιμο γιατί βασίζεται σε μέτρα μιας χρήσης», είπε ενώ όπως πρόσθεσε «η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης δεν προσφέρει καμιά εγγύηση για την ολοκλήρωση του προγράμματος το Νοέμβριο του 2018. Η Ελλάδα χρειάζεται άλλη πολιτική, με μείωση των φόρων και των δαπανών».

Ο κ. Κεφαλογιάννης με τη σειρά του ζήτησε «συμβούλιο πολιτικών αρχηγών» και «εθνική στρατηγική» αντιπολιτευόμενος παράλληλα με αφορμή το πρωτογενές πλεόνασμα κατά της ελληνικής κυβέρνησης, βάλλοντας κατά της αξιοπιστίας της σαν να απευθύνεται στο ελληνικό και όχι προς το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

«Για μια πραγματική συμφωνία που θα δίνει πραγματικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα» μίλησε ο κ. Κύρτσος.

Η κ. Καϊλή, εκ του ΠΑΣΟΚ, επέκρινε τη «βολική κυβέρνηση" που "ψηφίζει ότι της ζητηθεί προκειμένου να μείνει στην εξουσία» ενώ άφησε αιχμές αμφισβήτησης του πρωτογενούς πλεόνασματος, που όπως φαίνεται μόνο Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αρνούνται να πιστέψουν. «Γιατί ζητούμε μέτρα όταν βλέπουμε πλεονάσματα, δεν πιστεύεται ότι μπορούν να διατηρηθούν, ότι είναι τεχνητά;» είπε χαρακτηριστικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)