to top
 • βρείτε μας στο Twitter
 • βρείτε μας στο Facebook
 • βρείτε μας στο YouTube
 • στείλτε μας email
 • εγγραφείτε στο RSS feed
 • international version
 • Twitter: Apollo και Sixth Street αδειάζουν τον Elon Musk για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς

  06.10.2022 - 11:01

  Οι επενδυτικές εταιρίες Apollo Global Management Inc και Sixth Street δεν συζητούν πλέον με τον Ίλον Μασκ για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας εξαγοράς
 • Οι καταναλωτές δεν εμπιστεύονται τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα για τις διακοπές τους

  06.10.2022 - 09:46

  Οι περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως προτιμούν να ταξιδεύουν με τα δικά τους αυτοκίνητα παρά να χρησιμοποιούν υπηρεσίες ενοικίασης ή άλλα μέσα, σύμφωνα με έρευνα σε 25 χώρες
 • Οι ανοσολογικές αντιδράσεις στη σοβαρή Covid-19 μπορεί να πυροδοτήσουν νευρολογικά προβλήματα στον εγκέφαλο

  05.10.2022 - 09:19

  Οι βαριές λοιμώξεις Covid-19 μπορούν να προκαλέσουν αντιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών που θα έχουν ως συνέπεια να προκληθούν βλάβες στα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν προβλήματα μνήμης και σύγχυση ή εγκεφαλική «ομίχλη», αυξάνοντας παράλληλα την πιθανότητα μακροχρόνιων προβλημάτων. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας βρετανικής επιστημονικής μελέτης, που για πρώτη φορά βρήκε ότι μια απρόβλεπτη ανοσιακή αντίδραση του οργανισμού στον κορονοϊό αυξάνει τη συχνότητα καταστροφής των εγκεφαλικών νευρώνων και έχει έντονα αρνητική επίπτωση στον ρυθμό αναγέννησής τους στην περιοχή του ιπποκάμπου στον εγκέφαλο, η οποία είναι ζωτική για τη μνήμη και τη μάθηση.
 • Νόμπελ Φυσικής: Στους Ασπέ, Κλόζερ και Τσάιλινγκερ το βραβείο

  04.10.2022 - 17:47

  Στους Αλέν Ασπέ, Τζον Κλόζερ και Άντον Τσάιλινγκερ το φετινό βραβείο Νόμπελ Φυσικής - Ο Αλέν Ασπέ καλεί τη διεθνή επιστημονική κοινότητα να παραμείνει ενωμένη απέναντι στην άνοδο του «εθνικισμού» στον κόσμο
 • Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν στον στρατό τους μισθοφόρους από πολύ μακρινά μέρη

  04.10.2022 - 08:48

  Οι αρχαίοι Έλληνες, τουλάχιστον στη Μεγάλη Ελλάδα, χρησιμοποιούσαν στον στρατό τους κατά καιρούς μισθοφόρους από πολύ μακρινά μέρη. Οι πόλεμοι και οι μισθοφόροι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην μεγάλης κλίμακας μετακίνηση ανθρώπων στον κλασσικό αρχαιοελληνικό κόσμο της Μεσογείου. Αυτό συμπέρανε μια διεθνής διεπιστημονική ομάδα γενετιστών και άλλων επιστημόνων που ανέλυσαν το αρχαίο DNA ανθρώπων από τις ελληνικές αποικίες στη Σικελία.
 • Το Νόμπελ Ιατρικής δόθηκε στον Σβάντε Πάαμπο

  03.10.2022 - 12:55

  Ο Σουηδός επιστήμονας Σβάντε Πάαμπο έλαβε το Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής 2022 για τις ανακαλύψεις του "για το γονιδίωμα εξαφανισθέντων ανθρωπίνων και την ανθρώπινη εξέλιξη", ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή που απονέμει το βραβείο.
 • Νόμπελ Χημείας: Στους επιστήμονες Μπερτόσι, Μέλνταλ και Σάρπλες το βραβείο

  05.10.2022 - 15:02

  Στους Κάρολιν Μπερτόσι, Μπάρι Σάρπλες και Μόρτεν Μέλνταλ το φετινό Νόμπελ Χημείας
 • Τεχνητή νοημοσύνη: Πρόγνωση του καρδιαγγειακού κινδύνου από τα μάτια μέσα σε ένα λεπτό

  05.10.2022 - 10:29

  Τα ευρήματα ενισχύουν τα στοιχεία προηγούμενων μελετών ότι τα μάτια αποτελούν ένα χρήσιμο «παράθυρο» για την καρδιαγγειακή υγεία στο πλαίσιο μιας εξατομικευμένης προσέγγισης. Το νέο επίτευγμα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ανοίγει τον δρόμο για μια νέα αποτελεσματική και μη επεμβατική εξέταση που δεν θα χρειάζεται καν να γίνεται σε ιατρικό κέντρο, αλλά στο ίδιο το ιατρείο του οφθαλμίατρου ή άλλου γιατρού ή ακόμη και από κινητές μονάδες στον δρόμο με τη χρήση κάμερας.
 • Σαν σήμερα πραγματοποιείται η 6η Ολομέλεια του ΚΚΕ

  05.10.2022 - 09:12

  38 μέρες μετά τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου, συνέρχεται η 6η ολομέλεια του ΚΚΕ στο Μπουρέλι της Αλβανίας και αποφασίζει την επίσημη παύση του πυρός. Στα νέα καθήκοντα του κόμματος περιλαμβάνονται η ίδρυση ενός νόμιμου πλατιού αριστερού δημοκρατικού κόμματος και η έκδοση μιας αριστερής νόμιμης αθηναϊκής εφημερίδας.
 • Σαν σήμερα απελευθερώθηκε η Ξάνθη

  04.10.2022 - 09:11

  4 Οκτωβρίου 1919 ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται στην Ξάνθη, όπου τον υποδέχονται με φρενίτιδα ενθουσιασμού οι κάτοικοι, ενώ οι Βούλγαροι αρχίζουν να αποχωρούν χωρίς επεισόδια.
 • Η μοναξιά σχετίζεται με διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

  03.10.2022 - 10:18

  Τα αισθήματα μοναξιάς συνδέονται με σημαντικά αυξημένο -περίπου διπλάσιο- κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2, δείχνει μια νέα νορβηγική επιστημονική μελέτη. Προηγούμενες έρευνες είχαν συσχετίσει το ψυχικό στρες με τον διαβήτη. Η μοναξιά, που δημιουργεί χρόνιο στρες, αυξάνει τον σχετικό κίνδυνο.
 • Οι 80άρηδες με πολύ καλή μνήμη διαθέτουν «σούπερ» νευρώνες στον εγκέφαλό τους

  03.10.2022 - 09:21

  Αν μερικοί άνθρωποι δεν ξεχνούν το παραμικρό παρά την προχωρημένη ηλικία τους, αυτό μπορεί να οφείλεται στο μεγάλο μέγεθος μερικών ζωτικών εγκεφαλικών κυττάρων τους. Οι άνθρωποι άνω των 80 ετών που διατηρούν σχεδόν άθικτη τη μνήμη τους, διαθέτουν στον εγκέφαλό τους «σούπερ» νευρώνες, σημαντικά μεγαλύτερους σε μέγεθος από τον μέσο όρο των συνομηλίκων τους, αλλά και πιο υγιείς, αποκαλύπτει για πρώτη φορά μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
 • Τον Νοέμβριο η επόμενη απόπειρα εκτόξευσης της Artemis 1 για την Σελήνη

  01.10.2022 - 13:42

  Στις αρχές της εβδομάδας, ο διαστημικός πύραυλος SLS (Space Launch System) χρειάστηκε να επιστραφεί στο κτίριο συναρμολόγησης του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι για να προστατευτεί από τον κυκλώνα Ίαν που έπληξε τη Φλόριντα.
 • Η Σουηδία θα σταματήσει τους εμβολιασμούς των εφήβων κατά της Covid-19

  30.09.2022 - 14:40

  Η σουηδική αρχή υγείας ανακοίνωσε σήμερα πως παύει να συνιστά τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 των υγιών εφήβων ηλικίας 12 ως 17 ετών εξαιτίας του «πολύ μικρού κινδύνου» να εμφανίσουν σοβαρές μορφές της νόσου σ' αυτή την ηλικία.
 • Aυξήθηκαν φέτος οι επιδημίες χολέρας παγκοσμίως

  30.09.2022 - 14:25

  Αύξηση σημείωσαν φέτος τα κρούσματα χολέρας στον κόσμο, κυρίως σε περιοχές που πλήττονται από τη φτώχεια και τις συγκρούσεις, με 26 χώρες να έχουν ήδη ανακοινώσει επιδημίες στο έδαφός τους και τον αριθμό των θανάτων να αυξάνεται ραγδαία, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
 • Η SpaceX χρηματοδοτεί μελέτη με στόχο να παραταθεί η διάρκεια ζωής του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble

  30.09.2022 - 11:29

  Η εταιρία SpaceX του Ίλον Μασκ προγραμματίζει να χρηματοδοτήσει μία μελέτη σε συνεργασία με τη NASA για να εξετάσει τρόπους χρήσης της διαστημικής κάψουλας Dragon, με στόχο την αύξηση του ύψους τροχιάς του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble, προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια της χρήσης του τηλεσκοπίου, όπως ανακοίνωσαν χθες αξιωματούχοι της Διαστημικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.
 • Το Juno έκανε το κοντινότερο πέρασμα σκάφους από τον δορυφόρο Ευρώπη του Δία εδώ και 20 χρόνια

  30.09.2022 - 11:25

  Το σκάφος Juno της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) πέρασε στις 29 Σεπτεμβρίου σε απόσταση μόνο 352 χιλιομέτρων από τον δορυφόρο Ευρώπη του Δία, τραβώντας νέες λεπτομερείς φωτογραφίες από την επιφάνεια της, τις καλύτερες και κοντινότερες που έχουν τραβηχτεί από διαστημοσυσκευή εδώ και πάνω από 20 χρόνια.
 • Η Google βάζει τέλος στην υπηρεσία “νέφους” Stadia

  30.09.2022 - 11:20

  Η Google βάζει τέλος στην υπηρεσία “νέφους” Stadia για streaming βιντεοπαιγνιδιών, μετά από τρία χρόνια λειτουργία - Θα αποζημιώσει και τους χρήστες

Σελίδες

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)