to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:30 | 27.04.2017

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ επιτίθενται σε Κομισιόν και Ντάισελμπλουμ για δήθεν στήριξη της χώρας μας. Ντροπή!

«Η πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου στηρίζει την Ελλάδα. Οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ όμως, επιτίθενται σε Κομισιόν κ Ντάισελμπλουμ για δήθεν στήριξη της χώρας μας. Ντροπή!»


Τη στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι στη σημερινή συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος φάνηκαν να βρίσκονται σε… σύγχυση για το αν στηρίζουν την Ελλάδα ή τους δανειστές, επέκρινε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε ανάρτηση του στο Twitter ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε:

«Η πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου στηρίζει την Ελλάδα. Οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ όμως, επιτίθενται σε Κομισιόν κ Ντάισελμπλουμ για δήθεν στήριξη της χώρας μας. Ντροπή!»

Νωρίτερα, τόσο ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όσο και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, είχαν χαιρετήσει την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και έστειλαν μήνυμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός Μαΐου.

Ωστόσο, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, με προεξάρχοντες την Μαρία Σπυράκη και τον Μανώλη Κεφαλογιάννη ανέπτυξαν μια διαφορετική άποψη…

Η Μαρία Σπυράκη άσκησε κριτική στους δανειστές, γιατί υποστηρίζουν το πλεόνασμα που «δεν είναι βιώσιμο», υιοθετώντας έτσι τις απόψεις του ΔΝΤ που αιτιολογούν την επιβολή αυστηρών μέτρων στη χώρα. «Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 φαίνεται πως δεν είναι βιώσιμο γιατί βασίζεται σε μέτρα μιας χρήσης», είπε ενώ όπως πρόσθεσε «η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης δεν προσφέρει καμιά εγγύηση για την ολοκλήρωση του προγράμματος το Νοέμβριο του 2018. Η Ελλάδα χρειάζεται άλλη πολιτική, με μείωση των φόρων και των δαπανών».

Ο κ. Κεφαλογιάννης με τη σειρά του ζήτησε «συμβούλιο πολιτικών αρχηγών» και «εθνική στρατηγική» αντιπολιτευόμενος παράλληλα με αφορμή το πρωτογενές πλεόνασμα κατά της ελληνικής κυβέρνησης, βάλλοντας κατά της αξιοπιστίας της σαν να απευθύνεται στο ελληνικό και όχι προς το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)