to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:35 | 19.11.2017

Κοινωνία

Στους 20 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες: Η σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε στη Μάνδρα

Στα 20 ανέρχονται πλέον τα θύματα από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική την Τετάρτη, καθώς σήμερα εντοπίστηκε ένας ακόμα νεκρός κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας Αττικής


Ένας άνδρας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ανασύρθηκε νεκρός κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας Αττικής. Η σορός του μεταφέρεται στο Θριάσιο όπου πρόκειται να γίνει η ταυτοποίησή του. Οι νεκροί πλέον από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική ανέρχονται σε είκοσι.

 

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Στις 1154 έχουν φτάσει οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου, από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια (120 μηχανικοί) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρεαι σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:

-Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 925 αυτοψίες συνολικά. Τα 733 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 588 κατοικίες, 67 επαγγελματικοί χώροι, 5 δημόσια κτίρια και 73 αποθήκες – υπόγεια.

-Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 229 συνολικά αυτοψίες. Τα 222 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 142 κατοικίες, 30 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 48 αποθήκες – υπόγεια.

Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός, σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών

Στην αντιμετώπιση των καταστροφών από την κακοκαιρία επικεντρώνεται πλέον η μεγάλη επιχείρηση στη Δυτική Αττική, ενώ σε επιφυλακή παραμένει ο κρατικός μηχανισμός. 

Η καταγραφή των ζημιών σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό από τις αυτοψίες των τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών, 260 κτίσματα έχουν πληγεί και τουλάχιστον τα 186 χρήζουν αποζημίωσης.

Μιλώντας χτες στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Υποδομών και μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, τόνισε ότι στην περίπτωση της Νέας Περάμου, «δυστυχώς το νερό  ρέει από διάφορες πλευρές ενώ είναι σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις και παράλληλα η οχύρωση με έξι χιλιάδες σακιά άμμου να έχουν διανεμηθεί στους κατοίκους».

«Αυτοί που χτίζουν σπίτι πάνω σε ρέμα έχουν πάρει υπογραφή πολεοδόμου, άρα λοιπόν όλοι έχουμε συνευθύνη», τόνισε ο κ. Μαυραγάννης. «Εφεξής, κανένα έργο δεν πρέπει να ξεκινά εάν εκκρεμούν έργα που άπτονται της δημόσιας ασφάλειας», πρόσθεσε.

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στη Μάνδρα είναι μερικώς κατεστραμμένο, και το νερό από τις βρύσες δεν είναι πόσιμο, με αποτέλεσμα διάφοροι δήμοι της Αθήνας να έχουν αποστείλει υδροφόρες.

Σε εγρήγορση για ενδεχόμενες υγειονομικές συνέπειες, παραμένει το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ συνεχίζεται το κύμα αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από φορείς, εταιρείες και πολίτες.

Σε άμεση προτεραιότητα θέτει η διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) την εξέταση αιτήσεων επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ παροχής για τους πληγέντες από τις θεομηνίες ασφαλισμένους.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου υπέγραψε την Παρασκευή  τις υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες παρέχονται διευκολύνσεις στους πολίτες σχετικά με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις στις πληγείσες περιοχές της ΠΕ Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σύμης της ΠΕ Ρόδου της περιφέρειας Νότιου Αιγαίου.

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μετά από πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών, από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των πληγέντων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές, σε όλη χώρα. 

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους Επιτρόπους και τις υπηρεσίες της ΕΕ, για την εξεύρεση πρόσθετων πηγών χρηματοδότησης.

Την εκτίμηση και τις ευχαριστίες του για το κύμα αλληλεγγύης εκ μέρους όλων των ευρωπαϊκών χωρών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις που έκανε και στα ξένα ΜΜΕ, προσερχόμενος στη «διάσκεψη κορυφής για κοινωνικά θέματα, για τη δίκαιη απασχόληση και την ανάπτυξη», στο Γκέτεμποργκ.

.Ερωτηθείς σχετικά με την τραγωδία στην Αττική, είπε ότι θα ζητήσει συγκεκριμένη βοήθεια. Επισήμανε ότι η γραφειοκρατία στην Ευρώπη είναι κάτι που πρέπει να έχουμε υπόψη μας, «οπότε πρώτα απ' όλα προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους πολίτες μας με τις δικές δυνάμεις». Ο Αλ. Τσίπρας έθεσε ευρύτερα το θέμα της προστασίας των πολιτών της Ευρώπης από ακραία φυσικά φαινόμενα που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή. Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το παγκόσμιο αύτο ζήτημα, επισήμανε ότι είναι κάτι που επίσης «θα συζητήσουμε στο Παρίσι, τον Δεκέμβριο, καθώς τέτοια γεγονότα θα τα βρίσκουμε μπροστά μας πιο συχνά στο μέλλον».

* Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΡΤ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ LIVE-BLOG:

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)