to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:24 | 16.11.2017

Πολιτική

Στις πληγείσες περιοχές ο Αλ. Τσίπρας: Δέσμευσή μας η άμεση επούλωση των πληγών κι η αποκατάσταση των περιουσιών (βίντεο)

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.


Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το συντονιστικό κέντρο που έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας, στο κτίριο της αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα. Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τον συντονισμό των φορέων που μετέχουν στο έργο του εντοπισμού και διάσωσης αγνοουμένων, καθώς και για τις ενέργειες για την άμεση στήριξη των ατόμων που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σύσκεψη, δήλωσε τα εξής:

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να διαπιστώσω, ιδίοις όμμασι, το μέγεθος της καταστροφής. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι με ό,τι αντικρίσαμε. Προφανώς, πρόκειται για ένα σπάνιο και ακραίο, καιρικό φαινόμενο. Ωστόσο, αυτό το ακραίο φαινόμενο λειτούργησε έτσι όπως λειτούργησε εξαιτίας και της συσσωρευμένης, θα έλεγα, αδράνειας, των συσσωρευμένων προβλημάτων και ελλειμμάτων στα έργα υποδομής, αλλά και στον χωροταξικό σχεδιασμό. Ένα φαινόμενο που, βεβαίως, δεν αφορά μόνο τη Δυτική Αθήνα, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας. Ας είναι οι άνθρωποι αυτοί που χάσαμε οι τελευταίοι. Κι ας αποτελέσει αυτό το έναυσμα για όλους μας, προκειμένου να επιδείξουμε εγρήγορση στην αποκατάσταση των αναγκαίων υποδομών και του χωροταξικού σχεδιασμού, για να μην ξαναζήσουμε ποτέ ξανά τέτοια φαινόμενα.

Σήμερα, στη σύσκεψη, πρωτίστως, ασχοληθήκαμε με το επιχειρησιακό σκέλος, διότι ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη έχουμε ανθρώπους αγνοούμενους. Η προσπάθεια των πυροσβεστών και των εθελοντών είναι συγκινητική. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε κι άλλους ανθρώπους εν ζωή. Να μην αυξηθεί άλλο ο αριθμός των νεκρών.

Μας απασχόλησε επιχειρησιακά, επίσης, η δυνατότητα άμεσης αποκατάστασης των νοικοκυριών, η άντληση των υδάτων, η αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης, και βεβαίως, άμεση προτεραιότητα τα συνεργεία των μηχανικών για να καταγράψουν τις πληγές, τους πληγέντες, γιατί είναι δέσμευσή μας να προχωρήσουμε σε άμεση επούλωση των πληγών κι αποκατάσταση των περιουσιών, είτε αυτό αφορά νοικοκυριά είτε αφορά επιχειρήσεις.

Θέλω να πιστεύω ότι η συντονισμένη αυτή προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής Προστασίας, θα έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Για τους ανθρώπους όμως που χάσανε τους δικούς τους, για όλους εμάς που ζούμε ένα βαρύ πένθος, νομίζω ότι όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ας αποτελέσει, επαναλαμβάνω, το έναυσμα για εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε συσσωρευμένες παθογένειες δεκαετιών».

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, Γεώργιος Δέδες, ο Διοικητής Τροχαίας Αττικής, Βλάσιος Βαλάτσος, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος, Σταμάτης Ράπτης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Ψωμάς, ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης και εκπρόσωποι των Δημάρχων Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας.    

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)