to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:44 | 04.10.2017

Πολιτική

Δελτία αλλά όχι και... ειδήσεων

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων η απελευθέρωση του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, το Ελληνικό, το μακελειό στο Λας Βέγκας, η Καταλονία...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...



Τι ακριβώς σημαίνει η απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό

Το ΚΑΣ γνωμοδότησε υπέρ της κήρυξης αρχαιολογικού χώρου έκτασης περίπου 300 στρεμμάτων εντός της περιοχής της επένδυσης ενώ ενέκρινε την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης που είχε καταθέσει ο επενδυτής, με τη διευκρίνιση ότι «η κήρυξη αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή δεν συνεπάγεται περιορισμούς δόμησης αλλά μόνο αυξημένη επιτήρηση κατά την υλοποίηση της επένδυσης. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης που ενδεχομένως θα απαιτηθούν στο μέλλον. (αναλυτικά)


 

Εθισμένοι στο τζάμπα οι καναλάρχες - «Η κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στο ΕΣΡ»

Η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ και Star Channel, στο γνωστό τέμπο άρνησης της επιβολής νομιμότητας στο τηλεοπτικό πεδίο, προσέφυγαν κατά των αποφάσεων που καθορίζουν τον αριθμό των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών και την τιμή εκκίνησης - «ΕΣΡ και ΣτΕ έχουν κρίνει ότι οι άδεις δεν μπορεί να είναι απεριόριστες και "τζάμπα"», σχολιάζουν πηγές του υπουργείου επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στο ΕΣΡ. (αναλυτικά)


 

Αλ. Τσίπρας: Το κοινό μας μέλλον στα Βαλκάνια δεν μπορεί να κτιστεί πάνω στον εθνικισμό

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συμμετείχε, χτες Τρίτη, στην 1η Τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας-Βουλγαρίας- Σερβίας-Ρουμανίας, στη Βάρνα της Βουλγαρίας. (αναλυτικά)


 

Η υπέρβαση για το 2017 επιτρέπει την εφάπαξ δαπάνη για την ενίσχυση και προστασία ευάλωτων πολιτών

Η υπέρβαση για το 2017 επιτρέπει την εφάπαξ δαπάνη για την ενίσχυση και προστασία ευάλωτων οικονομικά συμπολιτών μας καθώς και για σειρά άλλων δράσεων που θα εξειδικευθούν αργότερα με βάση τα στοιχεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος. (αναλυτικά)


 

Το ΚΕΕΛΠΝΟ στο «μικροσκόπιο» της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία

Την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκίνησε να διερευνά σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. (αναλυτικά)


 

«Κατανοητή η αδυναμία της ΝΔ να παραδεχτεί ότι σήμερα ο ΕΦΚΑ έχει πλεονασματική λειτουργία»

«Γονιδιακή η εμμονή της ΝΔ στην υπονόμευση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και στην εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων, που είναι εχθρικά προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους», σχολιάζουν πηγές του υπουργείου Εργασίας με αφορμή την ανακοίνωση του Γ. Βρούτση. (αναλυτικά)


 

Εγκρίθηκε το αυτονόητο

Με τη νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο Σταύρος Κοντονής, με την οποία μειώνεται το ηλικιακό όριο για τη διόρθωση φύλου από τα 17 στα 15 έτη, ψηφίσθηκε το μεσημέρι της Τρίτης το σχετικό νομοσχέδιο από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Ενστάσεις από τα κόμματα για το 15ο έτος. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛΛ, Ποτάμι και Δημοκρατική Συμπαράταξη, επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια η ΝΔ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, ΧΑ και Ένωση Κεντρώων. (αναλυτικά)


 

«Όχι στη Βία»: Ευρωβουλευτές με πλακάτ ενάντια στην αστυνομική καταστολή στην Καταλονία

Διαμαρτυρία υπέρ της δημοκρατίας και κατά της βίας πραγματοποίησαν ευρωβουλευτές της Αριστεράς και των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Κοινοβούλιο λίγο πριν την έκτακτη συζήτηση για την κατάσταση στην Καταλονία. (αναλυτικά)


 

Ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τα πεπραγμένα του ΕΣΡ

Τη σύνταξη της προκήρυξης για την αδειοδότηση των καναλιών έχει ξεκινήσει το ΕΣΡ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ρ. Μορώνης. (αναλυτικά)


 

137 στο πρώτο δίμηνο οι οριστικές αιτήσεις ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού

Τι προβλέπει ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων

Έχουν υποβληθεί οριστικά 137 αιτήσεις για εξωδικαστικό μηχανισμό για τη ρύθμιση οφειλών των επιχειρήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους μέσα στους δύο μήνες λειτουργίας της. (αναλυτικά)


 

Και νέα άρση ασυλίας Κασιδιάρη για «παραποίηση υπηρεσιακού δελτίου ταυτότητας»!

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για το αδίκημα της πλαστογραφίας υπηρεσιακού δελτίου ταυτότητας, αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής. (αναλυτικά)


 

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 1.459 ανέργων από 18 έως 24 ετών

Ξεκινά την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, ώρα 15:00 και λήγει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, ώρα 15:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τις επιχειρήσεις και, γενικά, εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την απασχόληση σε νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, συνολικά 1.459 ανέργων νέων, ηλικίας 18-24 ετών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (ΚΥΑ 35453/702/1-8-2016, ΦΕΚ2425/Β/5-8-2016). (αναλυτικά)



Αυστηρά τα πρόστιμα για όσους κακοποιούν ζώα

Με αφορµή τον εορτασµό της Παγκόσμιας Ηµέρας των Ζώων στις 4 Οκτωβρίου, το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Τµήµα Προστασίας των Ζώων της ∆/νσης Προστασίας των Ζώων, Φαρµάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών της Γενικής ∆/νσης Βιώσιµης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, επιθυµεί να επισηµάνει και να αναδείξει την ηθική δέσμευση που υπάρχει από πλευράς του ανθρώπου να σέβεται όλα τα ζωντανά δημιουργήματα, όπως αναφέρεται και στο προοίµιο της Ευρωπαϊκής Σύµβασης για την προστασία των ζώων συντροφιάς. (αναλυτικά)


 

Στο πλευρό των καθηγητών που διώκονται επειδή δίδαξαν προσφυγόπουλα το υπουργείο Παιδείας

“Απαράδεκτη και καταδικαστέα”, σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Γ. Αγγελόπουλο η ανώνυμη καταγγελία, εξαιτίας της οποία ασκήθηκε δίωξη εναντίον εκπαιδευτικών του Κερατσινίου. (αναλυτικά)


 

Εμπρηστής γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ ένας εκ των συλληφθέντων για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Ατομο το οποίο είχε συλληφθεί πριν από περίπου έναν μήνα για εμπρησμό γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο, αλλά και για βιαιοπραγία κατά δικαστικού επιμελητή κατά τη διάρκεια κατάσχεσης καταστήματος στην πόλη, συγκαταλέγεται μεταξύ των οκτώ συλληφθέντων για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος το πρωί μετά από έξι μήνες ομηρίας, έπειτα από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. (αναλυτικά)


 

Μισθολογική σφαγή για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, τεράστια κέρδη για τους σχολάρχες

Σημαντικά στοιχεία για την άδικη και αναιτιολόγητη μισθολογική σφαγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών την εποχή των Μνημονίων προέκυψαν από τη σημερινή παρουσίαση της ενδιάμεσης έκθεσης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ. (αναλυτικά)


 

Τα βασικά συμπεράσματα της Ενδιάμεσης Έκθεσης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την οικονομία και την απασχόληση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Έκθεσης, οι επενδύσεις έχουν σταθεροποιηθεί σε ένα επίπεδο κατά 63% χαμηλότερο από αυτό του α' τριμήνου του 2008, ενώ με βάση τον μέσο ρυθμό αύξησης των επενδύσεων του 2016 ο όγκος των επενδύσεων θα φτάσει στο επίπεδο του α' τριμήνου του 2008 το α' τρίμηνο του 2033. (αναλυτικά)


 

Ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Θριασίου νοσοκομείου

Επέκταση της δραστηριότητας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Θριασίου νοσοκομείου, προκύπτει από τον απολογισμό των πεπραγμένων της κατά τον τελευταίο χρόνο. (αναλυτικά)


 

Εντατικοί έλεγχοι στα ξενοδοχεία

Προγραμματίζονται ειδικές δράσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στον κλάδο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και για το 2018. (αναλυτικά)


 

Επίσχεση εργασίας στις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη - Συμπαράσταση στους εργαζόμενους από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Καταρρέει η εφημερίδα «Μακεδονία» καθώς από σήμερα διακόπτει την κυκλοφορία της - Επίσχεση εργασίας ξεκινούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. (αναλυτικά)


 

Επιστροφή εννέα εκατ. ευρώ στον ΟΑΣΘ

Την καταβολή εννέα εκατ. ευρώ στον ΟΑΣΘ, μέσω επιστροφής ΦΠΑ, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή. Το ποσό αφορά τα έσοδα που έχασε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, λόγω της απορρόφησης της διπλής αύξησης του ΦΠΑ από 13% σε 23% και ύστερα σε 24%, μιας αύξησης που ωστόσο δεν μεταφράστηκε σε μεταβολή της τιμής του εισιτηρίου για τους επιβάτες. (αναλυτικά)


 

Πρωτοβουλία Σκουρλέτη για τις δυσκολίες στέγασης των αναπλ. εκπαιδευτικών στις τουριστικές περιοχές

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε την πρωτοβουλία σύγκλισης μιας συνάντησης εργασίας για το θέμα, εντός των επόμενων ημερών, στην οποία θα συμμετέχουν τα συναρμόδια υπουργεία, οι φορείς των εκπαιδευτικών και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. (αναλυτικά)


 

Ξεκάθαρες απαντήσεις για την ιλαρά, από επιστήμονες και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Με θέμα την επιδημική έξαρση της ιλαράς και της εμβολιαστικής πολιτικής της χώρας, συνεδρίασε χθες, Τρίτη 4/10, η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού. (αναλυτικά)


 

Σε καθαρισμούς σε όλα τα ρέματα της Αττικής και σε φρεάτια υδροσυλλογής στο δίκτυο αρμοδιότητάς της προχωρά η Περιφέρεια Αττικής

Καλεί τους Δήμους να προβούν στον άμεσο καθαρισμό των φρεατίων υδροσυλλογής στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, ενώ επισημαίνει την ανάγκη συνεργασίας των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης προκειμένου να εκτελούνται εγκαίρως οι εργασίες καθαρισμού στα ρέματα. (αναλυτικά)


 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)