to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:09 | 04.10.2017

πηγή: dailythess.gr

Κοινωνία

Επίσχεση εργασίας στις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη - Συμπαράσταση στους εργαζόμενους από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Καταρρέει η εφημερίδα «Μακεδονία» καθώς από σήμερα διακόπτει την κυκλοφορία της - Επίσχεση εργασίας ξεκινούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι.


Στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα άνω των 15 μηνών ενώ οι διοίκηση της επιχείρησης δηλώνει αδυναμία να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση της «Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής» χρηματοδοτήθηκε αδρά από την προηγούμενη κυβέρνηση με 10.000.000 ευρώ, πήρε δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς 1.5 εκατ., αιτήθηκε και εντάχθηκε στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα ρυθμίζοντας τις οφειλές κατά το δοκούν, αλλά την ίδια ώρα άφηνε απλήρωτους τους εργαζόμενους.

Η νομική εκπρόσωπος του Ελληνοαμερικάνου ιδιοκτήτη της εφημερίδας Τζον Ρήγα και διαχειρίστρια Β. Σουλοπούλου, σε συνάντησή της με εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων ανέφερε ότι δεν υπάρχουν χρήματα πλέον ούτε για τη συντήρηση του πιεστηρίου, το οποίο είχε μισθωθεί από την εταιρεία της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», η οποία έχει πτωχεύσει.

Οι 65 εργαζόμενοι του συγκροτήματος- δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι-στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα 8 έως 15 μηνών, αποφάσισαν σε χθεσινή εργασιακή συνέλευση, να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας μετά την ανακοίνωση της εργοδοσίας ότι αδυνατεί πλέον να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Σε νέα εργασιακή συνέλευση, την προσεχή Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, αναμένεται να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης κοντά στους εργαζόμενους στις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη

Το ερημωμένο τοπίο στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης έρχονται να συμπληρώσουν οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο ιστορικό συγκρότημα των εφημερίδων Μακεδονία και Θεσσαλονίκη που, ουσιαστικά, οδηγούν στο κλείσιμό τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους του συγκροτήματος και καλεί τη εργοδοσία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντί σε αυτούς αλλά και απέναντι στο αναγνωστικό κοινό της πόλης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)