to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:40 | 30.10.2017

Πολιτική

Μητσοτάκης ακυρώνει το μότο... Μητσοτάκη περί «ανομίας»

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά το επικοινωνιακό κρεσέντο ΝΔ και μερίδας των ΜΜΕ περι «ανοχής της κυβέρνησης στη βία και την παραβατικότητα», ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχάρη τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σύλληψη του 29χρονου που σχετίζεται με την αποστολή τρομοδεμάτων στον Λουκά Παπαδήμο και σε αξιωματούχους στο εξωτερικό - Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης να αφήσει τη σπέκουλα και να δώσει απαντήσεις για τον Αυγενάκη


Το αδιέξοδο της τακτικής της ΝΔ, η οποία ευρισκόμενη σε κατάσταση πανικού προσπαθεί να αναδείξει την ασφάλεια των πολιτών σε μείζον ζήτημα, μέσω της δημιουργίας της πλαστής εικόνας περί γενικευμένης ανομίας, καταδεικνύει το σημερινό συγχαρητήριο μήνυμα Μητσοτάκη για τη σύλληψη του 29χρονου που σχετίζεται με την αποστολή τρομοδεμάτων στον Λουκά Παπαδήμο και σε αξιωματούχους στο εξωτερικό

Με τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην ΕΛ.ΑΣ. κατέρρευσε η προσπάθεια για «ανάδειξη», ελλείψει καταστροφολογικών επιχειρημάτων στο πεδίο της οικονομίας, της υποτιθέμενης  «ανοχής της κυβέρνησης στη βία και την παραβατικότητα».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, επιχειρώντας να ακροβατήσει ανάμεσα στη σημερινή του παρέμβαση και στο ακροδεξιάς κοπής δόγμα «τάξης και ασφάλειας» (το οποίο εξυπηρετείται από την παρουσίαση της χώρας ως... Άγριας Δύσης και του ίδιου ως επίδοξου σερίφη), σχολιάσε πως «όταν η Ελληνική Αστυνομία αφήνεται να κάνει τη δουλειά της, εργάζεται με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα, όταν αποτρέπεται βλέπουμε τα φαινόμενα στον δρόμο».

«Ο κ. Μητσοτάκης δίνει συγχαρητήρια στην Αστυνομία για τις μεγάλες επιτυχίες της, ενώ ταυτόχρονα καταθέτει επίκαιρη ερώτηση για "την έξαρση της εγκληματικότητας και την ανομία". Τελικά, τα θέλει και τα λέει ή του ξεφεύγουν;», το σκωπτικό σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημ. Τζανακόπουλου

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης να αφήσει τη σπέκουλα και να δώσει απαντήσεις για τον Αυγενάκη

Όπως σχολιάζουν σχετικά κυβερνητικές πηγές:

«Έργο της Αστυνομίας, αλλά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι οι μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων δύο ετών.

Από τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, των απαγωγέων του Λεμπιδάκη  και του αποστολέα των εκρηκτικών δεμάτων, μέχρι την εξάρθρωση για πρώτη φορά των εγκληματικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια.


Τα δε στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα πριν και μετά τη πολιτική αλλαγή του 2015 και η σύγκρισή τους το επιβεβαιώνουν περίτρανα.

Θα προτείναμε λοιπόν στον κ. Μητσοτάκη πριν τα επόμενα συγχαρητήρια του στην Αστυνομία, που θα έρθουν κι αυτά γρήγορα, να αφήσει την πολιτική σπέκουλα περί ανοχής στην ανομία και να δώσει απαντήσεις για την ανομία της ανοχής σε στενούς του συνεργάτες, όπως ο κ. Αυγενάκης, που φέρεται να κάνει εξυπηρετήσεις σε λαθρεμπόρους, πλαστογράφους, απαγωγείς και άλλους ποινικούς».

Ν. Τόσκας: «Εμείς κάνουμε επιχειρήσεις χωρίς το φως των καμερών»

«Αυτά τα κολπάκια “θέλει η αστυνομία, δεν θέλει ο υπουργός”, είναι φθηνά κολπάκια. Οι συνδικαλιστές ας κάνουν τη δουλειά τους. Δεν μπορεί να έχουμε μεγάλες επιτυχίες και παράλληλα να υπάρχει ανοχή. Ανοχή υπήρξε στην περίπτωση Ρούπα;» διερωτήθηκε, σαν να απαντάει προκαταβολικά στον πρόεδρο της ΝΔ, ο Ν. Τόσκας, μιλώντας νωρίτερα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. 

 «Η αστυνομία εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά. Δουλειά της είναι να πιάνει και να συλλαμβάνει. Από κει και πέρα αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη. Ο Έλληνας πολίτης ζει σε πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ» πρόσθεσε ο ίδιος χαρακτηρίζοντας προπαγάνδα όσα λέει η ΝΔ.

«Εμείς κάνουμε επιχειρήσεις χωρίς το φως των καμερών» σημείωσε,ενώ έστειλε και αυστηρό μήνυμα στους συνδικαλιστές λέγοντας ότι «με τα προπαγανδιστικά τερτίπια δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης «ξεχνά ότι για πρώτη φορά επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης η Ελληνική Αστυνομία σημειώνει μεγάλες επιτυχίες στην εξάρθρωση πραγματικών εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια και τη Δυτική Αττική, ενώ την ίδια ώρα όλα τα επίσημα στοιχεία δείχνουν εμφανή μείωση της εγκληματικότητας, ειδικά στα βαριά αδικήματα», είχε τονίσει πρόσφατα ο Δημ. Τζανακόπουλος απαντώντας στην επιχείρηση «νόμος και τάξη» της ΝΔ, επιχείρηση που αποδείχθηκε φούσκα πριν καν εκδηλωθεί στη ολότητά της...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)