to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:55 | 27.10.2017

Πολιτική

Ο βασιλιάς είναι γυμνός στο παραμύθι περί ανομίας

Η Ν.Δ. ελλείψει στρατηγικής επιδίδεται σε έναν αγώνα να επιβάλλει το αφήγημά της «νόμος και τάξη» μέσω της δημιουργίας πλασματικής εικόνας ανομίας, συνεπικουρούμενη και από τα φιλικά της ΜΜΕ


Η αξιωματική αντιπολίτευση ως γνωστόν βρίσκεται σε απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο στρατηγικής. Σε κατάσταση πανικού προσπαθεί να αναδείξει την ασφάλεια των πολιτών σε μείζον αφήγημα, μέσω της δημιουργίας της πλαστής εικόνας περί γενικευμένης ανομίας. Η προσπάθειά της γίνεται εντονότερη όσο τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για την τρίτη αξιολόγηση δεν της αφήνουν πεδίο για αντιπολιτευτικές κορώνες.

Στελέχη της Ν.Δ., με προεξάρχοντα τον αντιπρόεδρο Άδ. Γεωργιάδη, αλλά και ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν χάνουν ευκαιρία να αναδείξουν την ακροδεξιά ατζέντα τους, επιδιώκοντας να εκμεταλλευτούν και να αξιοποιήσουν πολιτικά περιστατικά καταδικαστέα από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα. 


Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθημα της ακροδεξιάς ρητορικής του αντιπροέδρου του

Όπως τονίστηκε χτες σε σχόλιο του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, «ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί, δυστυχώς, να αποτελεί παρακολούθημα της ακροδεξιάς ρητορικής του αντιπροέδρου του».

Με αφορμή τις δηλώσεις Μητσοτάκης για «ένα καταφανώς καταδικαστέο περιστατικό», αυτό της επίθεσης στο Α.Τ. Πεύκης, ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «για πολλοστή φορά επαναφέρει το δόγμα τάξης και ασφάλειας και παρουσιάζει τη χώρα ως Άγρια Δύση και τον εαυτό του ως επίδοξο σερίφη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης «ήταν κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης που έβλεπε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να εξαπολύουν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών και αντέδρασε μονάχα υπό το βάρος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ξεχνά ότι για πρώτη φορά επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης η Ελληνική Αστυνομία σημειώνει μεγάλες επιτυχίες στην εξάρθρωση πραγματικών εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια και τη Δυτική Αττική, ενώ την ίδια ώρα όλα τα επίσημα στοιχεία δείχνουν εμφανή μείωση της εγκληματικότητας, ειδικά στα βαριά αδικήματα».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την ασφάλεια των πολιτών. Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι να κρύψει το νέο αδιέξοδό του. Ο παροξυσμός του ίδιου και του Αντιπροέδρου του αποδομείται κάθε μέρα από την ίδια την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η τρίτη αξιολόγηση προχωρά με το σύνολο των θεσμών να εργάζονται για τη γρήγορη ολοκλήρωσή της χωρίς πρόσθετα μέτρα. Η ελληνική οικονομία έχει περάσει ανεπιστρεπτί σε ρυθμούς ανάπτυξης και η κυβέρνηση βαδίζει προς την ολοκλήρωση του προγράμματος και την οριστική έξοδο από τα μνημόνια. Και αυτά ο κ. Μητσοτάκης όσες ερωτήσεις και να καταθέσει στη Βουλή, όσες δηλώσεις και αν κάνει στις κάμερες των φιλικών του Μέσων, δεν μπορεί να τα κρύψει από τον ελληνικό λαό» επισήμανε ο Δ. Τζανακόπουλος.


Τα ΜΜΕ σε «γαλάζιο» τέμπο «ανομίας»

Τα φιλικά προς τη Ν.Δ. μίντια αναδεικνύουν σε κεντρικό ζήτημα τα περί ανομίας, με τα κανάλια να καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος των δελτίων ειδήσεων σε ρεπορτάζ που προσπαθούν να παρουσιάσουν την Αθήνα ως... Κολομβία. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ΜΜΕ λειτουργούν ως γραφεία Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Η Ν.Δ. αμφισβητεί τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.;

Στοιχεία που προκύπτουν από τα αρχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, για επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, τα τελευταία 10 χρόνια, καταρρίπτουν, σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το αφήγημα περί ανομίας και «προκλητικής αδιαφορίας της κυβέρνησης για την ασφάλεια», που προβάλλεται από το πρωί από την αντιπολίτευση, με αφορμή την επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από το 2007 έως σήμερα έχουν σημειωθεί συνολικά 43 επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής, εκ των οποίων οι 37 μέχρι το 2014. (8 το 2007, 4 το 2008, 8 το 2009, 5 το 2011, 3 το 2012, 3 το 2013 και 6 το 2014 και μόνο το 2010 δεν υπήρξε τέτοια επίθεση). Από το 2015 και μέχρι σήμερα σημειώθηκαν συνολικά 6 επιθέσεις και συγκεκριμένα, 2 το 2015, μία το 2016 και 3 το 2017.


Μήπως ήταν και ο κ. Δημοσχάκης υπέρ της ανομίας;

Η προηγούμενη επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Πεύκης είχε εκδηλωθεί το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου 2008 και είχε προβληματίσει σοβαρά την τότε κυβέρνηση και την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Μάλιστα ο τότε Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και μετέπειτα βουλευτής της ΝΔ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σε δηλώσεις του έξω από το Τμήμα που είχε δεχτεί τη σοβαρή εμπρηστική επίθεση (κατά την οποία καταστράφηκαν τέσσερα αστυνομικά οχήματα και μια μοτοσικλέτα πολίτη), είχε επισημάνει την σοβαρότητα της επίθεσης, γι’ αυτό είχε αναθέσει την υπόθεση στο αρμόδιο τμήμα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Είχε τονίσει όμως και αυτός τότε, όπως και ο σημερινός αρχηγός, ότι τα αστυνομικά τμήματα είναι ανοικτά όλο το 24ωρο για τους πολίτες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ευάλωτα σε οποιαδήποτε καταδρομική επίθεση.

«Το έγκλημα αυτό στρέφεται κατά της τοπικής κοινωνίας, κατά των πολιτών. Τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής και όλης της Χώρας είναι ανοικτά όλο το εικοσιτετράωρο στους πολίτες για την εξυπηρέτησή τους. Δεν είναι φρούρια, ούτε πολεμίστρες», ανέφερε στην δήλωση του ο κ. Δημοσχάκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)