to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:55 | 30.10.2017

Πολιτική

Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν: Ο Μητσοτάκης να δώσει εξηγήσεις για την «ανοχή στην ανομία» του Λ. Αυγενάκη

Ο αντίκτυπος από το δημοσίευμα που παρουσιάζει τον γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνομιλεί με άτομα που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό, παραμένει ψηλά στην πολιτική ατζέντα. Κυβερνητικές πηγές καλούν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας «να αφήσει τη σπέκουλα και να δώσει απαντήσεις για τον κ. Αυγενάκη» την ίδια ώρα που το «γαλάζιο» στέλεχος απαντά με εξώδικο προς τους Διευθυντές Σύνταξης της εφημερίδας «Documento»


*Τελευταία εξέλιξη: Εξώδικο του Λ. Αυγενάκη κατά διευθυντών σύνταξης και εκδότη της Documento

«Για την περίπτωση του κ. Αυγενάκη η σιωπή δεν είναι χρυσός», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενόσω η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως για τις απόκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στον κυριακάτικο Τύπο κι εμπλέκουν τον  γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτή του κόμματος σε συνομιλίες και ρουσφέτια σε ποινικούς κρατούμενους, με μακρύ βίο και πολιτεία.

«Ο ελληνικός λαός περιμένει απαντήσεις από … προχτές τόσο από τον κ. Αυγενακη, όσο και από τη ΝΔ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι «η συνεχιζόμενη σιωπή “για την ανοχή στην ανομία” εκθέτει ανεπανόρθωτα προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη».

Κυβερνητικές πηγές: «Ο κ. Μητσοτάκης να αφήσει τη σπέκουλα και να δώσει απαντήσεις για τον κ. Αυγενάκη»

«Ο κ. Μητσοτάκης να αφήσει τη σπέκουλα και να δώσει απαντήσεις για τον κ. Αυγενάκη», επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή τα συγχαρητήρια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με τη σύλληψη του 29χρονου που κατηγορείται για την αποστολή "τρομοδεμάτων".

«Έργο της Αστυνομίας, αλλά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, είναι οι μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων δύο ετών», τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές και συνεχίζουν: «Από τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, των απαγωγέων του Λεμπιδάκη και του αποστολέα των εκρηκτικών δεμάτων, μέχρι την εξάρθρωση για πρώτη φορά των εγκληματικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια. Τα δε στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα πριν και μετά τη πολιτική αλλαγή του 2015 και η σύγκρισή τους το επιβεβαιώνουν περίτρανα.

Θα προτείναμε λοιπόν στον κ. Μητσοτάκη πριν τα επόμενα συγχαρητήρια του στην Αστυνομία, που θα έρθουν κι αυτά γρήγορα, να αφήσει την πολιτική σπέκουλα περί ανοχής στην ανομία και να δώσει απαντήσεις για την ανομία της ανοχής σε στενούς του συνεργάτες, όπως ο κ. Αυγενάκης, που φέρεται να κάνει εξυπηρετήσεις σε λαθρεμπόρους, πλαστογράφους, απαγωγείς και άλλους ποινικούς».

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: «Documento»: «ΝΔ - Gate με πρωταγωνιστή τον γραμματέα του κόμματος» - Εξηγήσεις ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο κ. Αυγενακης είναι γραμματέας της ΝΔ. και μέλος της κοινοβουλευτικής της ομάδας.

Ο κ. Αυγενάκης είναι στενός συνεργάτης και προσωπική επιλογή του Κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Αυγενάκης είναι ένα από τα κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Αυγενάκης φέρεται να εμπλέκεται σύμφωνα με κυριακάτικο δημοσίευμα σε εγκληματικό κύκλωμα του κοινού ποινικού δικαίου.

Ο κ. Αυγενάκης,  το κόμμα του και ο αρχηγός του κ.Μητσοτάκης αρνούνται να  δώσουν εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Αυγενάκης φέρεται να κάνει εξυπηρετήσεις σε απαγωγείς, λαθρέμπορους και άλλους ποινικούς.  

Για την περίπτωση του κ. Αυγενάκη η σιωπή δεν είναι χρυσός.

Ο ελληνικός λαός περιμένει απαντήσεις από … προχτές τόσο από τον κ. Αυγενακη, όσο και από τη ΝΔ.

Η συνεχιζόμενη σιωπή «για την ανοχή στην ανομία» εκθέτει ανεπανόρθωτα προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)