to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:26 | 25.02.2021

Πολιτική

Βουλή: O Kυρ. Μητσοτάκης έχασε την ευκαιρία να αναλάβει την ελάχιστη ευθύνη για τους χειρισμούς συγκάλυψης της Μενδώνη

O Kυριάκος Μητσοτάκης κάλυψε τη Λίνα Μενδώνη για τους χειρισμούς στην υπόθεση Λιγνάδη, δεν ανέλαβε καμιά ευθύνη και επιδόθηκε σε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για να αιτολογήσει την ολιγωρία του - «Ρεσιτάλ υποκρισίας» του καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας: «Είχατε την ευκαιρία να αναλάβετε στοιχειώδη πολιτική ευθύνη, δεν το πράξατε» - Τα στιγμιότυπα της αντιπαράθεσης


Ο πρωθυπουργός, εν μέσω χιονοστιβάδας καταγγελιών για την υπόθεση Λιγνάδη - ο οποίος απολογείται σήμερα -  και του κύματος αντίδρασης στην απόφαση της υπουργού Πολιτισμού να παραμένει στη θέση της και να μην παραιτείται, προσπάθησε σήμερα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις καθώς επί 20 μέρες ο ίδιος και η κυβέρνησή του προσπαθούσε να καλύψει την υπόθεση. 

O Kυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε στην πρωτολογία του να στηρίξει για μια ακόμη φορά την Λίνα Μενδώνη, αποδεχόμενος μόνο ένα «επικοινωνιακό σφάλμα» γιατί «δεν είναι πολιτικός».  Επιχείρησε, ψευδώς, να παρουσιάσει ως άμεση την αντίδραση («σε 5 ώρες η παραίτηση») στις αποκαλύψεις για τον Δημ. Λιγνάδη, ενώ κρύφτηκε πίσω από τα σχόλια στα social media για να αποδώσει χυδαιότητες στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο έκανε και στη δευτερολογία του, εκτρεπόμενος σε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέξης Τσίπρας: Οι χυδαίοι είναι εντός των τειχών

Στην απάντησή του,  ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό για συγκάλυψη της υπόθεσης Λιγνάδη: «Είστε πολιτικά υπεύθυνος, αλλά δεν αναλάβατε καν την πολιτική ευθύνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, προσθέτοντας: «Γιατί επιμένετε να καλύπτετε την κ. Μενδώνη; Υπάρχει κάποιο άλλο μυστικό που οι υπόλοιποι αγνοούμε; Από μόνη της αποφάσισε η κ. Μενδώνη να μην πάει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη; Αν ναι, γιατί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε να ψεύδεται για τόσες ημέρες;». «Είχατε την ευκαιρία να αναλάβετε στοιχειώδη πολιτική ευθύνη, δεν το πράξατε», τόνισε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

«Εδώ και ένα περίπου μήνα βρισκόμαστε μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Μπροστά σε αποτρόπαια εγκλήματα. Αλλά και μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο που αφορά την απόπειρα συγκάλυψης αυτών των αποτρόπαιων πράξεων. Αυτή είναι η ατζέντα της συζήτησης σήμερα κ. Μητσοτάκη. Για αυτά συζητάει όλος ο ελληνικός λαός που μας παρακολουθεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, απαντώντας στην απόπειρα αποπροσανατολισμού που επιχείρησε σήμερα ο πρωθυπουργός.

 «Από εσάς, κ. Μητσοτάκη, πρέπει να ξεκινήσει η κάθαρση», ήταν η καταληκτική φράση της πρωτολογίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στη Βουλή - παρακολουθήστε όσα είπε:

H δευτερολογία του Αλ. Τσίπρα: Αυτά είναι τα tweet της Ειρήνης Αγαπηδάκη

Απάντηση βήμα προς βήμα σε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, καθώς ο πρωθυπουργός στη δική του δευτερολογία επέλεξε να... απαριθμεί tweet για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που η δυσάρεστη «έκπληξη» (;) για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήρθε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ που του κατέθεσε πληθώρα tweet της Ειρήνης Αγαπιδάκη (υπεύθυνης, με εντολή Μητσοτάκη, για τα ασυνόδευτα ανήλικα) με συκοφαντίες και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για τον ίδιο τον Αλ.  Τσίπρα όταν ήταν πρωθυπουργός και για τον ΣΥΡΙΖΑ ευρύτερα.

Δείτε τη δευτερολογία του Αλ. Τσίπρα:

Έμεινε στην ουσία

Παρά την προσπάθεια επικοινωνιακού αποπροσανατολισμού από την κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στην ουσία της συζήτησης:

Γιατί η Λίνα Μενδώνη και η κυβέρνηση δεν ανέλαβαν καμία πρωτοβουλία ώστε να ερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη η υπόθεση Λιγνάδη από τις 6.2, οπότε και υπήρξε η πρώτη επώνυμη καταγγελία; Γιατί μέχρι να πάει στην Εισαγγελία υπόθεση που δεν έχει παραγραφεί, Μενδώνη και Ταραντίλης μιλούσαν για φήμες, τοξικό κλίμα και για προσωπικούς λόγους παραίτησης από το Εθνικό; Ποιος τοποθέτησε τον Δ. Λιγνάδη με μεθοδευμένη διαδικασία στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή; Κέρδισε τουλάχιστον δύο εβδομάδες ώστε να προετοιμαστεί και να εξαφανίσει τυχόν επιβαρυντικά στοιχεία για τον ίδιο ή και ενδεχόμενο κύκλωμα με άλλα πρόσωπα;

(αναλυτικά όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας σήμερα στη Βουλή, εδώ: Αντιπερισπασμός ντροπής από τον Κυρ. Μητσοτάκη, «απαράδεκτες και χυδαίες είναι οι πολιτικές του»)

Διαβάστε ακόμη:

Φ. Γεννηματά: Την κύρια ευθύνη για την υπόθεση Λιγνάδη την έχει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση σύρθηκε πίσω από τις αποκαλύψεις και το κύμα αντιδράσεων για την υπόθεση Λιγνάδη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)