to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:13 | 25.02.2021

Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση σύρθηκε πίσω από τις αποκαλύψεις και το κύμα αντιδράσεων για την υπόθεση Λιγνάδη

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγκάστηκε να δεχτεί την παραίτηση του Δ. Λιγνάδη λόγω του κύματος αντιδράσεων, τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας. Σημείωσε πως οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για την υπόθεση Λιγνάδη προκύπτουν ακριβώς από τον θεσμικό του ρόλο, ενώ στηλίτευσε την προσπάθεια του να παραστήσει τον... ανυψωτή της ποιότητας του δημοσίου διαλόγου.


«Είπε ο πρωθυπουργός, ότι η κυβέρνηση "απέσυρε" και "οδήγησε στη δικαιοσύνη" τον Λιγνάδη. Όχι κύριε Μητσοτάκη. Τον Λιγνάδη τον απέσυραν και τον οδήγησαν στη δικαιοσύνη, τα θύματά του και η κατακραυγή των ανθρώπων που συνέβαλαν να αναδειχθεί το όλο θέμα», τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας  κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια.

Και συμπλήρωσε: "Εσείς αναγκαστήκατε να συρθείτε πίσω από τις εξελίξεις για να κρύψετε τις πολιτικές ευθύνες. Και τις δικές σας και της υπουργού σας, τόσο στην επιλογή, για τη μη τήρηση των απαραίτητων διαφανών διαδικασιών, όσο και στη διατήρηση ενός τέτοιου ανθρώπου, σε μία κορυφαία θέση ευθύνης στον χώρο του Θεάτρου και του Πολιτισμού".

Αναφορικά με τις ευθύνες του Κυρ. Μητσοτάκη, σημείωσε: "Πολιτικές ευθύνες έχετε κύριε Μητσοτάκη, αφού ήταν σε γνώση σας οι χειρισμοί της κυρίας υπουργού στο συγκεκριμένο θέμα, όταν άρχισε να αποκαλύπτεται το σκάνδαλο και να περνάει βέβαια από τη φάση των ψιθύρων στις συγκεκριμένες πλέον καταγγελίες. Είναι στα καθήκοντα του πρωθυπουργού, πιστεύουμε, να παρεμβαίνει όταν βλέπει έναν υπουργό του να χειρίζεται λαθεμένα ένα ζήτημα, ιδιαίτερα τόσο σοβαρό, τόσο αποκρουστικό. Να τον διορθώνει, να τον προσανατολίζει, να τον κατευθύνει. Αλλά δεν έγινε έτσι και υπάρχουν δικαιολογημένα ερωτήματα".

Ο γγ του ΚΚΕ επισήμανε πως η ΝΔ δεν δικαιούται να μιλάει περί ποιότητας πολιτικού λόγου: "Διαβάζω ανάρτηση στενού συνεργάτη, βουλευτή σας. Όχι κάποιου τρολ, αλλά του βουλευτή σας, του Λαζαρίδη, που πριν λίγες μέρες το έκανε αυτό, μια ανάρτηση βγαλμένη από τον βούρκο του ναζιστικού Χρυσαυγητισμού! Έγραψε λοιπόν αυτός ο ανεκδιήγητος τύπος: «Πραγματικότητα είναι ότι τον κίναιδο και παιδεραστή Άρη Βελουχιώτη τον είχαν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο τους»! Μάλιστα παρέπεμπε και σε σχετικό άρθρο ο βουλευτής σε γνωστό διαδικτυακό σκουπιδότοπο. Είναι και ψαγμένος εκτός από ψεκασμένος, τρομάρα του... Να τον χαίρεστε! Τόλμησε να βάλει στο στόμα του τον ήρωα της μεγαλειώδους Εθνικής Αντίστασης κατά της ναζιστικής γερμανικής κατοχής, που το άγαλμά του κοσμεί την πόλη της Λαμίας και το όνομά του είναι θρύλος και τραγουδήθηκε από όλο τον λαό μας πλην φασιστών και ταγματασφαλιτών".

Και συνέχισε: "Σας διαβάζω τι είπε άλλος βουλευτής σας στις 17 Νοέμβρη 2020 για την εκδήλωση της επετείου του Πολυτεχνείου: «1.500 επίδοξοι δολοφόνοι του ΚΚΕ» είπε, αναφερόμενος στην εκδήλωση που έγινε τότε με όλα τα μέσα προστασίας! Έβαλε και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ μέσα, η οποία συμμετείχε εκεί σύσσωμη... Θαυμάστε λοιπόν ποιότητα δημόσιου νεοδημοκρατικού λόγου...".

Για το ζήτημα της προστασίας των δικαιωμάτων, ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε πως αυτή αφορά όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό: "Γιατί το ατομικό θάρρος, η αντοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, μπορεί να αναπτυχθεί μόνο στο έδαφος της συλλογικότητας, της συναδελφικότητας, της αλληλεγγύης, που είναι το πραγματικό «δίχτυ ασφαλείας» κάθε γυναίκας, κάθε νέας και νέου και ανεξάρτητα από σεξουαλικό προσανατολισμό".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)