to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:30 | 29.08.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Δευτέρα 29/8)

Στο επίκεντρο ο ΕΝΦΙΑ, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, η διαπραγμάτευση και η συνάντηση Τσακαλώτου - Σταθάκη με τον Μοσκοβισί, ο σεισμός στην Ιταλία...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

ΕΝΦΙΑ: Η συντριπτική πλειονότητα πληρώνει ίδιο ή λιγότερο ποσό

Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ 2016 και άρχισε σήμερα στο TAXIS η ανάρτηση των σημειωμάτων - «Τα δεδομένα τεκμηριώνουν τις προσπάθειες που έγιναν, για την όσο το δυνατό πιο δίκαιη και αναλογική κατανομή του φόρου», σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών. (αναλυτικά)



Γ. Κατρούγκαλος: Στόχος μας η μείωση της ανεργίας και η ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου με τα Επιμελητήρια όλης της χώρας, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλοςυπογράμμισε ότι: «Ο στόχος μας  είναι διττός, όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε το μείζον για την Ελλάδα πρόβλημα της ανεργίας, αλλά να βρούμε τρόπους ενίσχυσης της απασχόλησης με ιδιαίτερη έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γιατί αυτές είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Τις επιχειρήσεις αυτές έπληξαν ιδιαίτερα οι μνημονιακές πολιτικές οι οποίες δεν ήταν τίποτα παραπάνω από συμπυκνωμένος νεοφιλελευθερισμός που ευνοούσε την συγκέντρωση της οικονομικής δραστηριότητας σε λίγα μονοπώλια, οδηγώντας στο ξεκλήρισμα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. (αναλυτικά)


 

Ομολογία Κύρτσου για παρεμβάσεις της ΝΔ στη Δικαιοσύνη - ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρει θέση ο Μητσοτάκης

Σε απάντησή του για την υπόθεση Γεωργίου, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ παραδέχεται τις πολιτικές επιρροές επί κυβέρνησης ΝΔ ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί τις δικαστικές αποφάσεις για συντεχνιακή λογική «διότι έχουν καταρρίψει όλες τις μνημονικές αποφάσεις» - Για μείζον πολιτικό ζήτημα κάνει λόγο η Κουμουνδούρου - Κάποιοι δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν την ουσιαστική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης που σήμερα επιτέλους κυριαρχεί, τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης. (αναλυτικά)


 

Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 23.000 ανέργους

Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. (αναλυτικά)


 

Ηχηρή παρέμβαση του Απ. Κακλαμάνη υπέρ της ρύθμισης για την ιδιωτική εκπαίδευση

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Παιδείας αναφέρει στη δήλωσή του πως παρακολούθησε το δημόσιο διάλογο για τη νομοθετική ρύθμιση, άκουσε τα επιχειρήματα των δύο πλευρών και ζητά να υπερψηφιστεί η ρύθμιση στη Βουλή, καθώς κατά τη γνώμη του «κινείται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ» (αναλυτικά)


 

Σ. Κοντονής: ««Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μόλις αποκατασταθεί η νομιμότητα»

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία των διεθνών Συνομοσπονδιών FIFA/UEFA με επικεφαλής τον κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, Πρόεδρο της ΚΟΠ και εκπρόσωπο της FIFA στην Ελλάδα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιου Συναδινού. (αναλυτικά)


 

Κυρώσεις στα super market Καρυπίδης προαναγγέλλει το υπ. Εργασίας

Tο Υπουργείο Εργασίας έχει εξαντλήσει κάθε λογικό περιθώριο διαλόγου και συναίνεσης με τους ιδιοκτήτες των super market Καρυπίδης όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του. (αναλυτικά)



Κατάθεση του Π. Ψυχάρη στην Εξεταστική για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ στις 31/8

Η Εξεταστική Επιτροπή της Bουλής που διερευνά τις δανειακές συμβάσεις κομμάτων και μέσων ενημέρωσης ξεκινά εκ νέου τις εργασίες της την Τετάρτη 31 Αυγούστου με την εξέταση του Παναγιώτη Ψυχάρη. (αναλυτικά)


 

Έστησαν «Θέμα» για το Νοσοκομείο Σαντορίνης

Υποκρίθηκε συνεργάτη του Πολάκη για να υφαρπάξει δημόσια έγγραφα! - Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε το υπουργείο Υγείας. (αναλυτικά)

 


 

Ολοκληρώθηκε η Πρώτη Θερινή Ακαδημία "Πέρα από την προσφυγική κρίση-Σπουδάζοντας στην Ευρώπη"

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 28 Αυγούστου, η Πρώτη Θερινή Ακαδημία ‘’Πέρα από την προσφυγική κρίση-Σπουδάζοντας στην Ευρώπη’’, που διεξήχθη στην Αρχαία Ολυμπία το δεκαήμερο 18-28 Αυγούστου. (αναλυτικά)


 

H Κομισιόν ενέκρινε το ελληνικό σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των σταθμών παραγωγής ενέργειας σε μη διασυνδεδεμένα ελληνικά νησιά

Tην έγκρισή της σε ελληνικό σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των σταθμών παραγωγής ενέργειας σε μη διασυνδεδεμένα ελληνικά νησιά, έδωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο συνάδει με τους ευρωπαϊκούς κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων. (αναλυτικά)


 

Αισιόδοξος για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ο πρόεδρός της, Χρήστος Ρώσσιος

«Ακολουθώντας τις επιταγές της κυβέρνησης, εφαρμόζουμε με ακρίβεια και συνέπεια το σχέδιο της πιστώτριας τράπεζας για τη διάσωση και ανάπτυξη της εταιρείας και ελπίζω ότι του χρόνου θα είμαστε καλύτερα και στη συνέχεια η ΕΒΖ θα περάσει και στην κερδοφορία», τονίζει. (αναλυτικά)


 

Έναρξη λειτουργίας του σχολείου διδασκαλίας της ποντιακής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας - Ο χαιρετισμός του Ν. Φίλη

«Με ιδιαίτερη χαρά κηρύσσω την έναρξη λειτουργίας του σχολείου διδασκαλίας της ποντιακής που αποτελεί τον πρώτο καρπό της ευρύτερης συνεργασίας που πρόσφατα εγκαινίασαν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών», είναι το μήνυμα που περιλαμβάνεται στον χαιρετισμό του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη κατά την τελετή έναρξης της συνεργασίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών και των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. (αναλυτικά)


 

Επιχειρηματική αποστολή του κλάδου τροφίμων σε Ιαπωνία και Κορέα προγραμματίζει η Enterprise Greece

Επιχειρηματική αποστολή, αφιερωμένη στον κλάδο των ελληνικών τροφίμων, στο Τόκυο και τη Σεούλ από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου 2016 προγραμματίζει η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ), στο πλαίσιο του συνόλου των δράσεών της για το 2016. (αναλυτικά)


 

Στο σκαμνί στελέχη του Δημοσίου για την άδεια στο ΙΕΚ Ξυνή

Μέλη του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, οργανισμού που ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, δικάζονται στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στις 13 Οκτωβρίου, με βαριές κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος. (αναλυτικά)


 

Τέλη Σεπτέμβρη θα χτυπήσει το σχολικό κουδούνι για 18.000 προσφυγόπουλα

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όχι μόνο για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου, αλλά και για την έναρξη του προγράμματος εκπαίδευσης για τα παιδιά των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα. (αναλυτικά)


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)