to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:18 | 29.08.2016

Πολιτική

Ομολογία Κύρτσου για παρεμβάσεις της ΝΔ στη Δικαιοσύνη - ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρει θέση ο Μητσοτάκης

Σε απάντησή του για την υπόθεση Γεωργίου, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ παραδέχεται τις πολιτικές επιρροές επί κυβέρνησης ΝΔ ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί τις δικαστικές αποφάσεις για συντεχνιακή λογική «διότι έχουν καταρρίψει όλες τις μνημονικές αποφάσεις» - Για μείζον πολιτικό ζήτημα κάνει λόγο η Κουμουνδούρου - Κάποιοι δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν την ουσιαστική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης που σήμερα επιτέλους κυριαρχεί, τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης


«Τα όσα ομολόγησε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ (σ.σ.: αναλυτικά παρακάτω) ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, περί άσκησης επιρροής του κόμματός του στη Δικαιοσύνη, δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση. «Κάποιοι δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν και ιδίως να δεχθούν την ουσιαστική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης που σήμερα επιτέλους κυριαρχεί», σχολιάζει από την πλευρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σημερινή ομολογία Κύρτσου για τις παρεμβάσεις της ΝΔ στη Δικαιοσύνη:

«Τα όσα ομολόγησε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, περί άσκησης επιρροής του κόμματός του στη Δικαιοσύνη, δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα. Σε απάντησή του για την υπόθεση Γεωργίου, ο κ. Κύρτσος λέει ξεκάθαρα  ότι η Δικαιοσύνη είναι αναξιόπιστη, παραδέχεται τις πολιτικές επιρροές της Ν.Δ. στο θεσμό,  ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί τις δικαστικές αποφάσεις για συντεχνιακή λογική.  Αναμένουμε από τον επικεφαλής της Ν.Δ., κ. Μητσοτάκη, να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Κύρτσου».

Απάντηση στις σημερινές δηλώσεις του ευρωβουλευτή της ΝΔ έδωσε και το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει:

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της σημερινής κυβέρνησης είναι ο εγγυητής της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Την προσήλωσή του αυτή στην παραπάνω βασική αρχή λειτουργίας του πολιτεύματος την αποδεικνύει καθημερινά, όχι μόνο με δηλώσεις, αλλά και με πράξεις και ιδίως με την αποχή από παρεμβάσεις. Την αποδεικνύει επίσης με την σταθερή του προσπάθεια να υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη, όταν τρίτοι όχι με απλή έκφραση κριτικής γνώμης αλλά με άμεσες ή έμμεσες πιέσεις επιχειρούν να την χειραγωγήσουν. Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν και ιδίως να δεχθούν την ουσιαστική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης που σήμερα επιτέλους κυριαρχεί. Προσδοκούμε όμως από όλους τους υπεύθυνους φορείς (κόμματα, ενώσεις, πρόσωπα) να δείχνουν το ίδιο πνεύμα αμεροληψίας, χωρίς επιλεκτικές ευαισθησίες».

 
 

Αναλυτικά, τα όσα είπε σήμερα, στην ΕΡΤ, ο Γιώργος Κύρτσος:

ΔΗΜ: Θα συζητηθεί το θέμα Γεωργίου και ΕΛΣΤΑΤ τώρα στις Βρύξέλλες;

ΚΥΡΤΣΟΣ: «Ναι νομίζω πως θα συζητηθεί, στην ουσία θα στείλει η ελληνική κυβέρνηση σε κάποια φάση επιστολή όπου θα αναγνωρίζει την ορθότητα των στοιχείων ή τέλος πάντων ότι δεσμεύεται από τα υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία  ή εφόσον υπάρχει ένα ελληνικό πρόγραμμα- εγώ είμαι και στην επιτροπή προγράμματος του μνημονίου- εάν τώρα αλλάξεις στη μέση του προγράμματος τις βασικές μνημονιακές παραδοχές θα γίνει χάος».

ΔΗΜ: Δεν είναι παρέμβαση στη δικαιοσύνη εάν η ελληνική κυβέρνηση πει ότι το έλλειμμα  ήταν 15, κάτι %  και όχι 9, κάτι…

ΚΥΡΤΣΟΣ: «Ο Γεωργίου ανέλαβε αφότου είχαμε μπει στο μνημόνιο. Ανέβασε το έλλειμμα από 13, κάτι στο 15, κάτι , εντάξει, επειδή έγιναν πιο αυστηροί οι κανονισμοί για τα χρέη των ΔΕΚΟ, τα οποία είχαν κρατική εγγύηση. Εμείς είχαμε μπει πρωτού αναλάβει ο Γεωργίου και τέλος πάντων δεν είναι το θέμα μας πως μπήκαμε αλλά ότι οι άλλοι έχουν βγει από το μνημόνιο».

ΔΗΜ: Κ. Κύρτσο η ΝΔ γιατί δεν κάνει δήλωση για το θέμα δεδομένου ότι τα υπόλοιπα στοιχεία ήταν επί δικιάς της διακυβέρνησης και ο Κ. Μητσοτάκης έχει πει ότι θέλει ένα συμβόλαιο αλήθειας με τον ελληνικό λαό , γιατί δεν βγαίνει η ΝΔ να πει εάν δέχεται τα στοιχεία;

ΚΥΡΤΣΟΣ: «Τι δήλωση να κάνει; Αυτή τη στιγμή έχει κατασκευάσει ένα θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ, νομίζοντας ότι υπάρχει μία εσωτερική αναταραχή στη ΝΔ».

ΔΗΜ: Ποιος ΣΥΡΙΖΑ; Η Δικαιοσύνη.

ΚΥΡΤΣΟΣ: «Κοιτάξτε κάθαρση με τον Βγενόπουλο, αλλά κάλυψη στον Μπόμπολα. Μη μας δουλεύουνε κιόλας. Η δικαιοσύνη είχε επιρροές πολιτικές  επί ΝΔ, έχει επιρροές πολιτικές επί ΣΥΡΙΖΑ, και για να βγάλει μια απόφαση η δικαιοσύνη θέλει και 10-15 χρόνια  και αυτός είναι και ένας παράγοντας που δεν  μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Άσε δε που έχει και συντεχνιακή λογική η δικαιοσύνη, διότι έχει καταρρίψει όλες τις μνημονικές αποφάσεις, έχουν δώσει αυξήσεις στους εαυτούς τους, έχουν πάρει αναδρομικά και άντε να κυβερνήσεις αυτή τη χώρα. Η ΝΔ δεν θα παίξει στο παιχνίδι που θέλει να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή να αρπαχτούν οι δήθεν μητσοτακικοί με τους δήθεν καραμανλικούς . Νομίζουν ότι θα σωθούν με τα ανύπαρκτα εσωκομματικά της ΝΔ. Ο Τσακαλώτος, ο αρχηγός της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, των λεγόμενων 53, κατεβάζει εισηγήσεις που γκρεμίζει το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας, και δεν ασχολείται κανένας». 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)