to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:55 | 31.08.2016

Πολιτική

Ενήμερα τα (θαλασσο)δάνεια του Mega λέει ο Π. Ψυχάρης, δεν αναγνωρίζει το διαγωνισμό που βάζει τέλος στην ασυδοσία (ενημέρωση)

Προκλητική η στάση του υιού Ψυχάρη στην Εξεταστική Επιτροπή της Bουλής που διερευνά τις δανειακές συμβάσεις κομμάτων και μέσων ενημέρωσης - «Το MEGA λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί με ή χωρίς άδεια» ανέφερε ενώ αρκέστηκε σε ειρωνικά σχόλια αναφορικά με τα θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ και την πορεία του πατέρα του ως εκδότη χάρη στον σκανδαλώδη τρόπο με τον οποίο δανειοδοτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από τις τράπεζες - Αύριο, Πέμπτη 1/9, καταθέτει ο Θεμ. Αλαφούζος, εκδότης της «Καθημερινής»


«Ενήμερα τα δάνεια - Το Mega δεν πρόκειται να κλείσει»

Ο Π. Ψυχάρης, σε ερωτήσεις για τα δάνεια του Τηλέτυπου, ανέφερε ότι είναι ενήμερα προκαλώντας την εύλογη απορία γιατί αυτά τα δάνεια καταγγέλθηκαν από τις τράπεζες:

«Μην έχετε ονειρώξεις. Το Mega δεν πρόκειται να κλείσει» είπε επίσης ο γιος του Στ. Ψυχάρη απευθυνόμενος στους βουλευτές και ανέφερε ότι οι καταστάσεις «μπορεί να αλλάξουν…».  Τόνισε πολλάκις πως δεν αναγνωρίζει τη δημοπρασία αδειοδότησης και μίλησε επανειλημμένως για «λεγόμενες άδειες» οι οποίες «δεν έχουν δοθεί ακόμη». Σε ερώτηση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αν το Mega σκοπεύει «να βγει στο αντάρτικο» και να εκπέμψει παράνομα ο κ. Ψυχάρης δήλωσε ότι αν ολοκληρωθεί η διαδικασία το Mega θα εξετάσει το ενδεχόμενο να εκπέμψει μέσω άλλης πλατφόρμας, δορυφόρου ή συνδρομητικού μπουκέτου. «Το MEGA είναι μια εταιρεία που θα συνεχίσει να παράγει πρόγραμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Π. Ψυχάρης.

«Το Mega δεν είναι Μαρινόπουλος. Πληρώνουμε κανονικά τα δάνειά μας» είπε και δήλωσε, μάλιστα, ότι ήταν προτιμότερο να δίνουν οι τράπεζες δάνεια στο Mega και όχι στους πολίτες. «Η εταιρεία Τηλέτυπος (Mega) έχει αποπληρώσει σε τόκους 130 εκ. ευρώ» είπε και υποστήριξε ότι «αν δεν είχαν δοθεί τα δάνεια στο Mega μπορεί να είχαν δοθεί σε πολίτες να αγοράσουν σπίτια και να μην μπορούσαν τώρα να αποπληρώσουν». Παράλληλα, ο Παναγιώτης Ψυχάρης αναφερόμενος στα θαλασσοδάνεια του καναλιού, ισχυρίστηκε ότι «δεν θα πρέπει να απασχολούν τον ελληνικό λαό». «Σας το λέω μεταξύ μας… Το Mega μπορεί να μεταβληθεί σε πάροχο υπηρεσίας, σε Βήμα TV» συμπλήρωσε με προκλητικό ύφος

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ χαρακτήρισε «κουτσομπολιά» τα δημοσιεύματα του «Βήματος» για συνάντηση Τσίπρα – Ψυχάρη. «Το ότι δεν έχει διαψευστεί από κανένα δεν σημαίνει ότι έγινε και η συνάντηση», πρόσθεσε «αδειάζοντας» τον πατέρα του Σταύρο Ψυχάρη ενώ υποτίμησε τον συνιδιοκτήτη του Mega Φώτη Μπόμπολα χαρακτηρίζοντάς τον ως «έναν από τους χιλιάδες μετόχους του Mega». Αφορμή ήταν η κατάθεση του Φ. Μπόμπολα στην Εξεταστική ότι για την κατάσταση στο κανάλι δεν ευθύνεται η κυβέρνηση, αλλά οι μέτοχοι του καναλιού.

Ο Π. Ψυχάρης, αφού επιχείρησε να απαξιώσει το ερώτημα της Αν. Καββαδία για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζομένων του ΔΟΛ, αναγκάστηκε να παραδεχτεί, μετά και την επιμονή του προέδρου της επιτροπής Σ. Φάμελλου ότι «υπάρχουν κάποιες δυστοκίες», παρ' ότι ισχυρίστηκε με θράσος ότι η μισθοδοσία των εργαζομένων δεν αφορά την εξεταστική επιτροπή.

«Οι τράπεζες τράβηξαν τον διακόπτη - τριτοκοσμικό περιβάλλον η αλλαγή καθεστώτος για τις άδειες»

Ο Π. Ψυχάρης, επανέλαβε ότι το Mega εξυπηρετούσε τα δάνειά του μέχρι να «τραβήξουν τον διακόπτη οι τράπεζες ενώ παραδέχτηκε ότι «τυπικά δεν είναι ενήμερα τα δάνεια» αλλά «θα μπορούσε το Mega να είναι εντάξει». Εμφανίστηκε, δε, σίγουρος ότι το καθεστώς των αδειών θα αλλάξει εκ νέου όταν εκλεγεί άλλη κυβέρνηση και θεώρησε «τριτοκοσμικό το περιβάλλον» στο οποίο μπαίνει τέλος στην ανομία δεκαετιών. 

Θέατρο του παραλόγου και... αέρας!

Σε ερώτηση του Σ. Φάμελλου αν είναι υγιής μια επιχείρηση όπου τα ίδια κεφάλαια είναι μόλις το 1/4 των δανειακών υποχρεώσεων (για να μην αναφέρουμε τις οφειλές σε εργαζόμενους), ο Π. Ψυχάρης απάντησε πώς όχι μόνο είναι υγιής αλλά έχει και λαμπρό μέλλον (!) για να προκαλέσει το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι σήμερα ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Ο υιός Ψυχάρη δεν απάντησε πώς ο πατέρας του, ένας «βιοπαλαιστής δημοσιογράφος», κατάφερε να έχει τον έλεγχο του ΔΟΛ χωρίς να έχει άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα. Δεν σχολίασε ούτε τα επίμονα ερωτήματα για τον ρόλο σε αυτή την πορεία του Στ. Ψυχάρη που έπαιξε ο ο τρόπος με τον οποίο δανειοδοτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από τις τράπεζες. Άλλωστε, σε όλες τις δύσκολες ερωτήσεις που προηγήθηκαν για τους τρόπους δανεισμού του MEGA και του ΔΟΛ, παρέπεμψε είτε στην προστασία του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (καθώς είναι συγγενής ήδη κατηγορούμενου -του πατέρα του- για μερικά δάνεια), είτε στους οικονομικούς υπεύθυνους των δύο επιχειρήσεων. Το καλύτερο όμως ο Π. Ψυχάρης το άφησε για το τέλος όταν σε ερώτηση για μια εγγύηση ότι θα δώσει 15 εκατ. ευρώ απάντησε ότι «δεν είχε τα χρήματα» και η εγγύηση ήταν απλά «αέρας» (!), δηλαδή η απλή υπόσχεση ότι θα καταβάλει το ποσό αυτό...

Αντιπαράθεση υπήρξε νωρίτερα στην Επιτροπή και για την συμμετοχή του επιχειρηματία Καλογρίτσα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Την κλήση του Καλογρίτσα στην Επιτροπή «κατεπειγόνυτως» ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης με αφορμή τους ισχυρισμούς Καμμένου για απόπειρα άσκησης πολιτικής πίεσης εκ μέρους του επιχειρηματία. Το αίτημα απορρίφθηκε από την πλειοψηφία με τον πρόεδρο της Επιτροπής Σωκράτη Φάμελλο να τονίζει ότι στον διαγωνισμό υπήρξαν όλες οι πρόνοιες για τον έλεγχο της προέλευσης των χρημάτων, το πόθεν έσχες των επιχειρηματιών κ.λπ.

Με επιστολή του στην Επιτροπή ο εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης και μμε αφορμή την κλήση του ως μάρτυρα αναφέρει ότι για την επιχείρηση «Παρά Ένα» (που αφορά το ραδιόφωνο Παραπολιτικά) έχει συνάψει δάνειο 960.000 ευρώ με την Εθνική, από το οποίο εκταμιεύθηκαν περίπου 800.000 ευρώ και σήμερα το μη ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο είναι περίπου 138.000 ευρώ. «Για το δάνειο διενεργείται προκαταρκτική εξέταση και έχω την ιδιότητα του υπόπτου», σημειώνει και ενημερώνει ότι «εξηγήσεις παρέχω μόνο ενώπιον του φυσικού μου δικαστή». Ο εκδότης δεν αρνήθηκε να παραστεί στην Επιτροπή, η οποία αποφάσισε να τον καλέσει την επόμενη Τετάρτη. Στη συνεδρίαση της Πέμπτης 1η Σεπτεμβρίου έχει κληθεί ως μάρτυρας ο Θεμ. Αλαφούζος, εκδότης της «Καθημερινής».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)