to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:32 | 06.11.2017

Πολιτική

Τα κανάλια θύμωσαν: Ο Άδωνις τα ξεπέρασε στα fake news και δεν τον παίζουν...

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων η επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (για όσα κανάλια ξεκίνησαν στις 8μ.μ.), το μακελειό στο Τέξας, τα ParadisePapers, η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, οι ενστάσεις της Ντ. Μπακογιάννη για τα F-16, ο «νόμος Παρασκευόπουλου», η Κεντροαριστερά, η επίθεση του «Ρουβίκωνα» στη Λάρισα, η φορολογία, ολίγον... Eurogroup, η συνάντηση Μητσοτάκη - Λεμέρ, τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, οι εξελίξεις στην Καταλονία... Και φυσικά ούτε λέξη για το τι αποκαλύπτουν δημοσιεύματα για τον Αυγενάκη, ούτε λέξη για τον γκεμπμελισμό του Άδ. Γεωργιάδη...


Ας δούμε πρώτα ένα μικρό δείγμα τού τι σημαίνει να μην παρουσιάζεται η είδηση, να δημιουργούνται απλώς εντυπώσεις υπό τον τίτλο «κόντρα».

  • «Κόντρα κυβέρνησης-Ν.Δ. για τον Αυγενάκη», μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε λέξη για τα δημοσιεύματα για τα οποία κάνει λόγο η ανακοίνωση.
  • «Κόντρα Πολάκη-Γεωργιάδη», δυο τρεις ατάκες, αλλά λέξη για το τι εννοούσε ο Π. Πολάκης αποκαλώστας τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. «πλαστοφωτογράφο».


 

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

Απίστευτο αίσχος! Βγήκε ο Άδωνις να στηρίξει Αυγενάκη με ψέματα

Ο Άδωνις αφού πέταξε τη λάσπη του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ χτες, τα μάζεψε μετά μέσω twitter. Αφού το σόου του ψεύδους είχε δοθεί on camera... έγραψε: «Για να ήμαστε δίκαιοι δεν ήταν ο Μπαμπούτσης, αλλά ο Πιτταράς. Οι φώτο όλες είναι από την ίδια εκδήλωση. Και του Αυγενακη και των Υπουργών». (αναλυτικά)


 

Documento: «Εκβιασμοί, ναρκωτικά, χρυσός και πολλή ΝΔ»

Νέες αποκλύψεις - Ποιοι ήταν οι συνομιλητές του Λευτέρη Αυγενάκη. (αναλυτικά)


 

ΥΠΕΘΑ: Η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία είναι διακρατική - ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι την ενέκριναν στη Βουλή

Η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία είναι διακρατική. Δεν υπάρχει μεσάζων, αλλά επίσημος εκπρόσωπος του κράτους της Σαουδικής Αραβίας, που υπογράφει με επίσημα πληρεξούσια. Θυμίζουμε στη Νέα Δημοκρατία, στο ΠΑΣΟΚ και στον κ. Θεοδωράκη ότι ενέκριναν τη συμφωνία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. (αναλυτικά)


 

Ο Αλ. Τσίπρας για τα #ParadisePapers

«Οι αποκαλύψεις που ξεκίνησαν χτες για τα Paradise Papers επιβεβαιώνουν την άδικη, παράλογη, τραγική πραγματικότητα του κόσμου μας. Η παγκόσμια ελίτ αποκρύπτει τεράστια χρηματικά ποσά σε φορολογικούς παραδείσους, αποφεύγοντας συστηματικά τον έλεγχο και την φορολόγηση των οικονομικών της δραστηριοτήτων». (αναλυτικά)



 

«Σε θετικό κλίμα η συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup»

Κατά τη διάρκεια της εξαιρετικά σύντομης συζήτησης, επισημάνθηκε η πρόοδος που σημειώθηκε στην πρώτη αποστολή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης. (αναλυτικά)


 

Νέα προσπάθεια «fake news» από τη ΝΔ

«Ο Νίκος Παρασκευόπουλος εισηγήθηκε την κατάργηση του νόμου του», αναφέρει η ΝΔ διαστρεβλώνοντας το νόημα δηλώσεων του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης ο οποίος τόνισε ότι ο (έκτακτος) «νόμος Παρασκευόπουλου» πρέπει να αντικατασταθεί από ένα πάγιο, «πιο λογικό» σύστημα ποινών με πιο αυστηρούς όρους απόλυσης - Η ΝΔ «συνεχίζει τη μονομανιακή της ακροδεξιά προπαγάνδα διαστρεβλώνοντας τις δηλώσεις μου», σχολιάζει ο Ν. Παρασκευόπουλος - «Τα ακροδεξιά ιδεολογήματα της ΝΔ είναι γνωστά, το ίδιο και οι διαρκείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, και δημιουργίας fake news», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. (αναλυτικά)


 

Το υπουργείο Παιδείας για τα «hoaxes» σχετικά με τη συμμετοχή του Αμίρ στην κλήρωση για τη σημαία

Το ΠΔ 79/2017 με σαφέστατη διατύπωση ορίζει ότι «η επιλογή σημαιοφόρων παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης» και όχι μόνο «ανάμεσα σε όσους έχουν ήδη φοιτήσει δύο χρόνια», όπως διέδωσαν διάφορες ιστοσελίδες μιλώντας για «γκάφα». (αναλυτικά)


 

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για τις τροποποιήσεις καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ

Κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή στην ψηφοφορία επί των τροποποιήσεων του καταστατικού του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ), με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, απευθύνουν εκπρόσωποι του χώρου των μέσων μαζικής ενημέρωσης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. (αναλυτικά)


 

Δριμύ κατηγορώ και αγωγή κατά Χρ. Αυγής από τη μητέρα του δολοφονημένου Μ. Καπελώνη

Τέσσερα χρόνα μετά τη δολοφονία του 22χρονου, οι γονείς του Μάνου Καπελώνη αναμένουν την εκδίκαση αγωγής που έχουν καταθέσει από τον Σεπτέμβριο του 2016, ώστε να πάψει η Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιεί την εικόνα του γιου της. Στη δήλωσή της, η μητέρα του επισημαίνει ότι ο γιος της έπεσε θύμα του μίσους που έσπειρε η Χρυσή Αυγή, ενώ τονίζει ότι την ενώνει κοινή μοίρα με τη μητέρα του Παύλου Φύσσα. (αναλυτικά)


 

Σημαντικές βελτιώσεις στην προαγωγή της υγείας και ασφάλειας των γιατρών φέρνει το σχετικό νομοσχέδιο

«Ο σεβασμός του χρόνου εργασίας τους προφυλάσσει από τυχόν ανακύπτοντα προβλήματα της υγείας τους που οφείλονται στην μακροχρόνια ,πολύωρη παραμονή και παροχή υπηρεσιών υγείας σε ένα εργασιακό περιβάλλον με ένταση εργασίας και στρες»


 

Εκατόν είκοσι εκατ. ευρώ για την ίδρυση νέων και την ολοκλήρωση ημιτελών τουριστικών επιχειρήσεων

Τον Δεκέμβριο θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων. (αναλυτικά)


 

Κατανομή του 30% της διαφημιστικής δαπάνης των φορέων του Δημοσίου στα περιφερειακά Μέσα

Εγκύκλιος του Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την κατανομή του 30% της διαφημιστικής δαπάνης των φορέων του Δημοσίου στα περιφερειακά Μέσα. (αναλυτικά)


 

Μεγάλη νίκη για τους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ

Στη μεγάλη νίκη για τους εργαζόμενους στη «Συνεργατική Εργαζομένων ΒΙΟ.ΜΕ.» αναφέρεται ανακοίνωση. (αναλυτικά)


 

Προσλήψεις 210 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην παράλληλη στήριξη Ειδικής Αγωγής

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2017-2018, προσλαμβάνονται 210 εκπαιδευτικοί ΕΑΕ κλάδων ΠΕ02.ΕΑΕ, ΠΕ03.ΕΑΕ και ΠΕ04.ΕΑΕ, ως προσωρινοί αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2017/18» με κωδικό ΟΠΣ 5009815 του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020». (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)