to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:55 | 06.11.2017

Πολιτική

Νέα προσπάθεια «fake news» από τη ΝΔ: Διαστρέβλωσε δηλώσεις του Ν. Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών

«Ο Νίκος Παρασκευόπουλος εισηγήθηκε την κατάργηση του νόμου του», αναφέρει η ΝΔ διαστρεβλώνοντας το νόημα δηλώσεων του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης ο οποίος τόνισε ότι ο (έκτακτος) «νόμος Παρασκευόπουλου» πρέπει να αντικατασταθεί από ένα πάγιο, «πιο λογικό» σύστημα ποινών με πιο αυστηρούς όρους απόλυσης - Η ΝΔ «συνεχίζει τη μονομανιακή της ακροδεξιά προπαγάνδα διαστρεβλώνοντας τις δηλώσεις μου», σχολιάζει ο Ν. Παρασκευόπουλος - «Τα ακροδεξιά ιδεολογήματα της ΝΔ είναι γνωστά, το ίδιο και οι διαρκείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, και δημιουργίας fake news», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του


Τι ανέφερε ο Ν. Παρασκευόπουλος:

Την κατάργηση του νόμου που φέρει το όνομά του και την αντικατάστασή του από ένα σύστημα λογικότερων ποινών και αυστηρότερων όρων απόλυσης, εισηγήθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε δηλώσεις του στο Κανάλι της Βουλής. «Η χώρα μας σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχει πολύ υψηλές απειλούμενες ποινές, πολύ βαριές, πολλές προβλέψεις ισοβίων και έχει ελαστικές ρυθμίσεις για την απόλυση. Το σωστό είναι να φτάσουμε σε έναν μέσο όρο: Ποινές πιο λογικές στο απειλούμενο μέγεθός τους και πιο αυστηρές ρυθμίσεις απόλυσης απ’ αυτές που έχουμε με την αποσυμφορητική νομοθεσία» ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος. «Αυτό θα ρυθμιστεί παγίως μέσω του ποινικού και του σωφρονιστικού κώδικα» συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός. «Δεν λέει κανείς πως θα πρέπει ο νόμος αυτός να ισχύει για πάντα. Έκτακτη νομοθεσία είναι - και το καλό είναι να πάψουμε να έχουμε αυτές τις έκτακτες κακές συνθήκες και να έχουμε μια πάγια ομαλή κατάσταση» κατέληξε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Τι «κατάλαβε» η ΝΔ (αλλά και τα φιλικά σε αυτήν ΜΜΕ):

«Ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος αφού έβγαλε από τις φυλακές περισσότερους από 2.000 κρατούμενους για κακουργήματα, σήμερα εισηγήθηκε την κατάργηση του νόμου του, με το επιχείρημα ότι είναι, πλέον, αχρείαστος! 
 
Πράγματι ό,τι καταστροφικό ήθελε να πετύχει ο κ. Παρασκευόπουλος το πέτυχε. Ας πείσει, όμως, και τον Αλέξη Τσίπρα να υιοθετήσει το πάγιο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μόλις την Παρασκευή χαρακτήρισε αναγκαίο τον κατάπτυστο νόμο του».

Η απάντηση του Ν. Παρασκευόπουλου για την διαστρέβλωση

«Στην απελπισμένη της προσπάθεια να συνεχίσει την μονομανιακή της ακροδεξιά προπαγάνδα, να καλλιεργήσει το φόβο στους πολίτες και να αποκρύψει το γεγονός ότι η εγκληματικότητα μειώνεται η Νέα Δημοκρατία διαστρεβλώνει τις  δηλώσεις μου.

Δήλωσα καθαρά ότι η αποσυμφορητική νομοθεσία, που είναι εξ ορισμού προσωρινή, θα πάψει να έχει λόγο ύπαρξης, όταν θα τεθεί σε εφαρμογή νέα πάγια νομοθεσία, όταν δηλαδή θα έχουμε νέο Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα».

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα προσπάθεια δημιουργίας fake news - Έκθετος ο Μητσοτάκης για την ανομία

«Τα  ακροδεξιά ιδεολογήματα της ΝΔ είναι γνωστά, το ίδιο και οι διαρκείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, και δημιουργίας fake news», τονίζει σε απάντησή της στη ΝΔ η Κουμουνδούρου. Όπως προσθέτει: «Για όλα  αυτά δόθηκαν απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή, πριν από λίγες μέρες, σε μια συζήτηση που μάλλον ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να ξεχάσει αφού ο ίδιος έμεινε παντελώς και παγκοίνως έκθετος,  ως προς  τη σχέση του κόμματός του με την ανομία και την εμπλοκή σε σκοτεινές υποθέσεις, ακόμα και του  ίδιου προσωπικά».

 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)