to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:30 | 03.07.2017

Πολιτική

Η συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων

Διεξήχθη σήμερα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία μετά από αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο της Βουλής.


Αλ. Τσίπρας: Μετά τη συμφωνία ας απολογηθούν οι ψευδοπροφήτες της καταστροφής

Τώρα έχουμε συμφωνία και αυτός που πρέπει να απολογηθεί για τη στάση του είναι οι ψευδοπροφήτες της καταστροφής, είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πρωτολογία του, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με αφορμή τη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Αναφερόμενος ουσιαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ μίλησε για «φάμπρικα καταστροφολογίας» που είχε στηθεί ώσπου να υπάρξει η συμφωνία.«Τώρα που έκλεισε η αξιολόγηση δεν είναι καθόλου εύκολο να πουλάς καταστροφολογία και φόβο», σημείωσε, για να τονίσει πως η αντίδραση των αγορών απέναντι στην ελληνική οικονομία στο μεσοδιάστημα από τη συμφωνία έως τώρα, δεν προσφέρονται για διαστρέβλωση. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά...)

Η πρωτολογία του πρωθυπουργού:

Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν πέτυχε ούτε έναν στόχο από αυτούς που είχε θέσει

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, κατηγορώντας την πως «δεν πέτυχε ούτε έναν στόχο από αυτούς που είχε θέσει τον περασμένο Σεπτέμβριο από το βήμα της ΔΕΘ».Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, όπως είπε, και όχι άλλα σκοτεινά χρόνια, είπε στην πρωτολογία του. O Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο υποστηρίζοντας πως «το ύφος και το ήθος, η ασχήμια της δημόσιας παρουσίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι σε γνώση όλων», αλλά και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικά ανεύθυνο και θεσμικά χυδαίο». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ...)

«Eπικίνδυνη χρήση της Δικαιοσύνης» βλέπει η Φ. Γεννηματά στην εισαγγελική έρευνα για τις μίζες και τον Κ. Σημίτη

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε η Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της Βουλής, κάνοντας λόγο για επικίνδυνη και ωμή χρήση της Δικαιοσύνης εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων και υπερασπίζοντας τον Κώστα Σημίτη. Η κ. Γεννηματά υπερασπίστηκε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για επιθέσεις που δέχεται, όπως είπε, κι απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε: «Δεν θα σταματήσετε τη ραγδαία φθορά σας με αθλιότητες, κατασκευασμένα δημοσιεύματα και επιθέσεις κατά των πολιτικών σας αντιπάλων. Αυτή είναι μια πολιτική κατάντια. Επιθέσεις στον πρωθυπουργό της χώρας που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θωράκισε τη χώρα, δεν πιάνουν, πέφτουν στο κενό». Για τις αποφάσεις του Eurogroup είπε ότι δεσμεύουν τη χώρα για χρόνια και πως όλοι έχουν καταλάβει ότι η κυβέρνηση έβαλε τη θηλιά στο λαιμό της κοινωνίας και είπε ότι «η λύση για τη χώρα περνάει μέσα από εκλογές. Όσο ταχύτερα, τόσο το καλύτερο». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ...)

Δ. Κουτσούμπας: Αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας από την πλευρά της κυβέρνησης

Για αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας από την πλευρά της κυβέρνησης έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καταγγέλλοντας προσπάθεια εξαπάτησης του λαού αναφορικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup, αφού, όπως υποστήριξε, τα πλεονάσματα θα προέλθουν από ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων, ενώ αναφορικά με το χρέος, δεν υπάρχει καθαρή λύση απομείωσης του. Όπως είπε, είναι θράσος να λες ότι με τη συμφωνία του Eurogroup δημιουργείται ξέφωτο για τον ελληνικό λαό, αφού οι αποφάσεις που λήφθηκαν συντελούν στην κερδοφορία του κεφαλαίου, των λίγων και όχι στην ευμάρεια του λαού. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ...)

Π. Καμμένος προς Μ. Βορίδη: Καταθέστε πρόταση μομφής ή πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής

Κόντρα σε υψηλούς τόνους είχαν ο υπουργός Εθνική Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πανος Καμμένος με τον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη, για την υπόθεση της συνομιλίας του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, με τον πρώτο να καλεί τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση μομφής  ή πρόταση προανακριτικής επιτροπής. Αναφορικά με την Οικονομία, ο Πάνος Καμμένος αποτίμησε θετικά την συμφωνία του Eurogroup και είπε πως κατέρρευσε πολιτικά  η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να στηριχθεί στην καταστροφολογία. «Η οικονομία παίρνει μπρος και εσείς μένετε στο παρελθόν», υποστήριξε επίσης απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ...)


Στ. Θεοδωράκης: Να αλλάξουμε τελικά εποχή και όχι απλώς κυβέρνηση

«Δεν θέλετε και δεν μπορείτε να εντάξετε τη χώρα με ισότιμους όρους στο νέο παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας. Ανάπτυξη και επενδύσεις είναι έννοιες ασύμβατες με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η χώρα χρειάζεται εδώ και τώρα εκατοντάδες επενδύσεις, μικρές και μεγάλες, συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης και τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από «μικρές επαναστάσεις που μπορούν να συνθέσουν την προοδευτική επανάσταση που έχει ανάγκη η χώρα». Τις λύσεις αυτές μπορεί να εγγυηθεί μόνο το προοδευτικό κέντρο, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, ο οποίος ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας:«Ούτε μπροστά και αριστερά, ούτε μπροστά και δεξιά. Να αλλάξουμε τελικά εποχή και όχι απλώς κυβέρνηση».  (Διαβάστε αναλυτικά εδώ...)

Β. Λεβέντης: Συμφωνία ντροπής το αποτέλεσμα από το κλείσιμο της αξιολόγησης

«Συμφωνία ντροπής» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του κλεισίματος της Αξιολόγησης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

«Είναι μια συμφωνία ντροπής και σαν τέτοια να την δείτε αν είστε έντιμοι άνθρωποι και να συμβάλετε στην διόρθωσή της» τόνισε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε:

«Και ο κ. Σαμαράς όταν έκοβε τις συντάξεις και ο κ. Βενιζέλος όταν έβαζε τον ΕΝΦΙΑ στον ελληνικό λαό, έλεγαν ότι δεν υπήρχε άλλη λύση. Πόσο καιρό μπορεί να ζει μια χώρα κάτω από τέτοια διλήμματα; Όταν το 2014 διεκδικήσατε την εξουσία, είπατε θα σκίσετε τα μνημόνια, ότι θα αλλάξετε την Ευρώπη. Αλλά για να αλλάξεις την Ευρώπη πρέπει να αλλάξεις πρώτα εσύ». 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε την σημερινή κυβέρνηση ότι συμφώνησε για πλεονάσματα 3,5% για πέντε χρόνια και 2,5% για 43 χρόνια, αλυσοδένοντας έτσι, όπως είπε, τη χώρα. (διαβάστε αναλυτικά εδώ...)


Η δευτερολογια του Αλ. Τσίπρα: «Κάνουμε τους εταίρους μας συνεταίρους στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας»

Ο κ. Μητσοτάκης αφιέρωσε τα πρώτα 15 λεπτά της ομιλίας του στα του κ. Καμμένου και στις αναρτήσεις του κ. Πολάκη. Προκαλέσατε μια συζητηση για την οικονομία και περίμενα να έχετε να πείτε κάτι ουσιαστικά αλλά η ένδεια των επιχειρημάτων σας για την οικονομία σας οδήγησε σε αυτά τα 15 λεπτά, ανέφερε ξεκινώντας τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία. Αναφερόμενος στα της οικονομίας, ο πρωθυπουργός τόνισε, ότι «κάνουμε τους εταίρους μας συνεταίρους στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας». «Αυτό το οποίο διασφαλίστηκε στην απόφαση, ήταν πρωτογενή πλεονάσματα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στο 2%. Εσείς υπογράφατε τεσσάρια», συνέχισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως με βάση τις υποχρεώσεις της χώρας που απορρέουν από το σύμφωνο σταθερότητας τα πλεονάσματα έπρεπε να είναι στο 6%. «Είπατε κ. Μητσοτάκη, ότι χάσαμε πέντε- μηδέν αλλά μας τρελάνατε στα αυτογκόλ», είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.«Η περίοδος που κυβερνήσατε και η περίοδος που κυβερνάμε θα κριθεί κυρίως από το κοινωνικό πεδίο: Πόση ανεργία δημιουργήσατε εσείς και πόσες θέσεις εργασίες εμείς. Πόσες κοινωνικές πληγές ανοίξατε και πόσες θα κλείσουμε εμείς», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ στις επικρίσεις του προέδρου της ΝΔ για την έρευνα, επισήμανε πως «αυξήσαμε τις δαπάνες για την έρευνα κατά 16%». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ...)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)