to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δ. Κουτσούμπας: Αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας από την πλευρά της κυβέρνησης (βίντεο)

Για αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας από την πλευρά της κυβέρνησης έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καταγγέλλοντας προσπάθεια εξαπάτησης του λαού αναφορικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup, αφού, όπως υποστήριξε, τα πλεονάσματα θα προέλθουν από ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων, ενώ αναφορικά με το χρέος, δεν υπάρχει καθαρή λύση απομείωσης του.


Όπως είπε, είναι θράσος να λες ότι με τη συμφωνία του Eurogroup δημιουργείται ξέφωτο για τον ελληνικό λαό, αφού οι αποφάσεις που λήφθηκαν συντελούν στην κερδοφορία του κεφαλαίου, των λίγων και όχι στην ευμάρεια του λαού.
 
«Το κλίμα εφορίας που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση σε έναν λαό γονατισμένο και ματωμένο είναι και προκλητικό και εξοργιστικό γιατί χρειάζεται μεγάλο θράσος να λες ότι με τη συμφωνία του Eurogroup δημιουργείται ξέφωτο για το λαό», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας και έκανε λόγο για «πλήρη υιοθέτηση των στόχων του μονοπωλιακού κεφαλαίου και της ηγεσίας της ΕΕ».
 
Κατήγγειλε δε προσπάθεια εξαπάτησης του λαού από την πλευρά της κυβέρνησης, αφού, όπως είπε, τα πλεονάσματα θα προέλθουν από ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων, ενώ αναφορικά με το χρέος, δεν υπάρχει καθαρή λύση απομείωσης του.
Μίλησε ακόμη για υπερφορολόγηση των λαϊκών τάξεων και για σημαντικές περικοπές συντάξεων, ενώ έκανε λόγο για «κράτος των λίγων» έναντι του «κράτους των πολλών».
 
«Αυτό που έκανε η κυβέρνηση ήταν να επικυρώσει τα αντιλαϊκά μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης, επιβεβαιώνοντας ότι είναι η κυβέρνηση των βρόμικων αποστολών σε βάρος του λαού, που παίρνει και τα συγχαρητήρια των εταίρων», είπε χαρακτηριστικά.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)