to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν πέτυχε ούτε έναν στόχο από αυτούς που είχε θέσει (βίντεο)

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, κατηγορώντας την πως «δεν πέτυχε ούτε έναν στόχο από αυτούς που είχε θέσει τον περασμένο Σεπτέμβριο από το βήμα της ΔΕΘ».


Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, όπως είπε, και όχι άλλα σκοτεινά χρόνια, είπε στην πρωτολογία του.
 
«Η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε να κλείσει το Φεβρουάριο του ’16. Έκλεισε με 16 μήνες διαφορά. Θέλατε να πείσετε τα στελέχη σας ότι διαπραγματεύεστε, γι’ αυτό καθυστερήσατε», δήλωσε, κάνοντας λόγο για «πολιτική απάτη», αφού αντί για «ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα, πήρατε 5,1 δις ευρώ μέτρα», όπως είπε χαρακτηριστικά.
 
«Εσείς οι ίδιοι λέγατε ότι η καθυστέρηση προκαλεί ζημιά. Καθυστερήσατε, γιατί θέλατε να πείσετε το κόμμα σας ότι κάνατε σκληρή διαπραγμάτευση. Βάλατε τις ανάγκες της εσωκομματικής διαχείρισης πάνω από αυτές της χώρας», είπε κατηγορώντας τους βουλευτές της κυβέρνησης πως «θα ψήφιζαν ούτως ή άλλως όλα τα μέτρα.
 
Για το βουλευτικό έδρανο το κάνουν, όχι για το χρέος», είπε, προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως μετά τη συμφωνία της 15ης Ιουνίου η κυβέρνηση «είδε επιτυχίες εκεί που δεν υπήρχαν κάτι που είχε γίνει και μετά την πρώτη αξιολόγηση», όπως είπε.
 
Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι είναι «πρωταθλήτρια στο να βάζει φόρους, αλλά ουραγός στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Αυτοί είστε κ. Τσίπρα», τόνισε, δηλώνοντας πως «αποτύχατε δυστυχώς και στους πέντε στόχους που βάλατε. Στη σύγκριση πραγματικότητα εναντίον Τσίπρα, το σκορ είναι 5-0».
 
 
Επίθεση σε Π. Καμμένο και Π. Πολάκη
 
«Η εξουσία σάς έχει διαφθείρει πολιτικά, έχετε αποκτήσει ανοσία σε βαθιά αντιδημοκρατικές πρακτικές», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης 
O κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο υποστηρίζοντας πως «το ύφος και το ήθος, η ασχήμια της δημόσιας παρουσίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι σε γνώση όλων».
 
Έκανε δε λόγο για πολιτική παράκρουση και θεσμική εκτροπή από την πλευρά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για συστηματική παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης η οποία αποτελεί «βαθιά αντιδημοκρατική πράξη», όπως υποστήριξε.
 
Εκτός από τον κ. Καμμένο, ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικά ανεύθυνο και θεσμικά χυδαίο».
 
«Κύριε Τσίπρα, αντιλαμβάνομαι ότι έχετε αποφασίσει να καλύψετε και τον κ. Πολάκη. Προφανώς, θεωρείτε ότι δεν έχετε άλλη επιλογή», όπως είπε.
 

Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Noor1, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ

Στη συνομιλία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με ισοβίτη αναφέρθηκε και στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν γνώριζε για αυτή την επικοινωνία και είπε με έμφαση ότι «όσο αγαθές μπορεί να είναι οι προθέσεις αυτού που εμπλέκεται, αυτά δεν συμβαίνουν σε δημοκρατικές χώρες». 

«Δύο τινά συμβαίνουν. Ή το γνωρίζατε, οπότε έχουμε ανάμειξη σε επίπεδο πρωθυπουργού σε μια υπόθεση άκρως προβληματική ή δεν τον γνωρίζατε, οπότε ο κ. Καμμένος έχει αυτονομηθεί πλήρως και κακώς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης σας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και ρώτησε τον κ. Τσίπρα αν συμφωνεί να γίνει εξεταστική επιτροπή για το ζήτημα αυτό. 

«Ιδού η Ρόδος, ελάτε να φτιάξουμε μια εξεταστική. Εγώ δεν καλύπτω κανένα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας για την οικονομία υπενθύμισε συνέντευξη του πρωθυπουργού κατά την οποία ανέφερε συγκεκριμένα μέτρα τα οποία δεν θα δεχόταν. 

«Αιδώς Αργείοι κ. Τσίπρα με την υποκρισία πια. Αυτά λέγατε πριν 5 μήνες και τα δεχτήκατε όλα. Εσείς υπογράψατε το 4ο μνημόνιο. Όλοι εσείς που σας υπερασπίστηκε ο κ. Τσίπρας επειδή είπα ότι τα κάνετε όλα για την καρέκλα. Δεν θα πάρω τίποτα πίσω από όλα αυτά. Δεν βρέθηκε ένας να πει "δεν μπορώ να πάρω πίσω αυτά που έλεγα και να παραιτηθεί". Ούτε ένας», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και μεταξύ άλλων αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση ξέχασε τον στόχο της ποσοτικής χαλάρωσης. 

Κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν θεωρεί καλή τη διαπραγμάτευση που έγινε το α' εξάμηνο του 2015 και ζήτησε εξεταστική επιτροπή για όσα έγιναν εκείνη την περίοδο. 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στο Politico ξεκαθαρίζοντας ότι δεν παίρνει τίποτα πίσω. 

«Η τρομοκρατία -θα το επαναλάβω άλλη μια φορά, η τρομοκρατία, όχι η βία- με μία εξαίρεση, την τραγική δολοφονία του Π. Φύσσα, είχε προέλευση από τη μήτρα της άκρας αριστεράς. Είτε σας αρέσει είτε όχι», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και απαντώντας στις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε: «Σε εμένα θα πείτε ντροπή μου; Εσείς δεν ντρέπεστε λίγο; Έχετε αντιληφθεί σε ποιον μιλάτε; Μιλάτε σε κάποιον που έχει θρηνήσει θύματα». 

Στο τέλος της ομιλίας του απάντησε σε μία ακόμη αναφορά του πρωθυπουργού. «Τρίτη φορά κάνατε αυτή την αναφορά. Δεν γεννήθηκα ανεπάγγελτος. Εργάστηκα 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και στην Εθνική, και στο εξωτερικό. Εσείς κ. Τσίπρα που έχετε δουλέψει; Ποιος είναι προϊόν του κομματικού σωλήνα και ποιος όχι; Μην ξύνεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη κ. Τσίπρα», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πριν κατέβει από το βήμα αναφέρθηκε και σε μία φράση του Κάρλ Μαρξ. «Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος. Καλά θα κάνετε να τον ακούσετε. Το άθλιο εκλογικό αποτέλεσμα αφορά εσάς. Η χωρίς τέλος αθλιότητα αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τη δημοκρατία, το παρόν και το μέλλον της πατρίδας. Η μονή σας υπηρεσία στον τόπο είναι να δώσετε επιτέλους το λόγο στο λαό. Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)