to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:08 | 15.12.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Πέμπτη 15/12)

Τα δελτία ειδήσεων μονοπώλησαν η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και η πολιτική αντιπαράθεση, η επαφές του πρωθυπουργού στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες και άφθονη κινδυνολογία...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

«Το Eurogroup δεν είχε ενημερωθεί για την ανακοίνωση Ντάισελμπλουμ» - Αίτημα για έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων του Ε.Κ. με θέμα την Ελλάδα

Σοσιαλιστές, Αριστερά και Πράσινοι στηρίζουν την Ελλάδα και επικρίνουν την τιμωρητική λογική Σόιμπλε, ζητώντας έκτακτη διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου - Νέες δηλώσεις Μοσκοβισί και Πιτέλα, αντίθετο το Παρίσι με την απόφαση του ESM - Ευρωπαϊκή πηγή που μίλησε στο γερμανικό πρακτορείο MNI χαρακτήρισε «βιαστική» και «ανακριβή» την χθεσινή ανακοίνωση Ντάισελμπλουμ. (αναλυτικά)


 

Επαφές Χαρίτση στις ΗΠΑ: Ρεαλιστικές οι θέσεις της κυβέρνησης λένε τα μεγαλύτερα αμερικάνικα funds και επενδυτικές τράπεζες

Ρεαλιστικές θεωρούν τις θέσεις της κυβέρνησης, τα μεγαλύτερα αμερικάνικα funds και επενδυτικές τράπεζες, όπως προέκυψε από επαφές του Α. Χαρίτση στις ΗΠΑ. (αναλυτικά)


 

Γ. Σταθάκης: Το νομοσχέδιο για τον χωρικό σχεδιασμό προβλέπει προστασία του περιβάλλοντος και ασφάλεια δικαίου για τις επενδύσεις

Το νομοσχέδιο για τον χωρικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη «εισάγει διαδικασίες οι οποίες διασφαλίζουν με πιο ισχυρό τρόπο και τα περιβαλλοντικά στοιχεία, αλλά, ταυτόχρονα και την ασφάλεια δικαίου για τους επενδυτές», τόνισε ο υπουργός ΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τίτλο «χωρικός σχεδιασμός και βιώσιμη ανάπτυξη». Όπως είπε, πρόκειται για «βασικό εργαλείο διαμόρφωσης εθνικής πολιτικής για τη βιώσιμη χωρική ανάπτυξη, που παρέχει ουσιαστικά τις κατευθύνσεις στο στρατηγικό χωροταξικό σχεδιασμό, μέσω μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων». (αναλυτικά)


 

Κ. Γαβρόγλου: Κατάργηση των Πανελλαδικών και θεσμοθέτηση του Εθνικού Απολυτηρίου, μεταξύ των αξόνων του νέου σχεδίου του υπ. Παιδείας

Νέο σχέδιο για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς το δημόσιο σχολείο. (αναλυτικά)


 

Τρ. Αλεξιάδης: Online σύνδεση των επιχειρήσεων με το Τaxis - Τι ισχύει για την οικειοθελή δήλωση εισοδημάτων

Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κος Τρ. Αλεξιάδης μίλησε στην εκπομπή του Ν. Στραβελάκη στον real fm και έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με θέματα του πολυνομοσχεδίου. (αναλυτικά)


 

ΕΤΕπ: Έγκριση του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος για τις κτιριακές ανάγκες εννέα πανεπιστημίων

Όπως είχε προγραμματιστεί, από τον Ιούλιο του 2016, το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για τις κτιριακές ανάγκες, εννέα (9), Πανεπιστημίων της χώρας (ανάμεσα σε αυτά και τα κτίρια του Πανεπιστημίου Πατρών), εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Το δάνειο θα υπογραφεί στις 22/12/2016. (αναλυτικά)


 

Στην εισαγγελέα διαφθοράς η υπόθεση της Novartis Hellas

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς διαβίβασε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, τα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με τη φαρμακευτική εταιρία Novartis Hellas. (αναλυτικά)


 

Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση της ανεργίας

Μείωση στο 22,6% κατέγραψε η ανεργία κατά το γ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, από 24% που ήταν το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο και από 23,1% που ήταν το β’ τρίμηνο του 2016. (αναλυτικά)


 

Ξεκινά την Τρίτη η ενισχυτική διδασκαλία

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου υπέγραψε την εγκύκλιο για την έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2016-2017 από την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016. (αναλυτικά)


 

Η Ύπατη Αρμοστεία διαψεύδει πως υπάρχει πρόβλημα εμβολιασμών των προσφυγόπουλων

Το υπουργείο Υγείας έχει επιβεβαιώσει στην Ύπατη Αρμοστεία, ότι θα συνεχίσει να διασφαλίζει, ότι όλα τα παιδιά που φτάνουν στα νησιά και την ενδοχώρα, θα μπορούν να επωφεληθούν από τις σχετικές ενημερώσεις και τους εμβολιασμούς και ότι θα εξακολουθήσει να παρέχει εμβόλια. Ακολούθως, το αρμόδιο υπουργείο έχει διαβεβαιώσει την ΥΑ για την ετοιμότητά του να συνεχίσει τη συνεργασία του με εξειδικευμένες και έμπειρες ΜΚΟ, για τη διεξαγωγή των εμβολιασμών. (αναλυτικά)


 

Ικανοποίηση από τη λύση του ΥΠΕΣ: Ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλη τη Ζάκυνθο

Χωρίς τους τόνους σκουπιδιών στους δρόμους του νησιού, θα περάσουν τις ημέρες των εορτών οι κάτοικοι της Ζακύνθου, καθώς από σήμερα το πρωί τα απορριμματοφόρα θα μπορούν να εναποθέτουν σκουπίδια στο ΧΥΤΑ του Σκοπού. (αναλυτικά)


 

Ενίσχυση της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης με επιτυχόντες παλαιότερου ΑΣΕΠ

Με 160 επιτυχόντες ΑΣΕΠ του 1998 ενισχύεται άμεσα η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωσή της. (αναλυτικά)


 

Διευκόλυνση των δικαιούχων του ΕΣΠΑ: Τη Δευτέρα η υπογραφή της σύστασης του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού

Τη Δευτέρα θα υπογραφεί η σύσταση του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού, για τη διευκόλυνση των δικαιούχων του ΕΣΠΑ. (αναλυτικά)


 

Σε ισχύ ο νόμος για την απλοποίηση της αδειοδότησης - 21 ερωτήσεις και απαντήσεις

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 230/Α/7-12-2016) ο Νόμος 4442/2016, «Νέο πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις», που αφορά στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και ήδη ισχύει. (αναλυτικά)


 

Την τελευταία δόση της καλλιεργητικής περιόδου 2015 κατέβαλε στους τευτλοκαλλιεργητές η ΕΒΖ

Την τελευταία δόση, της καλλιεργητικής περιόδου 2015, κατέβαλε στους τευτλοκαλλιεργητές η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), ενώ δεσμεύεται ότι στη διάρκεια των εορτών θα διαθέσει μέρος των χρημάτων από τη φετινή παραγωγή τεύτλων που παρέδωσαν στη βιομηχανία. (αναλυτικά)


 

Ιωάννινα: Οι παλιές στρατιωτικές φυλακές περιήλθαν με ΚΥΑ στο Δήμο για την αξιοποίηση του χώρου

Στο Δήμο Ιωαννιτών, ανήκουν πλέον τα κτήρια και οι εκτάσεις των πρώην στρατιωτικών φυλακών, μετά από συντονισμένη διεκδίκηση και ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης του ακινήτου, που βρίσκεται στην παραλίμνια ζώνη. «Μια πολύ σημαντική στιγμή για την πόλη και τη Δημοτική Αρχή», χαρακτήρισαν την εξέλιξη, σε δηλώσεις τους, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας. (αναλυτικά)


 

Λύνεται το πρόβλημα της υδροδότησης Πάτμου και Αρκιών με 87,2% όφελος για το Δημόσιο

Ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, μετά την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης, τόνισε ότι η πρακτική του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και της ίδιας της Κυβέρνησης, για εξοικονόμηση δημοσίου χρήματος και ταυτόχρονα ικανοποίηση του δικαιώματος πρόσβασης σε πόσιμο και καθαρό νερό των νησιωτών, θα συνεχιστεί και σε άλλα νησιά του Αιγαίου. (αναλυτικά)


 

Πρόκληση: Coca Cola και Hellas Gold διάλεξε για χορηγούς ο Μπουτάρης - Σφοδρές αντιδράσεις

Δύο εταιρίες που αν μη τι άλλο το όνομά τους έχει συνδεθεί με την πόλη της Θεσσαλονίκης, με έναν, αν μη τι άλλο, όχι τόσο... εορταστικό τρόπο διάλεξε ο δήμαρχος της πόλης ως χορηγούς για τον εορταστικό φωτισμό ενόψει Χριστουγέννων - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 18/12. (αναλυτικά)


 

Το Πεδίο του Άρεως ομορφαίνει και ανοίγει στην πόλη για τις γιορτές

Μετά από μήνες αδιάκοπων προσπαθειών, η Περιφέρεια Αττικής είναι σήμερα στην ευχάριστη θέση να προσκαλέσει τους κατοίκους και ιδιαίτερα τα παιδιά της Αθήνας, να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα στο Πεδίο του Άρεως. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)