to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:43 | 18.12.2016

Πολιτισμός

Ξεχωριστά Χριστούγεννα στο Πεδίον του Άρεως από την Περιφέρεια Αττικής

Το πολύτιμο μητροπολιτικό πάρκο της Αττικής, το Πεδίον του Άρεως, γίνεται κέντρο πολιτισμού, ανοικτό στους πολίτες, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής


Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν, από την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, έως το Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου.

 

Πρόκειται για μία συστηματική παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίον του Άρεως, που περιλαμβάνει εκδηλώσεις κορυφαίου πολιτιστικού επιπέδου, με τη συμμετοχή σπουδαίων φορέων, όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.

 

Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, ενώ δίνεται η ευκαιρία σε νέους, αξιόλογους καλλιτέχνες, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και για πρώτη φορά φέτος, συμμετέχουν δύο συγκροτήματα του Μουσικού Σχολείου Αλίμου.

Το πλήρες πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίο του Άρεως είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: http://www.patt.gov.gr/site/attachments/article/21639/programma_xristougenon.pdf

 Στη γιορτή παρευρέθηκαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου καθώς και οι Αντιπεριφερειάρχες, Ερμίνα Κυπριανίδου (Κεντρικού Τομέα Αθηνών), Εύη Αποστολάκη (Πολιτισμού) και Χρήστος Καραμάνος (Οικονομικών).

Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Αττικής ανοίγει το Πεδίον του Άρεως στους συμπολίτες μας, μικρούς και μεγάλους. Κάνει τούτες τις γιορτινές ημέρες το Πεδίον του Άρεως κέντρο πολιτισμού. Και αυτό δεν θα το καταφέρναμε χωρίς τη συνδρομή και τη συνέργεια σπουδαίων οργανισμών πολιτισμού του τόπου μας. Για αυτό και θέλω ειλικρινά να πω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στην Εθνική Λυρική Σκηνή, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής. Να τονίσω τέλος, ότι φέτος για πρώτη φορά δίνεται η ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Στο πλαίσιο αυτό μετέχουν δύο συγκροτήματα του Μουσικού Σχολείου Αλίμου». 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)