to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:13 | 11.11.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Παρασκευή 11/11)

Στο επίκεντρο η εκλογή Τραμπ και οι διεθνείς αντιδράσεις, το νέο ΕΣΡ, η αξιολόγηση και το ΔΝΤ, τα εργασιακά...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Λευκός Οίκος: Ο Ομπάμα στην Αθήνα για στήριξη της Ελλάδας και ελάφρυνση του χρέους

Όπως μεταδίδει από τις Η.Π.Α. η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Λένα Αργύρη, «ο Πρόεδρος Ομπάμα βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με το Δ.Ν.Τ., ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να διευθετηθεί». Ειδικότερα, «θα ζητήσει ελάφρυνση χρέους», ενώ «θα επαινέσει την κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις», με την προσθήκη ότι «υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει». (αναλυτικά)


 

Ντομπρόβσκις σε Παπαδημούλη: «Απολύτως επιτεύξιμος ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% για το 2017»

«Η ελληνική οικονομία έχει ήδη επανέλθει στην ανάπτυξη, ανά τρίμηνο μιλώντας. Βεβαίως στο σύνολο του έτους αναμένουμε ένα 0,3% ύφεση, αλλά και μια οικονομική αύξηση 2,7% και ισχυρή ανάπτυξη το επόμενο έτος, επομένως η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη». (αναλυτικά)


 

Ανακρίβειες της ΝΔ για τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων

Αναφορικά με την ανακοίνωση της ΝΔ περί δήθεν ανάληψης «τμήματος των μυστικών υπηρεσιών από τον Υπουργό», η οποία αναφέρεται σε υποτιθέμενη μεταφορά της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων από την ΕΥΠ στη Γ.Γ. Ψηφιακής Πολιτικής (ΓΓΨΠ), το γρ. Τύπου του Πρωθυπουργού τονίζει ότι «αυτή η μεταφορά δεν προβλέφθηκε ποτέ στον συστατικό νόμο της ΓΓΨΠ, νόμος ο οποίος ορίζει ότι η ΓΓΨΠ συνεργάζεται με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων (Εθνικό CERT)». (αναλυτικά)


 

Τ. Πετρόπουλος: Καταβολή όλων των εφάπαξ εντός του 2017 - ήδη χορηγήθηκαν πάνω από 11.000

Για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο του 2013 καταβάλλονται ξανά εφάπαξ, με πάνω από 11.000 να έχουν ήδη χορηγηθεί, ενώ εντός του 2017 θα καλυφθεί το σύνολό τους, είπε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος στην Οικονομία Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. Εξασφαλισμένα τα κονδύλια, 85 εκατ. ευρώ για μερίσματα του ΜΤΠΥ. (αναλυτικά)


 

Χρ. Σπίρτζης: Κονδύλια από το ΕΣΠΑ για την προμήθεια 500 νέων λεωφορείων

Το αργότερο έως τον Ιανουάριο θα είναι έτοιμο και θα μπει σε λειτουργία το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα λεωφορεία της Αθήνας, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες ώστε από τον Ιούνιο να λειτουργεί στο μέτρο και στα άλλα μέσα σταθερής συγκοινωνίας. (αναλυτικά)


 

Ρ. Δούρου: Πρώτη φορά η περιφέρεια Αττικής και οι δήμοι της αποκτούν διαχείριση απορριμμάτων που σέβεται τους πολίτες και το περιβάλλον

«Η ώρα της αλήθειας έχει έλθει. Και οι όροι είναι απόλυτα σαφείς: Υπέρ του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων(ΠΕΣΔΑ), υπέρ μιας εναλλακτικής, αποκεντρωμένης, δημόσιας διαχείρισης, με χωροταξική δημοκρατία; Ή υπέρ του χθες, της διατήρησης του ΧΥΤΑ Φυλής και του συγκεντρωτικού συστήματος;», τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. (αναλυτικά)


 

Για τον εμπαιγμό των εργαζομένων: Στη δικαιοσύνη στέλνει το υπ. Εργασίας τη διοίκηση της ΕΛΠΑ

Το υπουργείο παραπέμπει το θέμα του παραβατικού καθεστώτος που επικρατεί στην ΕΛΠΑ στην Οικονομική Αστυνομία, στον Οικονομικό Εισαγγελέα και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών «για τα περαιτέρω». (αναλυτικά)


 

Ανοίγει ο δρόμος για την εκπόνηση σχεδίων χρήσεων γης από το ΥΠΕΝ

Το δρόμο για την εκπόνηση σχεδίων χρήσεων γης σε τοπικό επίπεδο, πρόκειται να ανοίξει η δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος - Ενέργειας (ΥΠΕΝ) «Χωρικός Σχεδιασμός - Βιώσιμη Ανάπτυξη». (αναλυτικά)


 

Απάντηση της Ράνιας Αντωνοπούλου στη ΝΔ για τα περί απώλειας θέσεων εργασίας τον Οκτώβριο

Απάντηση στους ισχυρισμούς του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, ότι ο φετινός Οκτώβριος ήταν ο χειρότερος όλων των εποχών για τους εργαζόμενους, καθώς χάθηκαν 82.810 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», δίνει, με δήλωσή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου. (αναλυτικά)


 

Συμφωνία για την έρευνα και την καινοτομία, μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας

«Εφαλτήριο για την ισχυροποίηση των σχέσεων των δυο χωρών στον τομέα της επιστήμης, αλλά και για ενδεχόμενες κοινές προσπάθειες για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν», χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Έρευνας, Κώστας Φωτάκης, την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για συνεργασία στην επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία. (αναλυτικά)


 

Π. Κουρουμπλής: Σε διαβούλευση θα δοθεί το ν/σ του Θ. Δρίτσα

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε, ότι σχετικό νομοσχέδιο για τη λιμενική πολιτική, που έχει ήδη ετοιμάσει ο προκάτοχός του, Θ.Δρίτσας, θα τεθεί σύντομα σε διαβούλευση, ενώ το υπουργείο, δήλωσε, έχει ήδη προχωρήσει σε άμεσες παρεμβάσεις, προκειμένου να στηριχθούν οι οργανισμοί λιμένων και τα λιμεναρχεία. (αναλυτικά)


 

ΟΙΕΛΕ: Το εσπερινό ιδιωτικό λύκειο «Κοροπούλη» απολύει εκδικητικά εκπαιδευτικό που βρίσκεται σε προστασία μητρότητας

Η ΟΙΕΛΕ έγινε αποδέκτης καταγγελίας εργαζόμενης ότι το Ιδιωτικό Εσπερινό Λύκειο "Β. Κοροπούλη" , για το οποίο υπάρχουν σοβαρότατες καταγγελίες παραβίασης της νομοθεσίας , προέβη σε παράνομη και εκδικητική απόλυση εκπαιδευτικού που βρίσκεται εντός του νόμιμου χρονικού ορίου προστασίας της μητρότητας. (αναλυτικά)


 

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα στεγαστικά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων

Τα μέτρα που εισηγήθηκε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ενέκρινε το ΚΥΣΟΙΠ το προηγούμενο καλοκαίρι, για την ευνοϊκότερη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων, παρουσίασε ο πρόεδρος του Ταμείου, Κώστας Βαρλαμίτης, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Στάθη Σχινά. (αναλυτικά)


 

Εκδόθηκε η απόφαση υπαγωγής 2.528 νοικοκυριών στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»

Οι ωφελούμενοι μπορούν να ενημερώνονται στο δικτυακό τόπο www.etean.com.gr και θα πρέπει να προσέλθουν για την υπογραφή των συμβάσεων έως τις 15/12/2016. (αναλυτικά)


 

Πράσινο φως για την την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης

Άναψε το πράσινο φως για την έναρξη της διαδικασίας κατασκευής του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) και ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2017. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)