to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γ. Βασιλείου: Προτεραιότητά μας το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής

Για το τι σηματοδοτεί ο αναθεωρημένος Περιφερειακός Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμάτων, μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη


Ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε αρχικά στο ζήτημα του ΚΔΑΥ Ασπροπύργου που καιγόταν πέρσι για μήνες και χθες αναρτήθηκε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη μελετητή που θα καθορίσει τον τρόπο που θα αποσυρθούν τα καμένα. Ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα της δυτικής Αττικής το οποίο βαίνει προς λύση. Αυτό το πρόβλημα προέκυψε επι δικής μας διοίκησης υπάρχουν όμως άλλα θέματα όπως τα εκκαμινεύματα της ελληνικής χαλυβουργίας που έχουν ξεχάσει 30 χρόνια που και εμείς ως πρόβλημα θέλουμε να το λύσουμε.

Μέχρι σήμερα τα σκουπίδια τα αφήναμε έξω τα έπαιρνε η σκουπιδιάρα όπου τα πήγαινε στο ΧΥΤΑ Φυλής και τα έθαβε. Η Φυλή έγινε ένα μνημείο περιβαλλοντικού χάους εμείς με το ΠΕΣΔΑ προωθούμε τον εναλλακτικό τρόπο διαχείρισης που η ουσία του είναι η μείωση του παραγόμενου όγκου των απορριμμάτων έτσι ώστε να φτάνουν τα λιγότερα απορρίμματα. Με βάση τα στοιχεία μπορεί να «ξαναμπεί» στη ζωή από 80-95% των σκουπιδιών που πετάμε. Εμείς λοιπόν προωθούμε αυτό τον τρόπο δεν ανακαλύψαμε την Αμερική και τον προωθούμε στην πράξη.

Σε σχέση με τις αιτιάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι ο νέος ΠΕΣΔΑ σχετίζεται με ιδιωτικά συμφέρονται τόνισε ότι υπάρχουν δύο λύσεις η μια είναι τα ΣΔΙΤ και η άλλη η δική μας. Τα ΣΔΙΤ με το που αναλάβαμε με απόφαση μας ακυρώσαμε τους διαγωνισμούς που περιείχε αυτό που έλεγε η ΟΤΑ. Η δική μας πολιτική μιλάει για δημόσιο χαρακτήρα για συμπράξεις δήμων.

Σε ότι αφορά ένα αίτημα να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής είπε για να συμβεί κάτι πρέπει να γίνει κάτι άλλο για να το αντικαταστήσει. Εάν θέλουμε να μιλήσουμε ρεαλιστικά και ειλικρινά δεν μπορούμε να χαϊδεύουμε αυτιά, αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο δεν απαντούν στο τι θα γινόταν εάν κλείναμε αύριο τη Φυλή και δεν απαντούν γιατί θα φτάνανε στη δική μας πρόταση που είναι να ξεκινήσεις την πρόληψη την ανακύκλωση να πας δηλαδή σε μια σταδιακή μείωση των απορριμμάτων. Αυτό που λέμε είναι ότι αποτελεί περιφερειακό σχεδιασμό και βούληση μας είναι να κλείσε ο ΧΥΤΑ Φυλή.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)