to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:19 | 08.12.2014

Κοινωνία

Και απεργία δίψας προτίθεται να ξεκινήσει ο Ρωμανός - Σήμερα η απόφαση του Άρειου Πάγου - Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 11 το πρωί (ενημέρωση)

Κρίσιμα τα επόμενο 24ωρα για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, που νοσηλεύεται στο «Γεννηματάς» και διανύει την 30ή ημέρα απεργίας πείνας - Απεργία δίψας από σήμερα, ημέρα κατάθεσης της τροπολογίας της κυβέρνησης, προτίθεται να ξεκινήσει ο Νίκος Ρωμανός, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του Φρ. Ραγκούση στον ΣΚΑΪ - "Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα", τόνισε ο πατέρας Ρωμανού μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Συνάντηση και με τον Α. Τσίπρα - Σήμερα η απόφαση του Αρείου Πάγου επί του αιτήματος αναίρεσης στην απόφαση του δικαστικού συμβουλίου - Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 11 το πρωί


Το hashtag στο twitter: #NRomanos - Όλες οι σχετικές εξελίξεις και οι δράσεις-δηλώσεις αλληλεγγύης: nikos-romanos

Απεργία δίψας από σήμερα, ημέρα κατάθεσης της τροπολογίας της κυβέρνησης, προτίθεται να ξεκινήσει ο Νίκος Ρωμανός, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του Φρ. Ραγκούση στον ΣΚΑΪ.  

«Αυτό που ζητώ είναι να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου. Το παιδί μου θα συνεχίσει την απεργία. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα» τόνισε ο κ. Ρωμανός, πατέρας του απεργού πείνας μετά τη συνάντηση με τον Α. Σαμαρά (περισσότερα εδώ). 

Συναντήθηκε και με τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιώργος Ρωμανός, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ότι "την ώρα που υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, που διεκδικεί το δικαίωμά του στη μόρφωση, ουδείς δικαιούται να συμπεριφέρεται ως Πόντιος Πιλάτος". (περισσότερα εδώ)

Το αίτημα της αναίρεσης της απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με τις εκπαιδευτικές άδειες του απεργού πείνας επρόκειτο να συζητηθεί χτες Δευτέρα, κάτι που όμως δεν έγινε επειδή δεν προσήλθε ο εισαγγελέας και έκλεισε η Γραμματεία (!). Παρά την έντονη βροχόπτωση, υπήρξε συγκέντρωση αλληλέγγυων στον Ν. Ρωμανό. Ωστόσο, καθώς ο εισαγγελέας δεν προσήλθε, η απόφαση θα παρθεί σήμερα, Τρίτη 9/12

Nέα συγκέντρωση αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 11 το πρωί, ενώ κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απηύθυνε και ο πατέρας του επί 29 ημέρες απεργού πείνας Γ. Ρωμανός. Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Δευτέρας νέο κύμα καταλήψεων σε όλη τη χώρα για τον Νίκο Ρωμανό.

 «Η προσπάθεια ψυχολογιοποίησης, ιατρικοποιήσης ή ψυχιατρικοποίησης της πολιτικής επιλογής αποτελεί συνήθη πρακτική των ολοκληρωτικών καθεστώτων. Βάση της διεθνής εμπειρίας κανένας απεργός πείνας δεν χρησιμοποιεί αυτό τον τρόπο αγώνα για να πεθάνει, αλλά ως ίστατο τρόπο για να εισακουσθεί και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του. Οποιαδήποτε προσπάθεια χορήγησης ψυχοτρόπων ουσιών ή η υποχρεωτική σίτιση αποτελεί παραβίαση των ψυχοκοινωνικών του δικαιωμάτων και θεωρείται βασανιστήριο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του (8/12) το Παρατηρητήριο Ψυχοκοινωνικών Δικαιωμάτων καλώντας το ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην υποκύψει σε καμία πίεση ή εκβιασμό. 

Ενημερώσεις: 

Π. Σκουρλέτης: Να ικανοποιηθεί το αίτημα Ρωμανού - Δεν μπορεί ο Σαμαράς να «νίψει τας χείρας του» // Από τη Γαλλία: Κάλεσμα αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό και τους άλλους απεργούς πείνας στην Ελλάδα // Στο πλευρό του Ρωμανού οι απόφοιτοι της σχολής Μωραϊτη // "Αντιστάσου Νίκο": Επιστολή συμπαράστασης στο Ν. Ρωμανό (και) από τη μητέρα του Κάρλο Τζουλιάνι // Χ. Αθανασίου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για φοιτητική άδεια με «βραχιολάκι» στον Ν. Ρωμανό 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Γκράφιτι αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό στη Ρώμη

Διαβάστε επίσης: Έκκληση-πρόταση από τον δάσκαλο του Νίκου Ρωμανού. Ανοιχτή πρόταση- έκκληση απευθύνει ο δάσκαλος του Ν.Ρωμανού και διευθυντής του Σχολείου των Φυλακών, Πέτρος Δαμιανός, ότι προκειμένου να φοιτήσει στη σχολή του, θα τον συνοδεύει ο ίδιος.

Νέα πορεία πραγματοποιήθηκε από την κατάληψη της ΓΣΕΕ σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

_________

Ο Ν. Ρωμανός συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε δωμάτιο της Α’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, στον τρίτο όροφο του πρώτου κτιρίου του νοσοκομείου.  Ο πατέρας του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού μίλησε στο Κόκκινο το πρωί του Σαββάτου: «Ο Νίκος συνεχίζει όχι μόνο για τον εαυτό του, το κάνει για όλους αυτό. Είναι χαρούμενος που κινητοποιείται όλος ο κόσμος».

- Για την κατάσταση της υγείας του παιδιού του, διαψεύδει τα περί εντατικής και μάσκας οξυγόνου και λέει: «Είναι καταπονημένος, δεν σηκώνεται από το κρεβάτι, σκέφτεται καθαρά, εμμένει σε ότι έλεγε από την πρώτη στιγμή, σωματικά πεσμένος, αλλά από πλευράς ψυχολογίας είναι  δυνατός, διατηρεί την πνευματική του διαύγεια». Διαβάστε επίσης τη συνέντευξη του πατέρα Ρωμανού στον Observer.

Ευχολόγια και άτεγκτη στάση από Αθανασίου για το Νίκο Ρωμανό, κατά την ομιλία του στη Βουλή: Πίσω από νομικίστικα επιχειρήματα κρύβει ο υπουργός Δικαιοσύνης τις ευθύνες για τη μη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στον απεργό πείνας ενώ εκφράζει την «ευχή» του (!) να διακόψει την απεργία πείνας ο Ρωμανός.

Σημείωμα του Νίκου Ρωμανού: Κατανοώ την αγωνία των γονιών μου, κάθετα αντίθετος στη συνάντησή τους με Σαμαρά

 

Γ. Ρωμανός: «Αυτό θα πω στον Αντώνη Σαμαρά»

«Να αναγνωρίσει το δικαίωμα στο παιδί μου για σπουδές»: Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, Γιώργος μίλησε στο Κόκκινο και ξεκαθάρισε το ζήτημα της πρόθεσης για υποχρεωτική σίτιση του απεργού πείνας. 

Μια λίστα καλλιτεχνών... ατελείωτη υπέρ του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού!

Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις αρχές της Πολιτείας ζητάνε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)