to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:44 | 08.12.2014

Κοινωνία

Καμία δέσμευση από Σαμαρά για το Νίκο Ρωμανό στη συνάντηση με τον πατέρα του απεργού πείνας (ενημέρωση)

Συνάντηση με τον πατέρα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού είχε στο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς, που, όπως έγινε γνωστό μέσω «διαρροών», χρησιμοποίησε προσχηματικά τη «διάκριση των εξουσιών» για να πει ότι «δεν μπορεί να παρέμβει»


O πατέρας του Ν. Ρωμανού μετά τη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά και τον Χαρ. Αθανασίου. Το πρόσωπό του τα λέει όλα...

Η συνάντηση είχε διάρκεια 20-25' και μετά το τέλος της ο πατέρας του απεργού πείνας μίλησε στους δημοσιογράφους, λέγοντας: «Από πλευράς ανθρώπινης, ο πρωθυπουργός πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να δώσει λύση. Ένα κομμάτι μεγάλο της κοινωνίας ξέρει πού βρίσκεται το δίκιο. Όσο περνάνε οι ώρες και οι μέρες, αυξάνονται οι πιθανότητες ενός θανάτου με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την κυβέρνηση» είπε μεταξύ άλλων ενώ τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία δέσμευση από τον πρωθυπουργό οποίος θα συζητήσει το θέμα με τον υπουγό Δικαιοσύνης.

«Αυτό που ζητώ είναι να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου. Το παιδί μου θα συνεχίσει την απεργία. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα» τόνισε ο κ. Ρωμανός. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Βλέπω έναν άνθρωπο συντετριμμένο», ανέφερε ενδεικτικά η ρεπόρτερ του Κόκκινου 105,5, Ε. Προμπονά.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

(η φωτογραφία του @MakisSinodinos)

Προσχήματα Σαμαρά για «διάκριση των εξουσιών»

 

Ασχολίαστο το δημοσίευμα του Σκάι, όπου αναφέρεται πως ο πρωθυπουργός «συμμερίστηκε σαν γονιός την αγωνία του Ν. Ρωμανού» και ο υπ. Δικαιοσύνης, που ήταν παρών στη συνάντηση... ανέλυσε το νομικό πλαίσιο:

«Σαν γονιός συμμερίζομαι την αγωνία για την υγεία του παιδιού σας, όμως ως πρωθυπουργός που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παρέμβω στη Δικαιοσύνη» επισήμανε ο Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στο Γιώργο Ρωμανό, πατέρα του απεργού πείνας κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου είκοσι λεπτά, συμμετείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Στο αίτημα του πατέρα να δοθεί κάποια λύση, ο υπουργός Δικαιοσύνης τού ανέλυσε το νομικό πλαίσιο για υπόδικους και κατάδικους και τον νέο νόμο για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων και του εξήγησε ότι δεν έχει θεσμικά τη δυνατότητα να παρέμβει στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης. Ο κ. Ρωμανός δήλωσε ότι δεν βρέθηκε λύση, μέχρι στιγμής, στο πρόβλημα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, σε συνομιλία με δημοσιογράφους, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός άκουσε τον κ. Ρωμανό σαν γονιός και του ζήτησε οι γονείς να στηρίξουν ψυχολογικά το παιδί για να σταματήσει την απεργία πείνας.

Ο κ. Αθανασίου πρόσθεσε ότι το νομικό πλαίσιο είναι από τα πιο προοδευτικά και σύγχρονα σε όλη την Ευρώπη μετά και την προσθήκη της εξ αποστάσεως μάθησης και από εκεί και πέρα η πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει.

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)