to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Νέος περιβαλλοντικός νόμος: Επιταχύνεται η καταστροφή των βουνών με αιολικά πάρκα

Μερικές ακόμα απο τις καταστροφικές περιβαλλοντικές ρυθμίσεις της τελευταιας στιγμής και συγκεκριμένα εκείνες που αφορούν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έρχονται στην επιφάνεια.


Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΝ δίνει πλέον τη δυνατότητα σε μικρούς παραγωγούς ΑΠΕ που μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να υλοποιήσουν τα έργα τους λόγω του κορεσμού του δικτύου, να προχωρήσουν, παρόλαυτα, στην επένδυσή τους μέσω υποβολής κοινού αιτήματος με άλλους παραγωγούς για κατασκευή νέου Υποσταθμού στον ΑΔΜΗΕ. Μάλιστα, διευκολύνεται η ταχύτερη υλοποίηση νέων σταθμών ΑΠΕ που έχουν επιλεγεί μέσω συμμετοχής στους διαγωνισμούς της ΡΑΕ προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στα ώριμα έργα. Για να κάνει ακόμα πιο εύκολη την αντιπεριβαλλοντική επένδυση σε ΑΠΕ, το ΥΠΕΝ δίνει τη δυνατότητα συνένωσης -υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις- Αδειών Παραγωγής ή Βεβαιώσεων ή Βεβαιώσεων Ειδικών Έργων που βρίσκονται στο ίδιο αδειοδοτικό στάδιο με σκοπό να μειωθεί ο διαχειριστικός φόρτος των υπηρεσιών αδειοδότησης.

Προς το παρόν πάντως αναστέλλεται ο κύκλος υποβολής του Ιουνίου για υποβολή νέων αιτήσεων για έκδοση Βεβαιώσεων ή Βεβαιώσεων Ειδικών Έργων εξαιτίας του πλήθους των εκκρεμών αιτήσεων για 'Αδεια Παραγωγής που θα αξιολογηθούν με το νέο πλαίσιο αδειοδότησης που εισήχθη με το νομοσχέδιο, ώστε «να δοθεί στους επενδυτές χρόνος ώστε να προλάβουν να διαμορφώσουν τις αιτήσεις που θα υποβάλουν στη ΡΑΕ σύμφωνα με το περιεχόμενο του νέου νόμου» σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ. Μάλιστα, θα επιτρέπεται η τροποποίηση υφιστάμενων αδειών παραγωγής που είναι σε ώριμο στάδιο αδειοδότησης.

Διαβάστε σχετικά:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)