to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:36 | 01.07.2021

Πολιτική

Η κυβέρνηση σχεδιάζει lockdown μόνο για ανεμβολίαστους, χωρίς οικονομική στήριξη - ΣΥΡΙΖΑ: Επενδύουν στον πιο βαθύ διχασμό

Tην αδιανόητη, εκβιαστική και βαθιά διχαστική δήλωση ότι «η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι», καθώς και ότι «τα περιοριστικά μέτρα θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη» έκανε ο «εξ απορρήτων» του Κυρ. Μητσοτάκη, Ακης Σκέρτσος - Ο κ. Μητσοτάκης επενδύει στον πιο βαθύ διχασμό για να κρύψει την αποτυχία του, σημειώνει στην αντίδρασή του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


«Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη», έγραψε συγκεκριμένα ο Άκης Σκέρτσος σε ανάρτησή του.

Τον τόνο της κυβερνητικής πολιτική, που επιχειρεί να διχάσει τον πληθυσμό σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, είχε άλλωστε δώσει ήδη από χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης, με το εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε στους επαγγελματίες της εστίασης για να τους «πείσει» να αποδεχτούν τον διαχωρισμό σε χώρους μεικτούς ή «μόνο για εμβολιασμένους», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχει έρθει η ώρα να ωριμάσουμε. Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Αν έρθει πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά», αλλά και «θέλετε χειμώνα να σας ξανακλείσουμε;»

Σήμερα, ο Άκης Σκέρτσος επιβεβαίωσε ότι ο εκβιασμός είναι πράγματι η επίσημη κυβερνητική πολιτική, που σπείρει τον διχασμό.

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης επενδύει στον πιο βαθύ διχασμό για να κρύψει την αποτυχία του

«Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση φορτώνει την αποτυχία της στις πλάτες των πολιτών και της κοινωνίας. Η ακραία διχαστική δήλωση του κ. Σκέρτσου είναι η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και επισημαίνει:

Ο κος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να διχάσει την ελληνική κοινωνία για να κρύψει τις τραγικές του αστοχίες:

1. Ότι στη μέση του καλοκαιριού το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων είναι κάτω του 40%, ενώ ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν 70% ως τον Ιούνιο.

2. Ότι ενώ όλος ο πλανήτης προειδοποιεί για τη μετάλλαξη «Δέλτα», στην Ελλάδα μας λένε να πετάξουμε τις μάσκες και επιμένουν σε αντιφατικά μηνύματα εφησυχασμού.

3. Ότι εδώ και μήνες έστελνε μηνύματα εφησυχασμού δίνοντας ψεύτικη εικόνα με δημιουργική λογιστική και παραπλανητικούς αριθμούς εμβολιασμών, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εικονικό success story.

4. Ότι σκόρπισε δεκάδες εκατομμύρια δήθεν σε καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, αλλά στην ουσία οικονομικού εκβιασμού Μέσων Ενημέρωσης για να αποθεώνουν τον ίδιο.

5. Ότι με τις παλινωδίες για το AstraZeneca και την χυδαία προσπάθεια εξαγοράς των νέων με πρόσχημα το εμβόλιο, καλλιέργησε μόνος του αμφιβολίες στους πολίτες και έδωσε τροφή στους αντιεμβολιαστές.

6. Ότι δεν έχει σχέδιο για την επανεκκίνηση της εστίασης και πετάει το μπαλάκι στους καταστηματάρχες και τους απειλεί.

7. Ότι επτά μήνες μετά την έλευση του εμβολίου, ακόμα δεν έχει λύσει το πρόβλημα εμβολιασμού των πολιτών με κινητικά προβλήματα.

8. Ότι ενάμισι χρόνο μετά την πανδημία, αντί να ενισχύσουν την πρωτοβάθμια φροντίδα, απαραίτητος όρος για την επιτάχυνση του εμβολιασμού και την αντιμετώπιση της πανδημίας, σχεδιάζουν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του ΕΣΥ».

«Πανικός για το μπάχαλο που δημιούργησαν»

«Μέσα στον πανικό της για το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει να επενδύει στον πιο βαθύ διχασμό των πολιτών», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και επισημαίνει:

«Καλούμε όλους τους πολίτες να αγνοήσουν την ακατανόητη επιλογή  του κ. Μητσοτάκη να διχάζει ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Τους καλούμε να εμβολιαστούν όχι υπό τους ανόητους εκβιασμούς ούτε για τα εξίσου ανόητα κίνητρα, αλλά γιατί το μεγαλύτερο κίνητρο είναι η ίδια τους η ζωή».

Η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)