to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:57 | 01.07.2021

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Ο εμβολιασμός θα προχωρήσει με συναίνεση και όχι με τις παλινωδίες και τις εκβιαστικές λογικές της κυβέρνησης

«Αντί να χτίσει την συναίνεση για τον εμβολιασμό, βλέπουμε από την κυβέρνηση παλινωδίες, εκβιαστικές λογικές προσπάθεια εξαγοράς των νέων και μετακύλιση ευθυνών στους επιχειρηματίες της εστίασης»δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Realfm 97.8», τονίζοντας την ανάγκη «να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς ο εμβολιασμός».


«Οι εξελίξεις με τις μεταλλάξεις επηρεάζουν πρωτίστως δραστηριότητες όπως ο τουρισμός» υπογράμμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τονίζοντας ότι «πρέπει να είναι σαφές πώς γίνεται η επανεκκίνηση, για να μην έχουμε την επαναφορά μιας επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης από τον Σεπτέμβρη, όπως έγινε πέρυσι». «Δυστυχώς είδαμε στην Σύνοδο Κορυφής τον Έλληνα πρωθυπουργό να βρίσκεται στο στόχαστρο άλλων χωρών για τον τρόπο που άνοιξε ο τουρισμός στην χώρα μας» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια στην αγορά, καθώς η δημόσια υγεία και η οικονομία είναι αλληλένδετες» πρόσθεσε ο Αλ. Χαρίτσης, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί η μερική επανεκκίνηση της οικονομίας ως άλλοθι για να μην υπάρξει στήριξη σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους».


Ο τομεάρχης Ανάπτυξης υπενθύμισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «μέτρα στήριξης με ρευστότητα», «κλαδικά προγράμματα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης για κλάδους που έχουν πληγεί ασύμμετρα από την κρίση, όπως το λιανεμπόριο, η εστίαση και ο τουρισμός», «επιδότηση των θέσεων εργασίας και όχι της αναστολής της», «ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας»και «αξιοποίηση της Αναπτυξιακής τράπεζας ώστε να χρηματοδοτήσει με χαμηλότοκα και μηδενικά επιτόκια τις μικρές και μεσαίες που είναι αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό».


«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την διπλή απειλή της οικονομικής καταστροφής επιχειρήσεων και εργαζόμενων και ταυτόχρονα της κατάρρευσης των δημόσιων οικονομικών»,κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)