to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:49 | 30.06.2021

Πολιτική

Εκβιαστικοί ελιγμοί από τον Γεωργιάδη για εμβόλια, εστίαση και οικονομικές ενισχύσεις

«Έχει έρθει η ώρα να ωριμάσουμε. Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Αν έρθει πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά», «Θέλετε χειμώνα να σας ξανακλείσουμε;» είπε μεταξύ άλλων ο υπ. Ανάπτυξης σε επιχειρηματίες της εστίασης, επιδιώκοντας να κάμψει κάθε αντίδραση για τον διαχωρισμό σε μεικτούς και αμιγείς (μόνο για εμβολιασμένους) χώρους - «Άδειασε» και Σταϊκούρα που έλεγε ότι θα υπάρξουν μέτρα στήριξης και για ενδεχόμενο 4ο κύμα


Με μια ζοφερή «προειδοποίηση» ενόψει του χειμώνα ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, στην ουσία εξήγγειλε ότι οι όποιες χρηματικές ενισχύσεις λόγω της πανδημίας θα κοπούν, επιχειρώντας παράλληλα να κάμψει τις σχεδόν καθολικές αντιρρήσεις των επαγγελματιών της εστίασης στις ανακοινώσεις ότι πλέον θα πρέπει οι χώροι εστίασης να χωριστούν σε προνομιακούς (μόνο για εμβολιασμένους, με μεγαλύτερη χωρητικότητα) ή μεικτούς (για όλους, με μικρότερη χωρητικότα και χρήση μάσκας)

 «Έχει έρθει η ώρα να ωριμάσουμε. Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Αν έρθει πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά», υποστήριξε συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο τέταρτου κύματος κορονοϊού.

«Θέλετε χειμώνα να σας ξανακλείσουμε;»

Μιλώντας σε επιχειρηματίες με νυχτερινά κέντρα εστίασης για τους μεικτούς και αμιγείς χώρους, ο Αδωνις Γεωργιάδης «ρώτησε» βάζοντας διλήμματα και κάνοντας ενός είδους επίθεση στους «καλλιτέχνες» γενικώς και αορίστως, με έμμεση κατηγορία εναντίον τους ότι δεν προωθούν τον εμβολιασμό: «Θέλετε χειμώνα να σας ξανακλείσουμε και τώρα πια που δεν υπάρχουν και λεφτά να χρεοκοπήσετε ή όχι; Αντί να φωνάζεις σε μας, να πεις σε καλλιτέχνες να κάνουν δηλώσεις να πάνε να εμβολιαστούν οι άνθρωποι, να μην έχουμε πανδημία τον χειμώνα» και συμπλήρωσε: «Εγώ φταίω που δεν πάει ο άλλος να εμβολιαστεί; Ούτε εσείς ούτε εγώ ούτε ο επιχειρηματίας φταίει. Ο ιός είναι μια πραγματικότητα που γεννήθηκε στη ζωή μας. Δεν μπορώ να πείσω τον καθένα, ούτε κηδεμόνας είμαι ούτε τίποτα».Δ

Δείτε το βίντεο στο ethnos.gr

Υποστήριξε βέβαια  πως «αντιλαμβάνεται» την κριτική, ωστόσο δεν έχει καταλάβει ποια είναι η αντιπρόταση από όσους αντιδρούν: «Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στη ζωή ταυτόχρονα, το κράτος δίνει ένα εμβόλιο δωρεάν και κάνεις τα κουμάντα σου στη ζωή. Αν δεν θες εμβόλιο, κάνε rapid test» ανέφερε.

«Ο εμβολιασμένος κινδυνεύει λιγότερο. Η πολιτεία ρυθμίζει τα της ανθρώπινης κυκλοφορίας και κανονικότητας. Να μην υπήρχε καμία διάκριση, ούτε ιός, ούτε πόλεμος» είπε ακόμα ο υπουργός και παράλληλα, σημείωσε πως ο καθένας έχει την ελευθερία να κάνει την επιλογή του.

Παράλληλα, εμφανίστηκε «βέβαιος» πως θα φτάσουμε το 50 με 60% εμβολιασμών στο τέλους του καλοκαιριού, ωστόσο (το τείχος ανοσίας) «θέλει πάνω από 75%».

«Άδειασε» και Σταϊκούρα που έλεγε ότι θα υπάρξουν μέτρα στήριξης και για ενδεχόμενο 4ο κύμα

Σημειώνεται ωστόσο, ότι λίγες ημέρες νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη ακόμη και για το πιο ακραίο σενάριο εξέλιξης της πανδημίας και για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, για το οποίο και ετοιμάζει μέτρα στήριξης της οικονομία συνολικού ύψους 4,5 δισεκ. ευρώ, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας είχε ερωτηθεί συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος κορονοϊού το φθινόπωρο και την οικονομική ετοιμότητα της κυβέρνησης, και είχε υποστηρίξει ότι «ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι και για το πιο ακραίο σενάριο. Έχουμε ενισχύσει στα δύο χρόνια διακυβέρνησης το ταμείο της χώρας με 41 δισεκ. ευρώ».

Συμπλήρωνε δε, πως «υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία και αυτή έχει επεκταθεί και το 2022. Θα επανερχόμαστε το 2022 και το 2023 σε δημοσιονομική ισορροπία. Το πρωτογενές πλεόνασμα των επομένων ετών θα προέρχεται από την ανάπτυξη».

Mε πληροφορίες από ethnos.gr, thepressproject.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)