to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:54 | 31.10.2019

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Γ. Γκιόλας: Καλλιεργούν κλίμα... καφέ στην Ελβετία για τους κρίσιμους μάρτυρες (ηχητικό)

Ο Γ. Γκιόλας τόνισε ότι η απόφαση της Ολομέλειας αφορά την συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής, από εκεί και πέρα ούτε οι 7 του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκαν από το κοινοβούλιο, ούτε οι 14 της ΝΔ, τους όρισαν οι επικεφαλής της κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας, αυτά που μεθόδευσαν είναι προσπάθεια φίμωσης, περιστολής συνταγματικών και νομίμων δικαιωμάτων που έχει το κάθε κόμμα, από τον Κανονισμό και το Σύνταγμα


Το μπλόκο στην διαδικασία για το σκάνδαλο της Novartis μέσω της αστήρικτης κατηγορίας στον Δ. Παπαγγελόπουλο και η εξαίρεση των Πολάκη-Τζανακόπουλου είναι μήνυμα στους κρίσιμους μάρτυρες ότι η κατάθεση θα είναι ευκολη, σαν να... πίνουν καφέ στην Ελβετία, είπε το μέλος της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Ο κ. Γκιόλας τόνισε ότι η απόφαση της Ολομέλειας αφορά την συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής, από εκεί και πέρα ούτε οι 7 του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκαν από το κοινοβούλιο, ούτε οι 14 της ΝΔ, τους όρισαν οι επικεφαλής της κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας, αυτά που μεθόδευσαν είναι προσπάθεια φίμωσης, περιστολής συνταγματικών και νομίμων δικαιωμάτων που έχει το κάθε κόμμα, από τον Κανονισμό και το Σύνταγμα. Είναι ωμή παρέμβαση, όπως τόνισε.

Και την ώρα που τα συστημικά ΜΜΕ θα έπρεπε να ανιχνεύσουν τόσο το σκάνδαλο της Novartis όσο και την παρέμβαση αυτή, αρκούνται σε σχόλια για το ποια θα είναι η αντίδραση του Π. Πολάκη, μόνο στο σημαινόμενο, σημείωσε ο ίδιος.

Σχολίασε επίσης το ότι για τον αποκλεισμό των Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου χρησιμοποιήθηκε πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής από την περίοδο του Βατοπεδίου όπου στην αντίστοιχη εξεταστική υπήρχαν δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι αυτοί είχαν ήδη καταθέσει ως μάρτυρες και άρα δεν μπορούσαν να είναι και σε ρόλο εισαγγελέα, να κρίνουν αν είναι βάσιμα όσα οι ίδιοι είπαν. Εδώ, εκ των προτέρων έδωσαν ιδιότητα μάρτυρα σε Πολάκη και Τζανακόπουλο, ήταν ωμή μέθοδος για να τους εξαιρέσουν, όπως επανέλαβε, γιατί ο Π. Πολάκης τέσσερα χρόνια ερευνούσε το σκάνδαλο και ο Δ. Τζανακόπουλος ηγήθηκε του επικοινωνιακού επιτελείου της προηγούμενης κυβέρνησης.

Αυτό που προσπάθησαν είναι ένα «σπάσιμο του τσαμπουκά», όπως είπε, γιατί από πίσω είναι και οι εισαγγελείς και οι μάρτυρες που έπονται. Είναι να δοθεί το στίγμα ότι κάνουν κουμάντο στην επιτροπή, συνέχισε, να ξέρουν οι κρίσιμοι μάρτυρες ότι η διαδικασία θα είναι σαν τον... καφέ που έπιναν όταν μαζευόντουσαν στην Ελβετία, όχι τα μπόνους, ή το τι έκανε ο Φρουζής για να παρεμβληθεί στο υπουργείο, να στέλνει εντολές στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη για το πώς θα κοστολογηθεί και τιμολογηθεί το τάδε φάρμακο, το 2011-2012 που είχε απαγορευτεί καινούργια κοστολόγηση και νέα φάρμακα.

Ωστόσο, συνέχισε, υπάρχουν οι δικαστικοί, που τιμούν το λειτούργημά τους, όπως φάνηκε και με την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που στην ένσταση Λοβέρδου για εξαίρεση της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έκρινε ότι έκανε απόλυτα νόμιμα την δουλειά της, δηλαδή δεν υπήρξε καμία παρέμβαση.

Τα περί παρεμβάσεων είναι εντελώς αστήρικτα ακόμη και για ασκούμενο δικηγόρο, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιόλας, το Α και το Ω στο ποινικό είναι η περιγραφή μίας συγκεκριμένης πράξης, των πραγματικών περιστατικών που περιγράφουν μία σοβαρή ένδειξη έστω ενοχής. Πώς υποτίθεται ότι παρενέβαινε ο κ. Παπαγγελόπουλος, με τι μέτρα; Πειθούς; Φορτικότητας; Εκβιασμού; Αυτά λείπουν εντελώς από το «κατηγορητήριο» της πλειοψηφίας.

Το μπλόκο στην όλη διαδικασία της διερεύνησης από την κίνηση αυτή της πλειοψηφίας θα γίνει εμφανέστερο όταν μεθαύριο θα συνεδριάσει η Επιτροπή Συγκρότησης Θεσμών που αποφασίζει πλειοψηφικά για την συγκρότηση και στελέχωση των ανεξάρτητων Αρχών, όπως προέβλεψε. «Γι` αυτά φωνάζει ο Παύλος και λέει "θα γίνουμε Κούγκι", μπορεί να υπερβαίνει τον καθωσπρεπισμό αλλά αυτά που λέει τα πιστεύει και έχει δώσει αγώνα για να βγουν στο φως», όπως είπε ο κ. Γκιόλας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)