to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:55 | 31.10.2017

Πολιτική

Ελεήστε τους φτωχούς μιντιάρχες που δεν έχουν μάτια να δουν τις ειδήσεις!

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων ρεπορτάζ για τους... πάμπτωχους μιντιάρχες που δεν μπορούν να πληρώσουν για την ασφάλιση των εργαζομένων στα ΜΜΕ και τις άδειες των καναλιών, οι έρευνες μετά τη σύλληψη του 29χρονου που φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση με τον παγιδευμένο φάκελο σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ακόμα περισσότερα και πιο... ευφάνταστα σχόλια και σενάρια για τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ρεπορτάζ «ανομίας» με βροχή μολότοφ από πλάνα αρχείου, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι εξελίξεις στην Καταλονία, η επιστροφή Τσοχατζόπουλου στη φυλακή για την υπόθεση με τις «χρυσές» μίζες από τα εξοπλιστικά...


Ας δούμε, λοιπόν, τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

 

Το καλύτερο παράδειγμα εθισμού στο τζάμπα από τον ΣΚΑΪ...

Ψεύδονται, κλαίγονται και απειλούν με απολύσεις για να μην πληρώσουν για τις άδειες, για να μην πληρώσουν για την ασφάλιση των εργαζομένων... 

 


 

Εθισμένοι στο τζάμπα: Μιντιάρχες αντιδρούν στη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ

Οι εταιρείες «Άλτερ Έγκο», «Ελευθερία του Τύπου», «Παραπολιτικά» του Βαγγέλη Μαρινάκη, «Αττικές Εκδόσεις» του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου, «Πρώτο Θέμα Εκδοτική» των Αναστασιάδη – Καραμήτσου και «Καθημερινές Εκδόσεις» του Γιάννη Αλαφούζου «προβαίνουν στην απολύτως απαράδεκτη και χυδαία κίνηση να απειλούν με απολύσεις, προκειμένου να μην βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν για την επικουρική ασφάλιση των εργαζομένων στα ΜΜΕ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε αναλυτικά κατά τη σημερινή (Τρίτη) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, για τον οποίο αναμένεται το επόμενο διάστημα ρύθμιση για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του. Η κυβέρνηση καταφέρνει να επιλύσει το πρόβλημα. Όμως οι κατ' εξακολούθηση οργανωτές της απεργοσπασίας βρίσκονται πάλι απέναντι, ανέφερε ο Δημ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας πως οι δημοσιογραφικοί όμιλοι των κυρίων Μαρινάκη, Αλαφούζου, Αναστασιάδη, Κουρτάκη πρωταγωνιστούν στην επιχείρηση ναρκοθέτησης της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ. (αναλυτικά)


 

Αλλάζουν όλα στις οδικές μεταφορές

Ριζικές αλλαγές σε πολλούς τομείς των καθημερινών μας μετακινήσεων, από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ταξί έως τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και τα ποδήλατα, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο αρμόδιος υπουργός - «Είναι πολιτικό θέμα να στηρίζεται η επιχειρηματικότητα που δεν έχει αφήσει στη χώρα μας ούτε ένα ευρώ», οι αιχμές του Χρ. Σπίρτζη κατά της στήριξης της ΝΔ στην εταιρεία «Taxi Beat». (αναλυτικά)


 

Στην τελική ευθεία η αδειοδότηση των καναλιών - Κατατέθηκε η σχετική τροπολογία στη Βουλή

Κατατέθηκε η τροπολογία, με την οποία τροποποιούνται διατάξεις του ν. 4339/2015 για την αδειοδότηση των ψηφιακών τηλεοπτικών σταθμών, προκειμένου να διευκολυνθεί η άμεση διεξαγωγή και ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού από το ΕΣΡ. (αναλυτικά)


 

Εξεταστική για την Υγεία: Προσκόμματα επιχείρησε να βάλει η ΝΔ στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών

Ψηφίστηκε, με διευρυμένη πλειοψηφία, η τροποποιημένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών προσώπων με θέσεις ευθύνης στο «Ερρίκος Ντυνάν» αλλά και πολιτικών προσώπων με εμπλοκή στην υπόθεση - Απείχε η ΝΔ. (αναλυτικά)


 

Ανάκτηση των ακινήτων του ιστορικού κέντρου με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης

Η συνολική στρατηγική και οι ενέργειες του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη ανάκτηση των ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας παρουσιάστηκαν σε ημερίδα το πρωί της Τρίτης. (αναλυτικά)


 

Οι «χορηγίες» σε κόμματα και τα «δώρα» σε πολιτικούς που έδινε η Siemens ήταν «για να ανοίγουν οι δουλειές»

Τι κατέθεσε στη δίκη για τη σύμβαση 8002 με τον ΟΤΕ, η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

"Η σημερινή κατάθεση της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου, κ. Τσακάλου, για τις δωρεές της Siemens στη ΝΔ, σε μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ενδεικτική της επιλεκτικής σχέσης του ίδιου και της ΝΔ με τη «νομιμότητα»", σημειώνει η Κουμουνδούρου καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ "να ενημερώσει τον ελληνικό λαό τόσο για αυτήν την υπόθεση όσο και για την εμπλοκή Αυγενάκη σε εγκληματικό κύκλωμα". (αναλυτικά)


 

Είναι για Κ.ΑΛ.Ο.: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την Έκθεση που ανοίγει αύριο τις πύλες της

Ο Αλ. Τσίπρας θα εγκαινιάσει την 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) η οποία θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 3 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. (αναλυτικά)



 

Σημαντική μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες

«Βουτιά» σημείωσε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα τον Σεπτέμβριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που δόθηκαν στη δημοσιότητα. (αναλυτικά)



 

Ανάπτυξη στην ευρωζώνη και στην Ελλάδα «βλέπουν» N.Y.Times και BBC

Το BBC επισημαίνει πως «στοιχεία από την ελληνική στατιστική υπηρεσία κατέδειξαν ότι η οικονομία της χώρας επέστρεψε στην ανάπτυξη κατά το α΄ τρίμηνο του 2017». (αναλυτικά)


 

Εξωδικαστικός μηχανισμός με νέα διαδικασία fast track

Ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, αναφέρθηκε στα μέχρι σήμερα δεδομένα που έχουν συλλεγεί. (αναλυτικά)


 

Βρυξέλλες: Αισιοδοξία για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως το τέλος του έτους

Την πεποίθηση ότι μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff level agreement) για την τρίτη αξιολόγηση μπορεί να επιτευχθεί πριν από τέλος του χρόνου, εξέφρασε ανώτερος αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες, κατά την ενημέρωση του Τύπου ενόψει του Eurogroup της 6ης Νοεμβρίου. (αναλυτικά)


 

Κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες έως 1,2 δισ.

Ποσό 700- 800 εκατ. αναμένεται να δοθεί σε διάφορες μορφές εφάπαξ και θα αφορά άτομα που εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ενώ 300-400 εκατ. θα δοθούν για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. (αναλυτικά)



 

Eurostat: Μειώθηκε στο 21% η ανεργία τον Ιούλιο του 2017

Μείωση στο 21% κατέγραψε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2017, σε σχέση με τον Ιούνιο (21,3%), σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. (αναλυτικά)


 

Έκτακτη επιχορήγηση 11,8 εκατ. ευρώ στα ΑΕΙ για υλικοτεχνικές υποδομές

Δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση για την έγκριση του ποσού των11,842,340.99 ευρώ που θα δοθούν ως έκτακτη επιχορήγηση στα ΑΕΙ της χώρας, όπως ανακοίνωσε στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου. (αναλυτικά)


 

1.530.000 ευρώ θα κατανομηθούν σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

Την κατανομή ποσού 1.530.000 ευρώ για υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Ηπείρου, καθώς και στο Κέντρο Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), ενέκρινε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. (αναλυτικά)


 

Επιστροφή χρημάτων στους συνταξιούχους που κατέβαλλαν εισφορές ασθενείας επί πλασματικών συντάξεων

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποκατέστησε την αδικία και έχει δεσμευτεί για την επιστροφή των ποσών που αναλογούν στους συνταξιούχους, για το διάστημα από 1/1/2012 έως και 30/6/2016». (αναλυτικά)


 

Στόχος η αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων, δεν συζητείται καμία περικοπή τους

 

Σύμφωνα με την υπουργό Θ. Φωτίου, συζητείται ένας εξορθολογισμός του συστήματος ώστε να δοθούν περισσότερα χρήματα στα οικογενειακά επιδόματα με αύξηση του επιδόματος για το πρώτο και δεύτερο παιδί. (αναλυτικά)


 

ΟΑΕΔ: Το πρόγραμμα «πρώτης πρόσληψης» ξεκινά με 20.000 θέσεις και θα μείνει ανοικτό

"Ανοιχτό" σημαίνει ότι το προκηρύσσουμε για ένα συγκεκριμένο αριθμό θέσεων, αλλά θα παραμείνει διαθέσιμο στους εν δυνάμει ωφελούμενους επ' αόριστον», είπε η κ. Καραμεσίνη. (αναλυτικά)


 

Προκαταρκτική εξέταση για τον μικρό Αμίρ που δεν κράτησε τη σημαία ενώ είχε κληρωθεί

Προκαταρκτική εξέταση για το τι συνέβη και δεν έγινε σεβαστό το αποτέλεσμα της κλήρωσης για σημαιοφόρο στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στο 6ο δημοτικό σχολείο Δάφνης, διέταξε σήμερα, Τρίτη, το υπουργείο Παιδείας, Έερευνας και Θρησκευμάτων. (αναλυτικά)


 

Οι δράσεις της Περιφέρειας για το Πεδίον του Άρεως

«Τις τελευταίες ημέρες, δήθεν ανεξάρτητοι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γνωστά όμως στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς και όψιμα ανησυχούντες παράγοντες και πολίτες επιχειρούν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα σχετικά με τις προσπάθειες που συστηματικά καταβάλλει η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου το Πεδίο του Άρεως να καταστεί ο δημόσιος πνεύμονας πρασίνου και ο χώρος αναψυχής και πολιτισμού που δικαιούνται οι πολίτες». (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)