to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:59 | 09.03.2021

Κοινωνία

Αυτά δεν είναι σκηνές βίας, κ. Μητσοτάκη; Η «Δράση» χτυπά βάναυσα πολίτες (βίντεο)

Πολλαπλά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «δείχνουν» όργιο αντεκδικητικής καταστολής από τη «Δράση» στην περιοχή της Νέας Σμύρνης αλλά και σε γειτονικές περιοχές μετά τον τραυματισμό συναδέλφου τους - Το χαρακτηριστικότερο περιστατικό λαμβάνει χώρα σε κατάστημα μοτοσικλετών στην... Καλλιθέα: αστυνομικοί της «Δράση» εισβάλλουν σε μαγαζί, ξυλοκοπούν πελάτη, έρχονται κι άλλοι ένστολοι, τον τραβάνε στο πεζοδρόμιο και τον ξυλοκοπούν ξανά παρά τις φωνές διαμαρτυρίας από τα μπαλκόνια. Τέτοιες «σκηνές βίας» δεν τις είδε καθόλου ο Κυρ. Μητσοτάκης; - Σε φωτ. φαίνεται αστυνομικός να έχει τραβήξει όπλο


«Δράση» αστυνομικής βαρβαρότητας εν λευκώ αποκαλύπτει το βίντεο που ήδη διαδόθηκε στα social media, και δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό και τις μπουνιές που δέχεται πολίτης από αστυνομικούς που εισβάλλουν σε κατάστημα μοτοσικλετών στην οδό Δοϊράνης στην Καλλιθέα το βράδυ της Τρίτης. Το σημείο είναι πολύ μακριά από τη Νέα Σμύρνη και τα εκεί επεισόδια με τον τραυματισμό αστυνομικού - συναδέλφου των ένστολων που τραμπουκίζουν, για τον οποίο ευαισθητοποιήθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης και έβγαλε διάγγελμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Λυμένα χέρια - Δεμένη Δημοκρατία. Λέμε όχι στην Αστυνομοκρατία (βίντεο)

Αναμένουμε εντός της επόμενης ώρας αντίστοιχο διάγγελμα από τον πρωθυπουργό, αφού δει το βίντεο:

Το βίντεο είχε ανέβει στη σελίδα Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη, ωστόσο όπως ανακοίνωσε η ίδια «έπειτα από αρκετή σκέψη και σε συνεννόηση με τους ανθρώπους που τράβηξαν το βίντεο, αποφασίσαμε να κατεβάσουμε την ανάρτηση αυτή για λόγους προστασίας και ασφάλειας της ιδιωτικότητάς τους». Ωστόσο, έχει ήδη αναπαραχθεί ευρέως ως ντοκουμέντο.

Στο βίντεο φαίνονται τουλάχιστον 4 αστυνομικοί να χτυπούν, πιθανότατα με γκλομπ στην πλάτη, τον πολίτη μέσα στο κατάστημα, χωρίς εκείνος να προβάλλει οποιαδήποτε αντίσταση. Τον βγάζουν γονατιστό στο πεζοδρόμιο, τον χτυπάνε ξανά με κλωτσιές, ακούγονται κραυγές. Κατόπιν, με τον άνθρωπο ακινητοποιημένο, ένας άλλος αστυνομικός φεύγει και επιστρέφει και τον ξανακλωτσάει ενώ είναι πεσμένος στο έδαφος.

Κι άλλο περιστατικό

Τελειωμό δεν έχουν τα περιστατικά βίας από την ομάδα «Δράση» στη Νέα Σμύρνη, παραπέμποντας σε πρακτικές «αντεκδίκησης» από τη μηχανοκίνητη ομάδα της αστυνομίας για τον τραυματισμό συναδέλφου τους. Εδώ, αστυνομικός της «Δράση» χτυπά με κλωτσιά στο στομάχι κάποιον που κυνηγούσαν συνάδελφοί του:

 

Τράβηξε όπλο;

Ανησυχία (και ερωτηματικά) προκαλεί και η φωτογραφία που δείχνει συνεπιβάτη δικύκλου της ομάδας «Δράση» να έχει τραβήξει όπλο και να στοχεύει πιθανόν προς συγκεντρωμένους:

(η φωτ. από @noborders)

«Πάμε να τους σκοτώσουμε»

Να τους χαίρεται ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης:

Αλλά και στις πυλωτές...

Όπως εδώ:

κι εδώ:

Κοπέλα διαδηλώτρια δέχεται χαστούκι από αστυνομικό μετά την μαζική πορεία ενάντια στον αυταρχισμό, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο: 

Και σύλληψη από μπαλκόνι, υπό τις διαμαρτυρίες των γειτόνων:

Υπόσχονται «συνολική» αποτίμηση των περιστατικών βίας

«Αρμόδιος αξιωματικός», σύμφωνα με το ΑΠΕ, αρκέστηκε να πει για τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου με βίαιες συμπεριφορές αστυνομικών ότι θα γίνει «συνολική αποτίμηση» προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων ήταν οι ενδεδειγμένες συνολικά».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)