to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:35 | 10.03.2021

Κοινωνία

16 συλλήψεις και 11 προσαγωγές στην μεγάλη συγκέντρωση στη Ν. Σμύρνη

Τις 16 φτάνουν οι συλλήψεις που έγιναν το βράδυ της Τρίτης μετά τη μεγάλη διαδήλωση ενάντια στον αυταρχισμό - Η μαζική πορεία διαλύθηκε όταν ξέσπασαν συγκρούσεις, οι οποίες διήρκεσαν ως αργά το βράδυ - «Συνολική» αποτίμηση υπόσχεται αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.


Στις 16 ανέρχονται οι συλλήψεις που έγιναν συνολικά χθες μετά την μεγάλη διαδήλωση  που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον αυταρχισμό. Επιπλέον, 11 άτομα προσήχθησαν, αλλά αφέθηκαν ελεύθερα. 

Η μαζική πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία της Ν. Σμύρνης και κατευθύνθηκε προς το ΑΤ της περιοχής, διαλύθηκε όταν ξέσπασαν συγκρούσεις, με πετροπόλεμο από τη μια μεριά και χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία. 

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ τραυματίστηκε. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε παρελήφθη από ασθενοφόρο περίπου 20 λεπτά μετά. Για τον τραυματία αστυνομικό ο Κυρ. Μητσοτάκης έβγαλε λίγο μετά τηλεοπτικό μήνυμα λέγοντας ότι «οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε πρέπει να είναι οι τελευταίες» - δεν επέδειξε, βέβαια, αντίστοιχη ετοιμότητα στα πολλαπλά περιστατικά βίας από ένστολους τις τελευταίες ημέρες.

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έγινε γνωστό ότι δεν έχει κάτι ιδιαίτερα σοβαρό, δεν έχει πειραχτεί κάποιο ζωτικό όργανο, δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο και αναμένεται ότι σύντομα θα αναρρώσει. Η ΕΛ.ΑΣ. προσθέτει ότι δύο ακόμα αστυνομικοί παραμένουν για νοσηλεία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο, ενώ οι άλλοι δύο αποχώρησαν μετά τις πρώτες βοήθειες.

Υπόσχονται «συνολική αποτίμηση» των περιστατικών βίας

«Αρμόδιος αξιωματικός», σύμφωνα με το ΑΠΕ, αρκέστηκε να πει για τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου με βίαιες συμπεριφορές αστυνομικών ότι θα γίνει «συνολική αποτίμηση»προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων ήταν οι ενδεδειγμένες συνολικά».

Ωστόσο, ακολούθησε μια σειρά από επεισόδια, όπου δεκάδες μηχανάκια της ομάδας ΔΡΑΣΗ βρέθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης σε δρόμους της Νέας Σμύρνης κάνοντας επιθέσεις και τρομοκρατώντας πολίτες. Χάρη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το φως της δημοσιότητας είδαν πολλά βίντεο κατοίκων της περιοχής, τα οποία δείχνουν την επίθεση αστυνομικών σε πολίτες. 

«Δράση» αστυνομικής βαρβαρότητας εν λευκώ αποκαλύπτει το βίντεο που ήδη διαδόθηκε στα social media, και δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό και τις μπουνιές που δέχεται πολίτης από αστυνομικούς που εισβάλλουν σε κατάστημα μοτοσικλετών στην οδό Δοϊράνης στην Καλλιθέα το βράδυ της Τρίτης.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό το βίντεο που αποδεικνύει την αστυνομική βία που εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ. Στο παρακάτω βίντεο του Kontra Channel φαίνεται αστυνομικός να χαστουκίζει κοπέλα διαδηλώτρια. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)