to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:40 | 09.03.2021

Πολιτική

Τηλεοπτικό μήνυμα από Μητσοτάκη για τον τραυματισμό του αστυνομικού - Αντιδράσεις

Τηλεοπτικό μήνυμα έσπευσε να στείλει ο Κυρ. Μητσοτάκης μετά τον τραυματισμό αστυνομικού λέγοντας ότι «οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε πρέπει να είναι οι τελευταίες» - δεν επέδειξε, βέβαια, αντίστοιχη ετοιμότητα στα πολλαπλά περιστατικά βίας από ένστολους τις τελευταίες ημέρες - Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η στρατηγική της έντασης στην οποία επένδυσε ο κ. Μητσοτάκης έφερε ανακύκλωση της βίας - Μέρα25: Διχάζει τους πολίτες, εξαπολύοντας Χρυσοχοϊδειο Αστυνομοκρατία


«Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει» τονίζει σε δήλωσή του λίγο μετά τις 9 το βράδυ, περίπου μια ώρα μετά τον τραυματισμό αστυνομικού της «Δράσης» στη Νέα Σμύρνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ' όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. «Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά» προσθέτει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει αόριστα ότι «δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας», ενώ διαπιστώνει ότι κάποιοι «επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν»,  για να απαντήσει στη διαπίστωσή του με το εξής: «To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η στρατηγική της έντασης έφερε ανακύκλωση της βίας

«Η στρατηγική της έντασης στην οποία επένδυσε ο κ. Μητσοτάκης, αφού απέτυχε σε όλα, το μόνο που διασφαλίζει είναι ανακύκλωση της βίας και κοινωνική ανασφάλεια», τονίζει σε απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας: Η χώρα χρειάζεται σεβασμό στη δημοκρατία και στα κοινωνικά δικαιώματα για να ξεπεράσει τα δύσκολα. Συνθήκες που δεν συμβαδίζουν με τη στρατηγική του κ. Μητσοτάκη».

Μάλλον κάποιοι δεν άκουσαν τον Μητσοτάκη

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το τέλος των γεγονότων με τη μεγάλη πορεία, τα επεισόδια και τον τραυματισμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, ακολούθησαν απανωτές αποκαλύψεις για όσο ακολούθησαν από την ομάδα «Δράση» που εμφανίζεται σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής να ξυλοκοπεί ανηλεώς πολίτες, ακόμα και μέσα σε καταστήματα.

Δημ. Παπαδημούλης: Ο Κυρ. Μητσοτάκης επιλέγει την επικίνδυνη στρατηγική του αυταρχισμού και του διχασμού

Το διάγγελμα Μητσοτάκη σχολίασε με ανάρτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, επισημαίνοντας: «ο Πρωθυπουργός δεν είπε ούτε καν μια λέξη καταδίκης για τον άγριο ξυλοδαρμό του νεαρού και την προκλητική αστυνομική αυθαιρεσία στη Νέα Σμύρνη. Επιλέγει την επικίνδυνη στρατηγική του αυταρχισμού και του διχασμού για να κρύψει την αποτυχία της πολιτικής του!»

Μέρα25: Διχάζει τους πολίτες, εξαπολύοντας Χρυσοχοϊδειο Αστυνομοκρατία

«Η ατυχής έμπνευση του Πρωθυπουργού να υπενθυμίσει ότι το βράδυ των εκλογών υποσχέθηκε να εγγυηθεί την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων, υπογράμμισε με τον πιο ειρωνικό τρόπο πως έχει αποτύχει και στα τρία. Καμία ενότητα, καμία ασφάλεια και καμία ευημερία δεν μπορείτε να εγγυηθείτε στους πολίτες κύριε Μητσοτάκη», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, επισημαίνοντας προς τον Κυρ. Μητσοτάκη: «Είστε ο Πρωθυπουργός μιας μοιραίας παρασιτικής Κυβέρνησης που επιλέγει να διχάσει τους πολίτες εξαπολύοντας Χρυσοχοϊδειο Αστυνομοκρατία και μετά τολμάτε να βγάζετε και διάγγελμα εναντίον της διχόνοιας. Όποιος σπέρνει θύελλες όμως, θερίζει καταιγίδες κ. Μητσοτάκη».

«Μήνυμα απελπισίας»

«Με ένα τηλεοπτικό μήνυμα απελπισίας ο πρωθυπουργός με εμφανή τα σημάδια ταλαιπωρίας επιχείρησε να εμφανιστεί ως ένας «εθνικός ηγέτης» που αντιλαμβάνεται την κατάσταση. Δεν έχει καταλάβει τίποτα απολύτως», τονίζει η Αυγή σε σχετικό δημοσίευμα και επισημαίνει: «Και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιστρέψει την πορεία του προς την πολιτική συντριβή. Καμία επίκληση σε ηρεμία ή έμμεση απειλή δεν ε'ιναι πειστική όσο κρατά τα ίδια αποτυχημένα πρόσωπα στις θέσεις τους, όσο συνεχίζει με εμμονή το ίδιο καταστροφικό έργο διάλυσης της κοινωνίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)