to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:40 | 11.06.2018

Πολιτική

Χρήση του ονόματος «Ρουβίκωνας» erga omnes και 4ο μνημόνιο, τα αιτήματα των δελτίων ειδήσεων

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν το Μακεδονικό και η επικοινωνία Τσίπρα-Ζάεφ, οι ανησυχίες της Μ. Σπυράκη και της Ν.Δ. περί μυστικής (γιατί υπάρχει και φανερή;) διπλωματίας, η απόπειρα επίθεσης του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι τουρκική προκλητικότητα, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις επιτροπές της Βουλής (και η σχετική σπέκουλα), το φιάσκο και τα «καρφιά» στη G7, η επικείμενη συνάντηση Τραμπ-Κιμ, ρεπορτάζ από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ζάεφ


 

ΑΥΓΗ: Ο Αβέρωφ το 1959 μιλούσε για «μακεδονική γλώσσα»

Τι έλεγε στη Βουλή για τη "μακεδονική γλώσσα, η οποία ομιλείται εις τα Σκόπια και έχει και γραμματικήν και συντακτικόν». (αναλυτικά)


 

Ευ. Τσακαλώτος: Τέτοια διαστρέβλωση στοιχείων και στατιστικών δεν έχω ξανασυναντήσει

Aισιόδοξος ότι στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, όπου θα συζητηθεί το ελληνικό χρέος, η Ελλάδα θα έχει μια καλή λύση, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της 4ης Αξιολόγησης. (αναλυτικά)


 

Εργάνη: Ρεκόρ 17ετίας με 108.725 θέσεις εργασίας τον Μάιο

Το διάστημα Ιανουάριος- Μάιος 2018 καταγράφηκε θετικό ισοζύγιο κατά 264.551 νέες θέσεις εργασίας, που αποτελεί την υψηλότερη επίδοση πρώτου πενταμήνου από το 2001 έως σήμερα. (αναλυτικά)


 

Γ. Δραγασάκης: Στο παρελθόν οι δημόσιες συμβάσεις λειτουργούσαν ως εστία διαφθοράς

«Η συζήτηση για τις δημόσιες συμβάσεις και τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας που τις διέπει είναι μια ευκαιρία για να μιλήσουμε για τις προτεραιότητες κατά τη νέα μεταμνημονιακή φάση, στην οποία θα εισέλθουμε και τυπικά μετά τον Αύγουστο» είπε ο κ. Δραγασάκης. (αναλυτικά)


 

Η Ισπανία δίνει τέλος στην ντροπή της Μεσογείου

Η Ισπανία δίνει τέλος στην περιπέτεια των 629 μεταναστών του Aquarius που βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο σε αναμονή ανοικτά των ακτών της Μάλτας και της Ιταλίας, οι οποίες αρνούνται να επιτρέψουν την είσοδο του πλοίου στα λιμάνια τους. (αναλυτικά)


 

Πέντε χρόνια μετά: Από το «μαύρο» του Σαμαρά στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Τη νύχτα της 11ης Ιουνίου του 2013 δεν έπεσε μόνο το μαύρο του σκοταδιού, αλλά και μαύρο στη συχνότητα της ραδιοτηλεόρασης όλων μας. Σήμερα 5 χρόνια μετά, η ΕΡΤ εκπέμπει ελεύθερη από οποιαδήποτε δέσμευση και η διεισδυτικότητα του προγράμματος της βρίσκεται στο καλύτερο σημείο από το 2015. (αναλυτικά)


 

«Οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν στη ΝΔ να υλοποιήσει τους στόχους των δυνάμεων της ολιγαρχίας»

«Μετά από τρία χρόνια η σημερινή κυβέρνηση καταφέρνει αυτό που η ΝΔ δεν θα κατάφερνε ποτέ. Να βγάλει τη χώρα από τη μνημονιακή επιτροπεία» τονίζει ο Δ. Τζανακόπουλος. (αναλυτικά)


 

ΥΠΟΙΚ: «Ανυπόστατος και παραπλανητικός» ο ισχυρισμός πως για την εξόφληση του δανείου προς τον ESM μπαίνει ενέχυρο η δημόσια περιουσία

«Ανυπόστατο και παραπλανητικό» χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών κάθε ισχυρισμό ότι για την εξόφληση του δανείου προς τον ESM μπαίνει ενέχυρο η δημόσια περιουσία. (αναλυτικά)


 

ΕSM: Στις 14 Ιουνίου η συνεδρίαση για την εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ από την τέταρτη δόση

Την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιουνίου, θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για να επανεξετάσει την εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ που έχει απομείνει από την τέταρτη δόση του ελληνικού προγράμματος. (αναλυτικά)

 


Ερωτηματολόγιο… μέτρησης ναζισμού για τα νέα μέλη της Χ.Α. στον σκληρό δίσκο Μιχαλολιάκου

Σύμφωνα με το Ερωτηματολόγιο της «1ης Θεωρητικής Άσκησης Πυρήνων Υποδοχής», το οποίο περιέχεται στη δικογραφία στη Δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, τα νέα μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης καλούνται να αποδείξουν την πίστη τους στα όσα πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή. (αναλυτικά)


 

Στον εισαγγελέα αύριο τα 20 μέλη του Ρουβίκωνα

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν αύριο το πρωί τα 20 μέλη του «Ρουβίκωνα», για την παράσταση και απόπειρα εισβολής, που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις και κρατούνται στην Ασφάλεια Αττικής. (αναλυτικά)


 

«Όλη η αλήθεια για το δήθεν "χαράτσι" και τα οικονομικά του ΕΔΣΝΑ»

Απάντηση του ΕΔΣΝΑ με παράθεση στοιχείων στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, περί χαρατσιού στους πολίτες της Αττικής, μέσω της αύξησης της προσωρινής τιμής των Δήμων της Αττικής στον Σύνδεσμο, για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους. (αναλυτικά)


 

Πειθαρχική ποινή προσωρινής παύσης έξι μηνών στον Π. Μαντούβαλο

Την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης των έξι μηνών, που είχε επιβληθεί από την Ολομέλεια των Πρωτοβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά στον δικηγόρο και πρώην βουλευτή Πέτρο Μαντούβαλο, οριστικοποίησε το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων με την υπ' αριθμ. 9/2018 απόφασή του. (αναλυτικά)


 

Toν κατεστραμμένο καταυλισμό των εργατών γης στη Μανωλάδα επισκέφθηκε ο Α. Ριζούλης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης συνόδευσε την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, τον Πρέσβη του Μπαγκλαντές στη Μανωλάδα και στον κατεστραμμένο καταυλισμό των εργατών γης. Μαζί τους ήταν και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σαγειίκων, Ανδρέας Μπουλής. (αναλυτικά)


 

Αναφορά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για ρατσιστική επίθεση εναντίον μετανάστη στο Περιστέρι

Στη Βουλή φέρνουν τη ρατσιστική επίθεση εναντίον μετανάστη στο Περιστέρι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)


 

Εγκαινιάστηκαν δύο ακόμη ΤΟΜΥ στην Ευκαρπία και την Πολίχνη

Δύο νέες ΤΟΜΥ που υπάγονται στην αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ, η 7η ΤΟΜΥ στην Ευκαρπία και η 6η στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, εγκαινιάστηκαν, σήμερα από την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη. (αναλυτικά)


 

ΟΑΣΘ: Κινούν υποψίες τα ψεύτικα και ανακριβή δημοσιεύματα για τους διαγωνισμούς στην τηλεματική

Στην κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων περί κατάρρευσης της τηλεματικής στον ΟΑΣΘ προχώρησε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, ο οποίος μάλιστα άφησε και αιχμές για τους πραγματικούς στόχους των συγκεκριμένων άρθρων. (αναλυτικά)


 

«ΦιλόΔημος II»: 5,5 εκατ. ευρώ σε δήμους για σχολεία και μηχανήματα έργου

Στο πλαίσιο των Προσκλήσεων των Προγραμμάτων «ΦιλόΔημος» και «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, βάσει της Απόφασης 4748 (ΦΕΚ 612/22.2.2018), ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την ένταξη των κάτωθι Πράξεων δήμων συνολικού ποσού ύψους 5.520.370,39 ευρώ με τη συμμετοχή των δήμων να ανέρχεται στο ποσό των 805.802,39 ευρώ. (αναλυτικά)


 

Ανακατασκευή της γέφυρας Μάκρωνα και παράλληλες οδικές εργασίες στα Κύθηρα

Το έργο, προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας. (αναλυτικά)


 

ΥΠΕΣ: 4 εκατ. ευρώ σε δήμους ως αντισταθμιστικό όφελος της δραστηριότητας της ΟΛΠ Α.Ε.

4 εκατ. ευρώ στους Δήμους Πειραιώς, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνος ως αντισταθμιστικό όφελος της δραστηριότητας της ΟΛΠ Α.Ε. (αναλυτικά)


 

Εγκρίθηκε το ετήσιο πρόγραμμα παρακολούθησης επιπτώσεων της ρύπανσης στον Σαρωνικό Κόλπο

Εγκρίθηκε το ετήσιο πρόγραμμα παρακολούθησης επιπτώσεων της ρύπανσης που προκλήθηκε από το δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» στο Σαρωνικό Κόλπο. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)