to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:49 | 11.06.2018

πηγή: dailythess.gr

Κοινωνία

ΟΑΣΘ: Κινούν υποψίες τα ψεύτικα και ανακριβή δημοσιεύματα για τους διαγωνισμούς στην τηλεματική

Στην κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων περί κατάρρευσης της τηλεματικής στον ΟΑΣΘ προχώρησε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, ο οποίος μάλιστα άφησε και αιχμές για τους πραγματικούς στόχους των συγκεκριμένων άρθρων.


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο και την εκπομπή «Ορθά – Κοφτά» ο Σάββας Παναγιωτίδης χαρακτήρισε συγκεκριμένο δημοσίευμα «μνημείο ανακρίβειας και ψεμμάτων» και παρέθεσε στοιχεία για τους δύο δημόσιους διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν για τη συντήρηση των συστημάτων τηλεματικής στις στάσεις αλλά και τα οχήματα του Οργανισμού.

«Υπάρχει σήμερα μια ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας που ουσιαστικά καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του δημοσιογράφου. Φαίνεται ότι υπάρχει εμπάθεια η οποία κινεί υποψίες. Δηλαδή τι μας λέει ο δημοσιογράφος; Ότι έπρεπε να προτιμήσουμε την εταιρεία με τη διπλάσια προσφορά; Η εταιρεία που κέρδισε το διαγωνισμό ακόμη δεν έχει ξεκινήσει το έργο και ο δημοσιογράφος έβγαλε το συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να εκτελέσει το έργο. Δηλαδή κάνει ο δημοσιογράφος ένσταση για το διαγωνισμό; Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι το πάρτι με τις συμβάσεις έχει τελειώσει. Ξέρετε ότι όσο προχωράει η εκκαθάριση προκύπτουν ζητήματα διαφθοράς και καταλήστευσης του δημόσιου χρήματος. Κάποιοι έχουν χάσει κάποια εκατομμύρια ευρώ» είπε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Σάββας Παναγιωτίδης. Ο ίδιος ανέφερε ότι σήμερα από τις 200 στάσεις τηλεματικής που διαθέτει ο Οργανισμός οι 18 έχουν πρόβλημα.

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Παναγιωτίδης «η εταιρεία που κέρδισε το διαγωνισμό έχει 30 χρόνια προϋπηρεσία στο χώρο της τηλεματικής» ενώ διαβεβαίωσε ότι «δεν έχει καμία σχέση ο κώδικας που κατέχει η προηγούμενη εταιρεία που έχασε το διαγωνισμό με τη συντήρηση και την επισκευή στα συστήματα των στάσεων και των οχημάτων.

Μήνυση

Επίσης αποκάλυψε ότι στις 18 Μαΐου άγνωστοι χάκαραν την ιστοσελίδα του Οργανισμού μία μέρα μετά την επίθεση που είχε εξαπολύσει ο Στέλιος Παππάς κατά του προέδρου της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη για την υπογραφή του στον νόμο 431 3/2014 με τον οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση θέλησε να κλείσει διαχειριστική τρύπα ύψους 174 εκατ ευρώ στον ΟΑΣΘ
επιβαρύνοντας ουσιαστικά το Δημόσιο. Συμπτωματικά την ίδια περίοδο της κυβερνοεπίθεσης έτρεχαν και οι διαγωνισμοί για συντηρήσεις στην τηλεματική του Οργανισμού υπόθεση που
προκάλεσε παρενέργειες με στοχευμένες αποκαλύψεις περί κατάρρευσης ολόκληρου του συστήματος. Όπως είπε ο κ. Παναγιωτίδης έχει υποβληθεί μήνυση κατ’ αγνώστων και οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγουν έρευνα. «Εχουν ληφθεί οι πρώτες καταθέσεις και ενδεχομένως σύντομα να έχουμε κάποιο πόρισμα. Υπάρχει περίπτωση να συνδέονται και με τους διαγωνισμούς. Υπάρχει ένα σχέδιο υπονόμευσης, κάποιοι δεν θέλουν να προχωρήσει η εκκαθάριση. Δεν θα κάνει πίσω η διοίκηση. Αρκετά ζητήματα έχουν πάρει ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης» ανέφερε.

tags: ΟΑΣΘ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)