to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:30 | 22.09.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Πέμπτη 22/9)

Καμία πρωτοτυπία... στο επίκεντρο και πάλι ο πηγαιμός στην Ιθάκη, οι τηλεοπτικές άδειες και τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, η Attika Bank, η οργή στους δρόμους της Βόρειας Καρολίνας, τα προαπαιτούμενα, ο ΟΑΣΘ...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Όταν ο κ. Βρούτσης της Ν.Δ. εγκαλεί τη Δικαιοσύνη είναι απλώς... Πέμπτη

ΣΥΡΙΖΑ: Ευθεία παρέμβαση της Ν.Δ. στη Δικαιοσύνη - «Πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι»

«Σε σημερινή του παρέμβαση στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Βρούτσης εγκαλεί τη Δικαιοσύνη για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, μιλώντας για περίεργη σιωπή που προκαλεί ερωτηματικά» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)


 

Ν. Φίλης: Το ΥΠΠΕΘ προσηλωμένο στις αξίες της σύγχρονης, ανεξίθρησκης ανοικτής και δημοκρατικής παιδείας

«Δεν χρειάζεται να αναλωθούμε σε μια ιδεολογική αντιπαράθεση για το παρελθόν. Το ζητούμενο είναι να βρούμε σημεία συνεννόησης για να βγει η χώρα από την κρίση, να βελτιωθεί στο σύνολό της η εκπαίδευση και να αναμορφωθεί το μάθημα των Θρησκευτικών, ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες κοινωνικές και παιδαγωγικές προκλήσεις. Χωρίς κινήσεις αντιπερισπασμού, που ενισχύουν τον αναχρονισμό», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. (αναλυτικά)

 


 

Όταν η Καθημερινή ήταν πρωταθλητής στα θετικά δημοσιεύματα για τα «βοσκοτόπια»

Επί κυβερνήσεως Σαμαρά, οι διαρροές πληροφοριών στον Τύπο για τις τουτιστικές επενδύσεις που υποστήριζαν το «success story» μεταφράστηκαν σε μπαράζ δημοσιευμάτων και για την ΑΓΥΙΑ ΑΕ του κ.Καραμπάτσου, με τα «συστημικά» ΜΜΕ να πρωτοστατούν. Καθημερινή, Βήμα, Ελεύθερος Τύπος και πολλοί ακόμη δεν έβλεπαν πουθενά... βοσκοτόπια, στην τεράστια έκταση της Ιθάκης, αλλά επενδύσεις δισεκατομμυρίων. (αναλυτικά)


 

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους δασικούς συνεταιρισμούς: Επιστροφή στις υγιείς αρχές της κοινωνικής και της συνεταιριστικής Οικονομίας

Το νομοσχέδιο για τους δασικούς συνεταιρισμούς έγινε δεκτό με ευρεία πλειοψηφία επί της αρχής του (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων). Καταψήφισαν η ΧΑ και το ΚΚΕ. (αναλυτικά)


 

Ο... Καίσαρας και η γυναίκα του: Στα «αζήτητα» 4 πορίσματα και έλεγχοι για τη σύζυγο του Στουρνάρα

Tέσσερις έρευνες που ξεκίνησαν για το ΚΕΕΛΠΝΟ όταν ήταν Υπουργός και πολιτικός Προϊστάμενος των ελεγκτικών Αρχών φαίνεται να έχουν χαθεί ή ματαιωθεί. (αναλυτικά)


 

Το υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει εκστρατεία παραπληροφόρησης για τις συντάξεις

«Να τελειώνουν τα παιχνίδια με την αλήθεια στην πλάτη των συνταξιούχων. Σε πείσμα όσων το οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση ξαναστήνει το ασφαλιστικό σύστημα με όρους ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης» τονίζει το υπουργείο Εργασίας. (αναλυτικά)


 

Εξετάζεται παράταση των φορολογικών υποχρεώσεων στα νησιά που υποδέχονται πρόσφυγες

Τη δυνατότητα παράτασης των φορολογικών υποχρεώσεων στα νησιά που υποδέχονται πρόσφυγες διερευνά η κυβέρνηση, ανακοίνωσε στη Βουλή ο αν. υπ. Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. Η πρόταση που κατατέθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερό αντιμετωπίζεται «πολύ σοβαρά». Ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στις μεγάλες εισπράξεις του ΦΠΑ στις τουριστικές περιοχές τον Αύγουστο (που εισπράχθηκε τον Ιούλιο). «Αυτό δεν ακούστηκε πολύ στις ειδήσεις, διότι δεν ταιριάζει στην καταστροφολογία». (αναλυτικά)


 

Αλ. Χαρίτσης: Έντονο το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα

Ολοκληρώνεται σήμερα το 11ο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων (11th Annual Greek Roadshow) στο Λονδίνο. Το φετινό Roadshow σημείωσε για μία ακόμη φορά σημαντική επιτυχία, καθώς δόθηκε η δυνατότητα στις εισηγμένες εταιρείες που συμμετείχαν να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές εξελίξεις και τις προοπτικές ανάπτυξής τους σε εκπροσώπους διεθνών επενδυτών. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 550 κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τις εισηγμένες εταιρείες στις οποίες συμμετείχαν 80 επενδυτικά funds και 120 αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων. (αναλυτικά)


 

Με αποδέσμευση 700 αστυνομικών από φύλαξη «στόχων»: Το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ. παρουσίασε ο Ν. Τόσκας

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν σταλεί όλες οι διαταγές για την αποδέσμευση συνολικά 700 αστυνομικών από την φύλαξη στόχων, οι οποίοι θα μετακινηθούν αμέσως στις νέες υπηρεσίες τους και στις νέες Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, οι οποίες διπλασιάζονται στην Αττική. (αναλυτικά)


 

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Μια οφειλόμενη απάντηση στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος

Η απάντηση επτά βουλευτών στην αντίδραση της ΕΝΕ κατά της στοιχειοθετημένη ερώτησης που υπέβαλαν αναφορικά με την «επιβεβλημένη πιστοποίηση ως επαγγελματιών Νοσηλευτών, των λεγόμενων "Βοηθών Νοσηλευτών"» - «Οι μαφιόζικες πρακτικες εκβιαστικών και απειλητικών τηλεφωνημάτων και δελτίων τύπου δε πρόκειται να μας τρομάξουν ούτε να μας σταματήσουν στον αγώνα που δίνουμε μαζί με τους νοσηλευτές/ριες», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)


 

Αν. Ξανθός: Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, συνεχίζει να προσφέρει αξιόπιστη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα στους ογκολογικούς ασθενείς

Παρά τους περιορισμούς και τις αντιξοότητες το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, συνεχίζει να προσφέρει αξιόπιστη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα στους ογκολογικούς ασθενείς. «Η κατάσταση στην Υγεία εξακολουθεί να είναι δύσκολη», όμως «βελτιώνεται σταδιακά», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. (αναλυτικά)


 

Χίος-Λέσβος: Καταγγελίες για ακροδεξιά σχέδια πρόκλησης αναταραχής

Πληθαίνουν καθημερινά οι φωνές που καταγγέλλουν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο με στόχο να δημιουργηθούν επεισόδια και να στραφούν οι κάτοικοι των νησιών κατά των προσφύγων και των αλληλέγγυων πολιτών. Φυσικά στο βάθος υπάρχει πάντα ο απώτερος στόχος της πολιτικής εκμετάλλευσης με τη γνωστή μέθοδο του αποπροσανατολισμού, της αποσταθεροποίησης και στη συνέχεια την εμφάνιση των αυτόκλητων σωτήρων.



«Ιερός πόλεμος» στην ΟΙΕΛΕ

Η Ομοσπονδία, αμέσως μετά τη δημόσια ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά στην οποία γίνεται λόγος για πρόθεση του Μητροπολίτη να καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ, απέστειλε επιστολές τόσο προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο όσο και προς τον Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ. (αναλυτικά)


 

Βίντεο-ντοκουμέντο για τις σχέσεις του δημάρχου Πεντέλης με τον επικεφαλής του κυκλώματος παράνομης εξόρυξης μαρμάρου

Το βίντεο που αποδεικνύει τις στενές σχέσεις του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου με τον Κ.Ν., επικεφαλής του κυκλώματος της παράνομης εξόρυξης μαρμάρου στην Πεντέλη, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Εφημερίδα των Συντακτών». (αναλυτικά)


 

Νέα μείωση του ELA

Σε περαιτέρω μείωση του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) προς τις τράπεζας προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος. (αναλυτικά)


 

Την αποφασιστικότητά τους για ενίσχυση των σχέσεων εξέφρασαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας-Κύπρου-Παλαιστίνης

Με τη συνάντηση με τους ομολόγους του της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη και της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, υπό το τριμερές σχήμα συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, ανοίγει ο αυριανός κύκλος επαφών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 71ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. (αναλυτικά)


 

Ενεργοποιείται για 15η φορά η κάρτα αλληλεγγύης

Το ποσό που θα πιστωθεί για την επιδότηση σίτισης ανέρχεται σε 13.563.590,00 ευρώ και αφορά 120.425 δικαιούχους του Προγράμματος για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης. (αναλυτικά)



Όλγα Γεροβασίλη: Πολιτικές για τις ορεινές και απομονωμένες περιοχές επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Η ενίσχυση με μια συγκροτημένη και οργανωμένη κεντρική πολιτική, των ορεινών και απομονωμένων περιοχών, είναι στόχος και προσανατολισμός της κυβέρνησης, τονίζει η κ. Γεροβασίλη, η οποία βρίσκεται στο Μέτσοβο για να παρακολουθήσει, το 8ο Διεπιστημονικό -Διαπανεπιστημιακό συνέδριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας, με θέμα «Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη των ορεινών και γεωγραφικά απονεμομένων περιοχών». (αναλυτικά)


 

1.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή αύριο - συνολικά 9.100 μέχρι το τέλος του μήνα

Προχωρά από το υπουργείο Παιδείας η ενίσχυση των σχολείων Ειδικής Αγωγής, όπως ανακοίνωσε σήμερα στη βουλή και ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγρίνης. Αύριο θα γίνουν 1.500 προσλήψεις και συνολικά 9100 θα προσληφθούν φέτος, μέχρι το τέλος του μήνα. (αναλυτικά)


 

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν θα προβεί σε εσωτερικό δανεισμό για την καταβολή των συντάξεων Οκτωβρίου

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν θα προβεί σε αίτημα ταμειακής διευκόλυνσης (εσωτερικού δανεισμού) για την καταβολή των συντάξεων μηνός Οκτωβρίου 2016, όπως δεν χρειάστηκε ταμειακή διευκόλυνση και για την καταβολή των συντάξεων μηνός Σεπτεμβρίου 2016, όπως διευκρινίζει η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, «λόγω της βελτιωμένης πορείας είσπραξης των εσόδων του». (αναλυτικά)


 

Απέλυσαν εργαζόμενη στο Γηροκομείο Πειραιά μετά το ρεπορτάζ «Στο Κόκκινο»

Μετά το ρεπορτάζ «Στο Κόκκινο» για την αυθαιρεσία της διοίκησης στο Γηροκομείο Πειραιά, σήμερα κάλεσαν εργαζόμενη και της ανακοίνωσαν ότι απολύεται. Παράλληλα προειδοποίησαν για ακόμη δύο απολύσεις. Η γυναίκα, που εργαζόταν εκεί επί 12 χρόνια, στο άκουσμα της απόλυσης της λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. (αναλυτικά)


 

ΕΟΠΥΥ: Υπέρβαση δαπάνης 12 εκατ. ευρώ για επιθέματα...

Σε περισσότερα από 12.000.000 ευρώ, υπολογίζεται η εκτιμώμενη υπέρβαση από τις δαπάνες για τα επιθέματα και όπως προέκυψε από τους ελέγχους του ΕΟΠΥΥ, φαίνεται πως γιατροί από διάφορα μέρη της Ελλάδας συνταγογράφησαν σε διαφορετικούς ασθενείς, επιθέματα, προσκομίζοντας την ίδια φωτογραφία. (αναλυτικά)


 

Χ. Καπάταης: Ψευδή δημοσιεύματα και μισή αλήθεια τα περί μείωσης των δέντρων στο Ρέμα της Πικροδάφνης

Στην περιοχή του ρέματος, τονίζει ο κ. Καπάτης, μήκους 5 χιλιομέτρων υπάρχουν 3.250 δέντρα. Το δασαρχείο στη Γνωμοδότησή του προς τη Δ/νση ΠΕΧΩ σημειώνει με κάθε λεπτομέρεια τα δέντρα που θα κοπούν. Επίσης πέρα των 900 δέντρων και 3.150 θάμνων, θα φυτευτούν άλλα 1.000 δέντρα κατά το στάδιο της ανάπλασης. (αναλυτικά)


 

Τι ισχύει για τους νεοπροσλαμβανόμενους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

Διευκρινίσεις του υπουργείου Παιδείας για το άρθρο που αφορά την ιδιωτική εκπαίδευση. (αναλυτικά)


 

Αντιπλημμυρικό έργο στον Δήμο Φυλής για τη θωράκιση των περιοχών που επλήγησαν

Αποτέλεσμα εικόνας για δημος φυλης πλημμυρες

Κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο με αντικείμενο «Επείγοντα Έργα Αποκατάστασης Υδραυλικών Έργων και Οδοποιίας στις Περιοχές Ζωφριάς και Λίμνης Άνω Λιοσίων», προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ με ΦΠΑ και με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, δρομολόγησαν με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς. (αναλυτικά)


 

Θάσος: Κατεγράφησαν από τον ΕΛΓΑ οι ζημίες που υπέστησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την καταστροφική πυρκαγιά

Συνολικά έξι κτηνοτροφικές μονάδες και 410 κυψέλες κατέστρεψε η μεγάλη πυρκαγιά που για διάστημα τεσσάρων ημερών έκαιγε στο νησί της Θάσου, ενώ άφησε πίσω της και 400 κουφάρια ζώων -κυρίως αιγοπρόβατα που κάηκαν- σύμφωνα με την έκθεση απογραφής των ελεγκτών του ΕΛΓΑ (Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων), τα αποτελέσματα των οποίων ανακοινώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. (αναλυτικά)


 

Σε πλήρη εξέλιξη οι δράσεις του ΕΟΤ για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι δράσεις του ΕΟΤ για την προβολή της χώρας στο Εξωτερικό. Συγκεκριμένα τηλεοπτικά γυρίσματα πραγματοποιεί σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο τηλεοπτικό συνεργείο της Ρωσίας, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, στο πλαίσιο του στρατηγικού επικοινωνιακoύ σχεδιασμού της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, με στόχο την ανάδειξη δημοφιλών αλλά και λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών στο εξωτερικό καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους. (αναλυτικά)


 

Άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής σε περιστατικό διαρροής χημικής ουσίας στον Ασπρόπυργο

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση του περιστατικού διαρροής χημικής ουσίας (φορμαλδεΰδη) από εγκατάσταση αποθήκευσης και συσκευασίας υλικών ιδιωτικής εταιρείας, που εδρεύει στο δήμο Ασπροπύργου. (αναλυτικά)


 

Άδωνις: Δοξάστε μας, γίναμε καλά παιδιά!

Η παλιά Νέα Δημοκρατία, η λάτρις του τραπεζικού δανεισμού, δεν υπάρχει πια, ξεπλήθηκε στα κύματα των... θαλασσοδανείων! (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)