to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Όταν η Καθημερινή ήταν πρωταθλητής στα θετικά δημοσιεύματα για τα «βοσκοτόπια»

Επί κυβερνήσεως Σαμαρά, οι διαρροές πληροφοριών στον Τύπο για τις τουτιστικές επενδύσεις που υποστήριζαν το «success story» μεταφράστηκαν σε μπαράζ δημοσιευμάτων και για την ΑΓΥΙΑ ΑΕ του κ.Καραμπάτσου, με τα «συστημικά» ΜΜΕ να πρωτοστατούν. Καθημερινή, Βήμα, Ελεύθερος Τύπος και πολλοί ακόμη δεν έβλεπαν πουθενά... βοσκοτόπια, στην τεράστια έκταση της Ιθάκης, αλλά επενδύσεις δισεκατομμυρίων.


Είναι 1,2 δισ. ευρώ; Είναι 5 δισ. ευρώ; Είναι πάνω από 7 δισ. ευρώ; Οι κυβερνητικές διαρροές στον Τύπο την περίοδο Σαμαρά έβγαλαν κάθε μεγέθους τίτλους για τις fast track επενδύσεις στον τουρισμό, για «μαγνήτη επενδύσεων», για την «Ιθάκη» των επενδυτών και άλλα συναφή.

Ενδιαφέρον έχουν επίσης οι αρνητικές αναφορές στο fast track από τον δεξιό Τύπο, επειδή ήταν «εμπνεύσεως» της προηγούμενης κυβέρνησης Παπανδρέου. Μάλιστα, έντυπα φίλα προσκείμενα στην Αριστερά κρατούσαν μία πιο δεικτική στάση, με τίτλους περί «πώλησης της νέας Ελλάδας». 

Σε κάθε περίπτωση, τα ίδια έντυπα που σήμερα θέωρούν κάποιες εκτάσεις... βοσκοτόπια, τότε πανηγύριζαν, μαζί με τον αρμόδιο στα της Ανάπτυξης υφυπουργό κ.Μηταράκη, για τις νέες επενδύσεις στον τουρισμό, με συνεχείς αναφορές στην ΑΓΥΙΑ του κ.Καραμπάτσου.

Αδιαμφησβήτητος πρωταθλητής στα δημοσιεύματα αυτά ήταν η Καθημερινή με τέσσερα με τον Ελεύθερο Τύπο δεύτερο με δύο, αν εξαιρέσει κανείς το ειδικού περιεχομένου Χρηματιστήριο, που είχε τρία δημοσιεύματα.

Πλάι τους, αντίστοιχα θέματα είχε το Βήμα, η Ναυτεμπορική, η Real News, τα Παραπολιτικά, η Δημοκρατία, η Ημερησία, αλλά και η Εφημερίδα των Συντακτών και ο τοπικός Τύπος. Τα βρήκαμε και τα παραθέτουμε...

 
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


 





 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
 

 

 
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
 






 

ΒΗΜΑ
 
 
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
 
 
REAL NEWS
 
 
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
 
 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
 
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
 
 
Δημοκρατική Ρόδου
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)