to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Βίντεο-ντοκουμέντο για τις σχέσεις του δημάρχου Πεντέλης με τον επικεφαλής του κυκλώματος παράνομης εξόρυξης μαρμάρου

Το βίντεο που αποδεικνύει τις στενές σχέσεις του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου με τον Κ.Ν., επικεφαλής του κυκλώματος της παράνομης εξόρυξης μαρμάρου στην Πεντέλη, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Εφημερίδα των Συντακτών».


Το βίντεο που αποδεικνύει τις στενές σχέσεις του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου με τον Κ.Ν., επικεφαλής του κυκλώματος της παράνομης εξόρυξης μαρμάρου στην Πεντέλη, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στο βίντεο παρουσιάζεται ομιλία του κ. Στεργίου στη Νέα Πεντέλη στις 11/12/2013, όπου εγκαινίαζε την προεκλογική εκστρατεία του συνδυασμού του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου του 2014. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, και συγκεκριμένα στο 28:00, ο κ. Στεργίου λέει: «Θέλω να κάνω ένα ανοιχτό προσκλητήριο των στελεχών μου, για να τα γνωρίσετε και να ξέρετε ποιοι είναι οι άνθρωποι, τα 100 αυτά στελέχη τα οποία στηρίζουν καθημερινά τον αγώνα που κάνουμε και με τα οποία πάμε μπροστά».

Ο δήμαρχος Πεντέλης, αφού ξεκινάει την απαρίθμηση των ονομάτων των συνεργατών του, κάπου «κολλάει» και στο 34:49 λέει: «Ποιον ξέχασα;» «Τον Κ.Ν.», φωνάζουν μαζί με κάποια άλλα ονόματα μερικοί από τους συνεργάτες του που τον πλαισιώνουν. «Ποιον… τον Κ.Ν. και ποιον άλλον;» λέει ο κ. Στεργίου, συνεχίζοντας την απαρίθμηση.

Μάλιστα, σε φωτογραφία που απομονώσαμε στο ίδιο βίντεο και δημοσιεύουμε αποκαλύπτεται ότι το «εκλεκτό» στέλεχος του κ. Στεργίου όχι μόνο εκθειάστηκε από τον δήμαρχο, αλλά στήριξε και με την παρουσία του την προεκλογική του εκδήλωση. Πρόκειται για το άτομο που φαίνεται πίσω και αριστερά από τον κ. Στεργίου, στο 37:14 του βίντεο, το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στο youtube και έχει αναρτηθεί από την ηλεκτρονική εφημερίδα Βορείου Τομέα Αττικής «ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» στις 12/12/2013.

Στο πλαίσιο της πραγματοποίησης των δύο αποκαλυπτικών ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» (βλ. «Συνεχίζει απτόητος ο καταστροφέας της Πεντέλης» και «Οι υψηλές επαφές του καταστροφέα της Πεντέλης») για το κύκλωμα που λυμαίνεται το μάρμαρο της Πεντέλης, ο κ. Στεργίου ρωτήθηκε για το σχετικό βίντεο.

Στην αρχή αρνήθηκε ότι ανέφερε το επίθετο του Κ.Ν. ως ένα από τα 100 στελέχη του, ενώ στη συνέχεια μας δήλωσε: «Δεν θυμάμαι να είχα πει ή διαβάσει 100 ονόματα και ότι είχα αναφέρει τον Κ.Ν.», επικαλούμενος την πληθώρα των προεκλογικών του ομιλιών. Επιπλέον, παραδέχτηκε ότι γνωρίζει τον Κ.Ν. μόνο ως δημότη και ότι δεν μπορεί να γνωρίζει αν το άτομο αυτό εμπλέκεται στην παράνομη εξόρυξη μαρμάρου που μαστίζει το βουνό, αν και γνώριζε «ότι κατά το παρελθόν έχει οδηγηθεί σε αυτόφωρο γι’ αυτό το θέμα».

Μέχρι και σήμερα, ο δήμαρχος Πεντέλης αποφεύγει να δώσει δημόσια εξηγήσεις για τις σχέσεις του με τον Κ.Ν., καθώς και για τις ιδιαίτερης σοβαρότητας καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ακολουθώντας τον δρόμο της σιωπής. Κατ’ ανάλογο τρόπο, τον ίδιο δρόμο έχουν ακολουθήσει και όλοι οι φορείς που αναφέρονται στα δημοσιεύματα της «Εφ.Συν.», καθώς δεν έχουν προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Επιπλέον, το θέμα απουσιάζει από την ημερήσια διάταξη των θεμάτων που θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο της Πεντέλης που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα. Και είναι απορίας άξιο για το αν τελικά τόσο η δημοτική αρχή της Πεντέλης όσο και οι παρατάξεις της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου θα… τολμήσουν να το φέρουν προς συζήτηση, ώστε να υπάρξει πλήρης και διαφανής ενημέρωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)