to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:33 | 22.09.2016

πηγή: Αυγή

Οικονομία

Εξετάζεται παράταση των φορολογικών υποχρεώσεων στα νησιά που υποδέχονται πρόσφυγες

Τη δυνατότητα παράτασης των φορολογικών υποχρεώσεων στα νησιά που υποδέχονται πρόσφυγες διερευνά η κυβέρνηση, ανακοίνωσε στη Βουλή ο αν. υπ. Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. Η πρόταση που κατατέθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερό αντιμετωπίζεται «πολύ σοβαρά». Ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στις μεγάλες εισπράξεις του ΦΠΑ στις τουριστικές περιοχές τον Αύγουστο (που εισπράχθηκε τον Ιούλιο). «Αυτό δεν ακούστηκε πολύ στις ειδήσεις, διότι δεν ταιριάζει στην καταστροφολογία»


Ουσιαστικά τα νησιά, είπε ο Τρ. Αλεξιάδης «θα αντιμετωπιστούν τα νησιά, σε σχέση με τις προσφυγικές ροές, με τις διαδικασίες που δίνει δυνατότητα ο νόμος, και θα εξεταστούν και σαν περιοχές που έχουν πληγεί από κάποια θεομηνία ή από κάποια καταστροφή, όπου δίνουμε παράταση φορολογικών υποχρεώσεων».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις μεγάλες εισπράξεις του ΦΠΑ στις τουριστικές περιοχές τον Αύγουστο (που εισπράχθηκε τον Ιούλιο και εμφανίσθηκε τον Αύγουστο). «Αυτό δεν ακούστηκε πολύ στις ειδήσεις, διότι δεν ταιριάζει στην καταστροφολογία και σε όλη την προπαγάνδα και σε όλο αυτό που προσπαθούσαν να στήσουν όλο αυτό το διάστημα ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ορισμένες πολιτικές δυνάμεις. Διότι τους πειράζει να φαίνεται ότι σε κάποια νησιά αυξήσαμε το ΦΠΑ 150%, 170%, νούμερα τα οποία άλλη φορά δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καν», τόνισε.

Επίσης ζήτησε «να διαβάσουν ορισμένοι δημοσιογράφοι γεωγραφία στην Ελλάδα. Η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα δεν είχαν μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που αυξηθήκαν και άρα δικαιολογείται από εκεί η αύξηση εσόδων. Διότι ορισμένοι στην τύφλωση που έχουν πάθει για να χτυπήσουν την κυβέρνηση, για να παραπληροφορήσουν, δεν διαβάζουν καν στοιχειώδη πράγματα. Λένε δηλαδή ότι προήλθε αυτή η αύξηση του ΦΠΑ του Αυγούστου από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ, όταν υπάρχουν νησιά που δεν αυξήθηκε καθόλου ο ΦΠΑ, είχαν τον ίδιο ΦΠΑ που είχαν και την προηγούμενη περίοδο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)