to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:39 | 05.09.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Δευτέρα 5/9)

Στο επίκεντρο και σήμερα οι τηλεοπτικές άδειες, η διαπραγμάτευση, ο θάνατος του Αλ. Βέλιου, η νίκη του AfD στις περιφερειακές εκλογές στη Γερμανία και η ήττα Μέρκελ, η δίκη της Χρυσής Αυγής, η δίκη για τη δολοφονία της 4χρονης Άννυ, οι συνομιλίες των ηγετών στο περιθώριο της G20...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

ΥΠΟΙΚ: Εντός του προγραμματισμένου πλαισίου βρίσκεται η εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ

Εντός του προγραμματισμένου πλαισίου βρίσκεται η εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, το «πράσινο φως» για την οποία θα δοθεί, μετά από την «έκθεση συμμόρφωσης», που θα συντάξουν οι εκπρόσωποι των θεσμών, που θα επανέλθουν στην Αθήνα, στις 12 Σεπτεμβρίου. Οπότε, έτσι και αλλιώς, το ζήτημα της εκταμίευσης της συγκεκριμένης υποδόσης δεν θα αποτελούσε αντικείμενο του άτυπου Eurogroup, που θα συνέλθει στη Μπρατισλάβα, στις 9 Σεπτεμβρίου. (αναλυτικά)


 

Χρ. Σπίρτζης: Λόγω των ποιοτικών κριτηρίων του νόμου, δεν θα χαθεί ούτε μια θέση εργασίας στην τηλεόραση

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τόνισε πως λόγω των ποιοτικών κριτηρίων που θέτει ο νόμος για το πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών, δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας. Όπως εκτίμησε, οι 400 θέσεις που προβλέπονται, θα υπερκαλυφθούν. (αναλυτικά)


 

Αποκομματικοποιημένη και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Κατά τη συνεδρίαση του Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης επιβεβαιώθηκε η προσήλωση της Κυβέρνησης στον στόχο της δημιουργίας μιας αποκομματικοποιημένης και αποτελεσματικής Δημόσιας Διοίκησης που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών και θα λειτουργεί αποκλειστικά υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. (αναλυτικά)


 

Μείωση του ρυθμού αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο τον Ιούλιο

Μείωση του ρυθμού αύξησης τους σημείωσαν, τον Ιούλιο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο. Αυξήθηκαν συγκεκριμένα κατά 800 εκατ. ευρώ έναντι αύξησης 1,2 δισ. ευρώ που είχαν σημειώσει τον Ιούνιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. (αναλυτικά)


 

«Ουδεμία ρύθμιση με αφορά», απαντά η Μπ. Μπαζιάνα στη «Δημοκρατία» - Στον... Μαυρωτά ρίχνει την ευθύνη η εφημερίδα

Παντελώς ψευδή χαρακτηρίζει η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μπέττυ Μπαζιάνα, την εμπλοκή του ονόματός της σε δήθεν ευνοϊκή για την ίδια ρύθμιση για το καθεστώς εργασίας του εργαστηριακού προσωπικού στα ΑΕΙ. (αναλυτικά)


 

Αλ. Χαρίτσης: Πώς θα χρηματοδοτηθεί η δίκαιη ανάπτυξη

«Πέρα από τις δράσεις του ΕΣΠΑ και τα εργαλεία του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, διασφαλίζουμε επιπλέον πόρους για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης μέσα από τις συμφωνίες που ήδη έχουμε επιτύχει με διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα» (αναλυτικά)


 

ΥΠΟΙΚ: Σχέδιο για τον νέο φόρο ακινήτων του 2017, με στόχο να γίνει δικαιότερος

Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το νέο σχέδιο που βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας προβλέπει την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου που επιβάλλεται σήμερα για περιουσίες (αντικειμενικής) αξίας άνω των 200.000 ευρώ και τη δημιουργία ενός ενιαίου φόρου ακινήτων. (αναλυτικά)


 

Σία Αναγνωστοπούλου στο left.gr: Σταματήσαμε την αντιμεταρρύθμιση στην παιδεία

«Στόχος μας είναι να υπάρχουν όλα τα βιβλία από την αρχή στα σχολεία, είναι ήδη όλα τα βιβλία εκεί. Επιπλέον, έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες για τις αποσπάσεις και τους αναπληρωτές καθηγητές, ώστε τα σχολεία να ξεκινήσουν 12 Σεπτέμβρη κανονικά, με τους καθηγητές στις θέσεις τους, να μην υπάρχει κλειστό σχολείο». (αναλυτικά)


 

Τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Πέντε προγράμματα που απευθύνονται σε περίπου 80.000 ανέργους αναμένεται να προωθήσει ο ΟΑΕΔ φέτος. Τα χαρακτηριστικά τους και σε ποιους απευθύνονται. Τα σχέδια του Οργανισμού για το επόμενο έτος. (αναλυτικά)

 


 

Φίλης προς τους εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών: Θα θεσμοθετηθεί το ηλεκτρονικό κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας

Παρουσία εκατοντάδων εκπαιδευτικών άρχισε σε αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η σειρά των σεμιναρίων επιμόρφωσης εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών. (αναλυτικά)


 

Υπ. Εργασίας: Η ΝΔ κατασκευάζει σενάρια τρόμου

Για "παραπληροφόρηση και μαύρη προπαγάνδα" κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Βρούτση για νέες οριζόντιες μειώσεις στις κύριες συντάξεις. (αναλυτικά)


 

ΥΠΕΞ: «Κακόβουλη προσπάθεια υπονόμευσης των εθνικών συμφερόντων» τα περί αλλαγή πρακτικής ως προς την αναγνώριση ταξιδιωτικών εγγράφων της ΠΓΔΜ

Ως «ψευδείς και ανυπόστατες» χαρακτηρίζουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί δήθεν αλλαγής πρακτικής ως προς την αναγνώριση ταξιδιωτικών εγγράφων της ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι «υστερόβουλοι ισχυρισμοί προφανώς εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και συνιστούν κακόβουλη και απαράδεκτη προσπάθεια υπονόμευσης της εθνικής θέσης και των εθνικών συμφερόντων». (αναλυτικά)


 

Στο εδώλιο ο Χαρδούβελης για τα «ξεχασμένα» πόθεν έσχες

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών για τη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες τα οικονομικά έτη 2011 και 2012 αποφάσισε ο εισαγγελέας Δρακουμάτσος. (αναλυτικά)


 

ΕΒΖ: «Ανάβουν τα φουγάρα» στα εργοστάσια Πλατέος και Ορεστιάδας

«Ανάβουν τα φουγάρα» στα εργοστάσια Πλατέος -πρωτίστως- και Ορεστιάδας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) για την επεξεργασία τεύτλων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, όπου διευκρινίζεται ότι η έναρξη της φετινής καμπάνιας παραγωγής ζάχαρης θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. (αναλυτικά)


 

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η απόφαση Λοβέρδου που έδινε τίτλους καθηγητών σε μη Πανεπιστημιακούς

Αντισυνταγματική είναι, σύμφωνα με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου (του έτους 2012) που έδινε τίτλο καθηγητή σε μη Πανεπιστημιακούς. (αναλυτικά)


 

Την εισαγωγή 1.738 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών ενέκρινε ο ΟΑΕΔ για τη φοίτησή τους σε 29 ΙΕΚ του Οργανισμού

Την εισαγωγή 1.738 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών ενέκρινε ο ΟΑΕΔ για τη φοίτησή τους σε 29 ΙΕΚ του Οργανισμού για το χειμερινό εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2016-17. (αναλυτικά)


 

Σχέδιο δραστικών αλλαγών στο πλαίσιο αναδοχής και υιοθεσίας προαναγγέλλει η Θ. Φωτίου

Στο πλαίσιο της δημιουργίας του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο άμεσο νομοθετικό έργο του υπουργείου Εργασίας εντάσσεται σχέδιο νόμου για την αναδοχή - υιοθεσία, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός των επόμενων ημερών. (αναλυτικά)



 



 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)