to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:37 | 05.09.2016

Πολιτική

Ν. Παππάς: Βάλαμε τέλος στο... διευθυντικό δικαίωμα για απολύσεις στα κανάλια

Θα καλυφθούν οι θέσεις απασχόλησης, αφού ο νόμος προβλέπει 400 εργαζόμενους σε κάθε κανάλι, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», ερωτηθείς για την τύχη των εργαζομένων.


Οι καναλάρχες που σήμερα έχουν συμφωνήσει να έχουν τουλάχιστον 400 εργαζόμενους το προηγούμενο διάστημα ήταν ενάντιοι στο όριο αυτό και θεωρούσαν ότι «καταστρατηγείται το διευθυντικό δικαίωμα», προωθώντας απολύσεις, ελαστική εργασία και καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς μιλώντας Στο Κόκκινο και τη Φυλή των Φίλων του Κ. Αρβανίτη.

Οπως είπε ο κ.Παππάς, ενόψει της συνάντησης με τους καναλάρχες στο Μαξίμου το μεσημέρι, αυτοί που εκφράζουν τις απόψεις τους, είναι οι ίδιοι που σήμερα υποστηρίζουν ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης στο τηλεοπττικό τοπίο θα οδηγήσει σε ανεργία.

Αντίθετα, η δική μας παρέμβαση θα βάλει φρένο, τόνισε ο κ.Παππάς. Υφιστάμεθα επιθέσεις ανοίκιες ... όταν θίγονται επιχειρηματικά συμφέροντα, βάζουν ως ασπίδα τους εργαζόμενους.



Θα είναι περισσότερες οι θέσεις σε κάθε κανάλι

Αυτή την στιγμή στον τηλεοπτικό κλάδο στην Ελλάδα απασχολούνται πάνω από 2.500 εργαζόμενοι ενώ, εάν εξαιρεθεί το Mega που βρίσκεται στην κατάσταση που το έφεραν οι επιλογές των μετόχων του, θα πρέπει να υπολογίζονται περίπου 2.000 άτομα στον κλάδο.

Για τα τέσσερα αδειοδοτημένα πλέον κανάλια, ο νέος νόμος προβλέπει τουλάχιστον 400 άτομα με κανονικές συμβάσεις (σ.σ. δηλαδή τουλάχιστον 1.600 θέσεις) και θα είναι παραπάνω, εκτίμησε ο υπουργός Επικρατείας.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο όρος αυτός, όπως και άλλοι για τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις, είναι όρος που αν παραβιαστεί, οδηγεί σε ανάκληση της άδειας, που είναι 10ετής.



Πού ήταν όταν έκλεινε η ΕΡΤ, το Alter, η Ελευθεροτυπία;

Εκανε λόγο επίσης για «ζαλάδα» της ΝΔ λόγω των αντιφατικών μηνυμάτων που εκπέμπει για το θέμα των αδειών και ζήτησε να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα. Η «γραμμή» της ΝΔ βρίσκεται σε μία διαρκή περιδίνηση, από την οποία δεν γλιτώνουν ούτε κορυφαία στελέχη, όπως σημείωσε.

Είναι πολλά τα κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους, είναι εξοργιστικό το φαινόμενο, όταν προέρχονται από κόμματα που με ευκολία και παρανόμως πέταξαν στο δρόμο 2.000 εργαζόμενους της ΕΡΤ, σημείωσε ο κ.Παππάς για τις επικρίσεις που διατυπώνονται από την αντιπολίτευση και ομίλους ΜΜΕ, στον απόηχο του διαγωνισμού για τις άδειες.

Τόσο καιρό σιωπούσαν, ή ακόμη και χαίρονταν, ενώ δεν έκαναν τίποτε όταν έκλεινε π.χ. το Alter, όταν έκλεινε η Ελευθεροτυπία, όταν μειωνόταν η απασχόληση στον κλάδο κατά 30%-40%, όταν στο Mega οι εργαζόμενοι είχαν φτάσει να είναι πέντε μήνες απλήρωτοι, όπως είπε.

Η παρέμβαση της κυβέρνησης θέτει τα ελάχιστα όρια απασχόλησης και έτσι προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα κανάλια, καθώς γίνεται μετάβαση σε βιώσιμα σχήματα, κάτι που θα θωρακιστεί περαιτέρω και με τις επόμενες παρεμβάσεις. Στόχος είναι τα οικονομικά μεγέθη των σταθμών να είναι τέτοια ώστε και να έχουν, αλλά και να δημιουργούν απασχόληση, τόνισε ο κ.Παππάς.

Μόνο με αυτό το νέο σκηνικό, μπορεί να δοθεί λύση και να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στους μισθούς και η επιδείνωση των σχέσεων εργασίας, συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας, είναι κάτι που θα γίνει κατανοητό και φανερό αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του.

Ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς ανέφερε για τη ΝΔ:

«Πολλά κροκοδείλια δάκρυα» και ειδικά όταν αυτό ακούγεται από κόμματα που πέταξαν στο παρελθόν εργαζομένους στον δρόμο και έκλεισαν ΜΜΕ», σχολίασε ο κ. Παππάς τις αντιδράσεις της ΝΔ. 

«Η δική μας παρέμβαση είναι η πρώτη που βάζει τα ελαχιστα όρια απασχόλησης. Πάμε σε βιώσιμα σχήματα με βάση την παρούσα κατάσταση» σημείωσε ακόμη και συπλήρωσε πως «το νέο σκηνικό είναι το μόνο που θα μπορούσε να δώσει λύση». 

«Στη ΝΔ μπορεί  να αισθάνονται ζαλάδα, ελπίζω να αισθάνονται και λίγη ντροπή.  Η ΝΔ οφείλει να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και όχι άλλα λόγια να αγαπιώμαστε», ανέφερε ο κ. Παππάς.


 

Ακούστε:

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)