to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:23 | 21.05.2021

Πολιτική

Υποχρεωτική συνεπιμέλεια: Λαβωμένη βγήκε η ΝΔ, «όχι» ψήφισαν Μ. Γιαννάκου και Ολγα Κεφαλογιάννη

Το πρώτο ισχυρό πλήγμα στη συνοχή της ΝΔ είναι γεγονός - «Ο Μητσοτάκης κρατά σε καραντίνα τη Βουλή γιατί φοβάται ότι δεν ελέγχει πια τη ΝΔ» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ


Ηχηρό ράπισμα στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτέλεσε η ψηφοφορία το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια καθώς καταψήφισαν Μαριέττα Γιαννάκου και Όλγα Κεφαλογιάννη, όπως σημειώνει η Αυγή. Πρόκειται για το πρώτο ισχυρό πλήγμα στη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ενώ τα δύσκολα για το κυβερνών κόμμα δεν έχουν ακόμα έρθει (φαρμακευτική κάνναβη, μνημόνια συνεργασίας με Βόρεια Μακεδονίαεργασιακά).
 
Τα δυο επίμαχα άρθρα του νομοσχεδίου του Κώστα Τσιάρα έγιναν δεκτά μόνο από 156 βουλευτές της ΝΔ και καταψηφίστηκαν από τις Μαριέττα Γιαννάκου και Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ απείχαν της ονομαστικής ψηφοφορίας ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

Επί της αρχής του το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από την ΝΔ, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

«Ο Μητσοτάκης κρατά σε καραντίνα τη Βουλή γιατί φοβάται ότι δεν ελέγχει πια τη ΝΔ»

«Οι δύο διαρροές της ΝΔ, που ψήφισε μόνη της το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, επιβεβαιώνουν πλήρως για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης κρατά σε λοκντάουν τη Βουλή και έχει καταργήσει τις ονομαστικές ψηφοφορίες με πρόσχημα την πανδημία, αρνούμενη την ψηφοφορία των βουλευτών έστω μέσω Webex, ενώ την ίδια ώρα ανοίγει διάπλατα το σύνολο της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας και εισηγείται μέχρι και την άρση του ορίου των 100 ατόμων για κοινωνικές εκδηλώσεις» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και προσθέτει:

«Γιατί φοβάται ότι δεν ελέγχει πλέον το κόμμα του, αφού ακόμα και οι βουλευτές του είναι αντίθετοι στα νομοσχέδια που θέλει να περάσει. Αυτό φοβόταν για τη συνεπιμέλεια, αυτό φοβάται για τη φαρμακευτική κάνναβη, για τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, για τα εργασιακά».

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να έρθει για να υπερασπιστεί τη συνεπιμέλεια, γιατί θα έπρεπε να απαντήσει στις εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες της κας Γιαννάκου για «χρήμα» που ξοδεύτηκε για το νομοσχέδιο αυτό και στην επιστολή κόλαφο του ΟΗΕ που έκρυψε. Και φυσικά, αντί να διαγράψει τον κ. Λοβέρδο για την αδιανόητη δήλωσή του πως ο κακοποιητής μπορεί να είναι καλός γονιός, τον καλύπτει με την ανοχή του».

«Η ΝΔ απομονωμένη από όλους στη Βουλή ψήφισε το πιο αναχρονιστικό νομοσχέδιο για το οικογενειακό δίκαιο, το οποίο παραγνωρίζει το συμφέρον του παιδιού και το μετατρέπει σε βαλίτσα ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά γονέων.

Όσο για τις διαρροές, εάν αυτό γινόταν επί ΣΥΡΙΖΑ η συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων θα διέβλεπε πιθανότατα πτώση της κυβέρνησης, άδειασμα του πρωθυπουργού και διάφορα άλλα γλαφυρά. Σήμερα που οι βουλευτές της ΝΔ γυρνούν την πλάτη στον κ. Μητσοτάκη και τον καταγγέλλουν, είναι απλά Πέμπτη» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Αλέξης Τσίπρας: Είναι νομοσχέδιο Μητσοτάκη

«Το νομοσχέδιο δεν είναι Τσιάρα αλλά νομοσχέδιο Μητσοτάκη. Ο κος Τσιάρας απλά εκτελεί χρέη αυτοφωράκια» είχε πει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είχε χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο επικίνδυνο, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το παιδί σαν βαλίτσα.

«Πού είναι ο κ. Μητσοτάκης; Αυτό το νομοθέτημα έρχεται από την κορυφή του επιτελικού κράτους. Οφείλει να έρθει εδώ και να απαντήσει, εάν όχι σε εμάς, τουλάχιστον στην κ. Κεφαλογιάννη που έκανε λόγο για σοβαρές αστοχίες του νομοσχεδίου ή στην κ. Γιαννάκου, η οποία στην ομιλία της κατήγγειλε συμφέροντα πίσω από αυτό το νομοσχέδιο».

Ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε μεταξύ άλλων «γιατί με το νομοσχέδιο μεταχειρίζεται το παιδί σαν οικόπεδο προς διανομή μεταξύ των γονέων;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)