to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:11 | 13.01.2015

Πολιτική

Βοήθα, Παναγιά μου... η προεκλογική στρατηγική Σαμαρά: Ψυχροπολεμικά επιχειρήματα και "εικονολατρεία"

Αποκούμπι στην Παναγία φαίνεται να αναζητεί πλέον ο Αντ. Σαμαράς, καθώς όλες οι στρατηγικές επιλογές και οι τακτικές κινήσεις για να ακυρώσει τη διαφαινόμενη μεγάλη ήττα στις εκλογές πέφτουν στο κενό.


Όπισθεν ολοταχώς στο ψυχροπολεμικό δόγμα των δύο κόσμων πηγαίνει η προεκλογική καμπάνια της Ν.Δ. σε πείσμα των νέων αναζητήσεων στην Ε.Ε. για την επόμενη μέρα των συνομιλιών με την Ελλάδα. Ο Αντ. Σαμαράς στη νέα περιοδεία του, στην Ήπειρο, ανέβασε κι άλλο τους τόνους της κινδυνολογίας, επικαλούμενος όλους τους πιθανούς αλλά και απίθανους κινδύνους στην περίπτωση που έλθει στα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα που ο γαλλικός Τύπος επέκρινε τον πρωθυπουργό για τις δηλώσεις του μετά την τραγωδία στο περιοδικό Carlie Hebdo ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να «μπερδεύει» τις ειρηνικές διαδηλώσεις στη Γαλλία, με την «θωράκιση της Ευρώπης» και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «είναι ένα ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί». 

Διαβάστε επίσης:

 

Κινδυνολογία και πάλι

Από τα Γιάννενα, ο πρωθυπουργός, δεν απέφυγε για ακόμα μια φορά την κινδυνολογία ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες στις 25 Ιανουαρίου με την ψήφο τους, να νικήσουν τον λαϊκισμό.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτική διακυβέρνησης και μάλιστα έκανε λόγο για διαφορετικές τοποθετήσεις των κορυφαίων στελεχών του.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για το κλίμα ανασφάλειας στην Ευρώπη μετά το μακελειό στο Παρίσι και προσπάθησε να το συνδέσει και πάλι με το Μεταναστευτικό. Μίλησε, όμως, και για την εσωτερική ασφάλεια εξ αφορμής της πρόσφατης σύλληψης Ξηρού, ενώ δεν παρέλειψε βεβαίως να επαναλάβει τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ. Επίσης, μίλησε και για τις θρησκευτικές εικόνες, για τις οποίες είπε ότι δεν θα αποκαθηλωθούν, καταλογίζοντας στην αντιπολίτευση και τέτοιες προθέσεις.

Η εικόνα της Παναγίας και η "εικονολατρεία" στην πολιτική ατζέντα

Νωρίτερα, στην επίσκεψή του στις Φιλιάτες, πήγε στο νοσοκομείο, περπάτησε στο κέντρο και είχε συνομιλία με νέους σε καφέ, ενώ στο δημαρχείο, σε στιχομυθία που είχε με τον δήμαρχο Σ. Παππά, αναφέρθηκε στην εικόνα της Παναγίας που υπάρχει στο γραφείο του, λέγοντας ότι «υπάρχουν ορισμένοι που λένε να κατεβάσουμε τις εικόνες στους δημόσιους χώρους. Από τη Βουλή και τα υπουργεία, μέχρι τα δημαρχεία και τα σχολεία, αυτές οι εικόνες δεν θα κατέβουν ποτέ. Αυτή είναι η πιο ξεκάθαρη απάντηση σε εκείνον που τόλμησε να πει να κατεβάσουμε τις εικόνες, ξέρω πού ανήκει, ξέρω ποιο πρόγραμμα το λέει αυτό και δεν θα γίνει ποτέ». Διαβάστε αναλυτικά: Σαμαράς ο εικονολάτρης: Οι εικόνες δεν θα κατέβουν από τα δημόσια κτίρια

Στο «παιχνίδι» του GRexit και ο Γκ. Χαρδούβελης

Ο υπουργός Οικονομικών δεν ξέφυγε από το «κλίμα Σαμαρά» μιλώντας στο ίδιο μήκος κύματος της τρομολαγνείας. Σε συνέντευξή του, σε διεθνές οικονομικό πρακτορείο, ο υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε ένα «ατύχημα» που θα οδηγούσε την χώρα μας εκτός ευρώ και προέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ «να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα». 

Ακόμα και τα "Νέα" αφήνουν αιχμές για την προεκλογική στρατηγική Σαμαρά

Τα "Νέα" με τίτλο "Τα λάθη της προεκλογικής στρατηγικής Σαμαρά" αναφέρονται σε σημεία της προεκλογικής στάσης Σαμαρά:

«Το «παικτομάζωμα» με σκοπό τη διεύρυνση, το δόγμα «νόμος και τάξη» με τη selfie στον φράκτη, η επαναφορά του Grexit, ένα ντιμπέιτ που δεν θα γίνει ποτέ και ο μικρός Νικόλας που παίζει μπάλα.»

Τα λάθη της προεκλογικής στρατηγικής Σαμαρά

Πληροφορίες: Εφημερίδα των Συντακτών, Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)