to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:14 | 18.11.2019

Κοινωνία

«Τραυματισμένοι και κατηγορούμενοι για σειρά ψευδών κακουργημάτων»

Τι καταγγέλλει το «Ξεκίνημα» για τις αναίτιες συλλήψεις της Ειρήνης Ε. και του Ζήση Σ., οι οποίοι υπέστησαν τραυματισμούς από τις αστυνομικές δυνάμεις που τους συνέλαβαν.


Όπως αναφέρει  οργάνωση «Ξεκίνημα»:

Η Ειρήνη Ε. και ο Ζήσης Σ. βρίσκονται ακόμη (Δευτέρα 18/11, 8πμ) υπό κράτηση και έχουν υποστεί τραυματισμούς από τις αστυνομικές δυνάμεις που τους συνέλαβαν.

Τραυματισμένοι είναι επίσης και άλλοι συλληφθέντες, 3 εκ των οποίων πήγαν στο νοσοκομείο για περίθαλψη. Υπενθυμίζουμε ότι τα δύο μέλη του «Ξ» συνελήφθησαν στα Εξάρχεια, κατά την επιστροφή τους από τη μεγάλη, ειρηνική πορεία του Πολυτεχνείου.

Κατηγορούνται για μια σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων ανάμεσα στα οποία απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, εμπρησμός, οπλοφορία, κατοχή εκρηκτικών, αντίσταση κατά της αρχής κ.α., για τα οποία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα σήμερα Δευτέρα 18/11. Το «σενάριο» που έχει στηθεί, είναι πως η Ειρήνη και ο Ζήσης συμμετείχαν σε ομάδα πενήντα περίπου ατόμων, που επιτέθηκε στην αστυνομία με βόμβες μολότοφ. Είναι ξεκάθαρη σκευωρία καθώς οι σύντροφοι δεν έκαναν τίποτε από όλα αυτά! Επιπλέον από τα στοιχεία δεν προκύπτει να έχει συμβεί τίποτα από τα παραπάνω στο συγκεκριμένο σημείο που συνελήφθησαν.

Στην περίπτωση της Ειρήνης και του Ζήση -όπως και των υπόλοιπων συλληφθέντων για τους οποίους ισχύουν οι ίδιες κατηγορίες- η αστυνομία έδωσε ένα ρεσιτάλ αυταρχισμού και αυθαιρεσίας. Στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι που δέχτηκαν βίαιη επίθεση και υπέστησαν σωματικές βλάβες! Κατά τη διάρκεια της κράτησής τους δεν τους επέτρεψαν να έρθουν σε επαφή με δικηγόρους για πολλές ώρες, ενώ οι κατηγορίες εναντίον τους έγιναν τελικά γνωστές τα ξημερώματα της Δευτέρας 18/11. Η αυθαιρεσία όμως δε σταματάει εδώ. Πριν φτάσουν καν στη ΓΑΔΑ, οι αστυνομικοί τους οδήγησαν σε υπόγειο πάρκινγκ, στο οποίο τους φωτογράφισαν, προκειμένου να είναι σε θέση να τους «αναγνωρίσουν» αργότερα οι συνάδελφοί τους, οι οποίοι υποτίθεται ότι είχαν δεχτεί επίθεση!

Οι κατηγορίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι ο Ζήσης και η Ειρήνη δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα! Η σύλληψη τους εντάσσεται στα πλαίσια της εκστρατείας της κυβέρνησης που βρίσκεται σε εξέλιξη όλο το τελευταίο διάστημα και σκοπό έχει να τρομοκρατήσει κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται, αλλά πάνω απ’ όλα τη νεολαία που αμφισβητεί, που βγαίνει στους δρόμους, που δεν αποδέχεται τη ζωή και το μέλλον που σχεδιάζουν γι’ αυτή, χωρίς αυτή!

Ο Ζήσης και η Ειρήνη είναι φοιτητές, μέλη της «Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα» από τα μαθητικά τους χρόνια. Όσοι παρακολουθούν έστω και σποραδικά τις θέσεις του «Ξ» γύρω από τις «μεθόδους» της μολότοφ και των «μπάχαλων», ξέρουν πολύ καλά πως είναι απόλυτα ξένες προς τις αντιλήψεις και τις πρακτικές μας. Έχουμε επιχειρηματολογήσει επανειλημμένα ενάντια σε αυτές τις μεθόδους υποστηρίζοντας πόσο βλαπτικές είναι για το κίνημα.

Σαν Οργάνωση δεν έχουμε και δεν είχαμε ποτέ καμία σχέση με τις συγκεκριμένες πρακτικές, γιατί πιστεύουμε ότι αποξενώνουν την κοινωνία από τους αγώνες, αποτελούν το καλύτερο άλλοθι για την ένταση της καταστολής και τελικά αποτελούν μεθόδους εχθρικές προς τα κινήματα και τα αιτήματά τους. Ο Ζήσης και η Ειρήνη έχουν επανειλημμένα υποστηρίξει αυτή τη θέση στους μαζικούς χώρους στους οποίους παρεμβαίνουν πολιτικά. Οι κατηγορίες εναντίον τους δεν είναι απλά αστήρικτες, αλλά αδιανόητες!

Φαίνεται όμως πως η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για το κατά πόσο οι κατηγορίες της είναι αληθοφανείς. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να στείλει το μήνυμα της μηδενικής ανοχής, καθώς φοβάται την ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος που μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδια της- βλέπει τι γίνεται στη Χιλή, τον Λίβανο, και τις άλλες χώρες του κόσμου που η νεολαία είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Ας γνωρίζουν λοιπόν πως δεν θα μας τρομάξουν, δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στα αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά τους σχέδια, δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση!

Να είμαστε όλες και όλοι σήμερα στις 11:00πμ στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)