to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:02 | 17.12.2014

Πολιτική

Τι θα ψηφίσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές - Οι μέχρι τώρα δηλώσεις (ενημέρωση)

Την επομένη της κυβερνητικής ανακοίνωσης για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ορισμένοι εκ των ανεξάρτητων βουλευτών ξεκαθάρισαν με δηλώσεις τη θέση που θα κρατήσουν στις κρίσιμες ψηφοφορίες - Η δημοσίευση ενημερώνεται περιοδικά


Οι σχετικές δηλώσεις των τελευταίων ημερών (οι νεότερες πρώτα)

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Κανονισμός προβλέπει πως αν βουλευτής δεν επιθυμεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ορισμένου προσώπου, τότε δηλώνει «παρών». Δεν υπάρχει δηλαδή τυπικά η επιλογή του "όχι". (περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία εδώ)

Τετάρτη 17/12, ημέρα της πρώτης ψηφοφορίας

162 «ναι» αναμένεται να συγκεντρώσει σήμερα στις 7 μ.μ.μ η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Φυσιολογικά το βάρος πέφτει στις προθέσεις των 24 ανεξάρτητων βουλευτών, εκ των οποίων 7 έχουν πάρει σαφή θέση υπέρ του Στ. Δήμα, 10 κατά και απομένουν 7 στο «ναι μεν, αλλά». Συμπερασματικά, μόνο με αποσχίσεις ή αλλαγή στάσης των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα μπορούσε να εκλεγεί ο Στ. Δήμας.

Αναλυτικά, όπως σημειώνει ο Δημ. Χατζηνικόλας στο thetoc.gr:

Με την ανθρωπογεωγραφία των δύο ομάδων να έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό, το απόγευμα στη Βουλή αναμένονται: 

162 «Ναι» στην υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα:   

Οι 127 βουλευτές της ΝΔ 

Οι 28 του ΠΑΣΟΚ 

Και οι 7 ανεξάρτητοι: 

Κατερίνα Μάρκου 

Σπύρος Λυκούδης 

Παναγιώτης Μελάς 

Γρηγόρης Ψαριανός 

Χρήστος Αηδόνης 

Κώστας Γιοβανόπουλος 

Γιώργος Νταβρής. 

131 «παρών» στην υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα: 

Οι 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 

Οι 12 των ΑΝΕΛ 

Οι 10 της ΔΗΜΑΡ

Οι 16 της Χρυσής Αυγής 

Οι 12 του ΚΚΕ 

Και οι 10 ανεξάρτητοι:

Οδυσσέας Βουδούρης 

Θεόδωρος Παραστατίδης 

Χρυσούλα Γιαταγάνα 

Πέτρος Τατσόπουλος 

Μίμης Ανδρουλάκης 

Ραχήλ Μακρή 

Μάρκος Μπόλαρης 

Πάρις Μουτσινάς

Βασίλης Καπερνάρος 

Θεοδώρα Τζάκρη

Τα 7 «ναι μεν αλλά» 

Βασίλης Οικονόμου: Είπε ότι σήμερα θα ψηφίσει «παρών», αλλά αυτό δεν θα καθορίσει τη στάση του στις άλλες δύο ψηφοφορίες και κυρίως στην τρίτη και πιο κρίσιμη, 

Μίκα Ιατρίδη: σημείωσε ότι θα ψηφίσει το ίδιο και στις τρεις διαδικασίες, αλλά κλίνει προς το «παρών» 

Γιώργος Κασαπίδης: κλείνει προς το «ναι», αλλά θα απουσιάσει από τη σημερινή ψηφοφορία επειδή απεβίωσε ο πατέρας του. 

Γιάννης Κουράκος: δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, αλλά κλείνει κι αυτός προς το «Ναι»  

Βύρων Πολύδωρας: Είπε ότι αν βρεθούν οι 179 ο ίδιος θα είναι ο 180ος. Και οι δύο πρώην της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Στάθης Μπούκουρας οι οποίοι φέρονται κοντά στο «Ναι».

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν αποκλείεται σήμερα να υπάρξουν και απουσίες με νόημα, οι οποίες όμως δεν θα καθορίσουν τη στάση των εν λόγω βουλευτών στην κρίσιμη τρίτη ψηφοφορία.  

Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου ακόμη και οι επτά που δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους να πουν «Ναι», φτάνουμε στους 169 με την Κυβέρνηση να ψάχνει άλλους 11 για να συμπληρώσει τον «μαγικό» αριθμό των 180, τους οποίους μπορεί να βρει είτε από την Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ είτε από τους ΑΝΕΛ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τις επόμενες ημέρες η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ θα δεχθεί πολύ μεγάλη πίεση.   

Τέλος, χθες ο Αντ. Σαμαράς είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σταύρο Δήμα και η διαρροή από αυτήν την συνάντηση ήταν για μία ακόμη φορά ότι ο κ. Δήμας θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία και στις τρεις ψηφοφορίες. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες οι τηλεφωνικές επαφές του Πρωθυπουργού με βουλευτές, όχι μόνο της ΝΔ, είναι συνεχείς τις τελευταίες ώρες.  

Τρίτη 16/12

Γ. Κουράκος: «Ναι» σε Πρόεδρο, αν με πείσει ο Πρωθυπουργός ότι δεν θέλει εκλογές

Στη στάση του για την ψηφοφορία κατά την προεδρική εκλογή αναφέρθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος, ο οποίος ήταν από εκείνους που δεν είχαν αποσαφηνίσει την θέση του.

Μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή είπε ότι «θα ψηφίσω Πρόεδρο, αν με πείσει ο Σαμαράς ότι δεν θέλει εκλογές». Ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Θα ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας η Κ. Μάρκου, όπως έκανε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας η ίδια με δήλωσή της. Είχε εκλεγεί με τη ΔΗΜΑΡ, προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. 

 

Δε θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας επαναεπιβεβαίωσε ο Μάρκος Μπόλαρης

Την απόφασή του να μην ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας υπογραμμίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Δεν θα ψηφίσω για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Η δυσαναλογία που υπάρχει ανάμεσα στο κοινό αίσθημα, το δημόσιο αίσθημα, την κοινή γνώμη από την μία πλευρά και στην πολιτική που ασκείται είναι χαώδης και συνεπώς η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει» τονίζει ο Μάρκος Μπόλαρης και προσθέτει: 

«Η ασκούμενη πολιτική διαλύει την πραγματική οικονομία της χώρας, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι ο κορμός της οικονομίας της χώρας, αυξάνει δραματικά την ανεργία, διώχνει τα νέα παιδιά στο εξωτερικό και φέρνει την κοινωνική συνοχή στα όριά της. Μια τέτοια πολιτική δεν μπορώ να την εγκρίνω, δεν την εγκρίνω και φυσικά δεν προτίθεμαι να της δώσω παράταση».

"Όχι" σε πρόεδρο και από Νίκη Φούντα και Βασίλη Οικονόμου

Παρών θα ψηφίσει αύριο στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο ανεξάρτητος βουλευτές, Βασίλης Οικονόμου όπως επανάλαβε στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" επισημαίνοντας ότι κατόπιν θα αναμένει τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής για τον καθορισμό της στάσης του. 

Την απόφασή της να ψηφίσει "όχι" στην εκλογή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανέλαβε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Η ανθρωπογεωγραφία για την εκλογή όπως διαμορφώνεται από τις μέχρι στιγμής τοποθετήσεις κομμάτων και ανεξαρτήτων βουλευτών

Αυτή τη στιγμή οι συσχετισμοί που καταγράφονται μεταξύ των βουλευτών των κομμάτων για την εκλογή Προέδρου έχει ως εξής: 

«Ναι» – 155 βουλευτές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ 

«Όχι» – 121 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή. 

Η δεξαμενή των 24 ανεξάρτητων 

«Όχι» – 11 βουλευτές: οι Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Πέτρος Τατσόπουλος, Θεόδωρος Παραστατίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θεοδώρα Τζάκρη, Μίκα Ιατρίδη, Ραχήλ Μακρή, Βασίλης Οικονόμου και Πάρις Μουτσινάς. 

«Μάλλον όχι» – 2 βουλευτες: οι Γιώργος Κασαπίδης και Γιάννης Κουράκος. 

"Ναι" - 5 βουλευτές: οι Σπύρος Λυκούδης, Χρήστος Αηδόνης, Παναγιώτης Μελάς, Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Νταβρής. 

"Μάλλον ναι" – 3 βουλευτές: οι Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, και Στάθης Μπούκουρας. 

"Ίσως" - 3 βουλευτές: οι Βύρων Πολύδωρας, Βασίλης Καπερνάρος και Κατερίνα Μάρκου. 

--------------------------------

 Μίκα Ιατρίδη: Θα Ψηφίσω «ΌΧΙ» Σε Πρόεδρο

Η ανεξάρτητη βουλευτής Μίκα Ιατρίδη δήλωσε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα. Η πολιτική της κυβέρνησης απέτυχε.  Είτε τη σταματούμε και παλεύουμε για την αποκατάσταση της βλάβης, είτε είμαστε συνένοχοι στο αποτελείωμα της χώρας», είπε.

Τατσόπουλος: Παραμένω στο «όχι»

«Επειδή ξέρω ότι ο φίλος μου ο κ. Σκουρλέτης μας βλέπει τώρα, ας μην ανησυχεί ο Πάνος παραμένω στο ''όχι''όσο θα παραμείνει σταθερός και ο ΣΥΡΙΖΑ στις θέσεις του», δήλωσε ο Π. Τατσόπουλος.

Μάρκος Μπόλαρης: Δεν θα ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέφρασε ο Μάρκος Μπόλαρης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής σχολίασε μεταξύ άλλων:

«Αυτή η πολιτική πρέπει να σταματήσει. Από τη στιγμή λοιπόν που έχει τεθεί το ζήτημα της εκλογής προέδρου εδώ και 6-8 μήνες πάνω σε μία πολιτική βάση, βγάζουμε πρόεδρο, συνεχίζουμε αυτή την πολιτική, είπα από την πρώτη στιγμή και λέω μέχρι σήμερα όχι» και συνέχισε:

«Κι αυτό δεν έχει σχέση με το πρόσωπο του προέδρου. Ο κ. Δήμας είναι εξαιρετική προσωπικότητα, τον σέβομαι και τον τιμώ. Επικοινωνώ μαζί του. Δεν έχει καμία σχέση η ψήφος με το πρόσωπο. Έχει σχέση με το ότι επιλέχθηκε από την αρχή η συζήτηση αυτή την οποία κάνουμε να μη γίνει στο πολιτειακό επίπεδο αλλά στο πολιτικό. Αυτό αδικεί τον κ. Δήμα».

Μ. Κόλλια - Τσαρουχά: Δεν ψηφίζω Πρόεδρο

Δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξεκαθαρίζει με λιτή ανακοίνωσή της η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά. Όπως επισημαίνει «το δήλωσα, το δηλώνω και θα το κάνω. Μόνο όσοι δεν με ξέρουν λένε το αντίθετο».

Δεν ψηφίζουν Πρόεδρο Δημαράς και Αβραμίδης

Την απόφαση τους να μην ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε καμία από τις τρεις ψηφοφορίες επαναβεβαίωσαν σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης που συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 

Οικονόμου: Είμαι επιφυλακτικός για την υποψηφιότητα του κ. Δήμα

«Επιφυλακτικός» δήλωσε στον Αlpha 989 ο ανεξάρτητος βουλευτής, Βασίλης Οικονόμου. Είπε πως δε θα ψηφίσει, τουλάχιστον στην πρώτη ψηφοφορία ενώ χαρακτήρισε αξιόλογο, αλλά στενά κομματικό, το Σταύρο Δήμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «τον βλέπω ως ένα αξιόλογο πρόσωπο αλλά είναι μια στενή κομματική υποψηφιότητα. Είμαι επιφυλακτικός για την υποψηφιότητα του, δεν έχω καταλήξει τι θα κάνω, περιμένω και τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής». Ο ανεξάρτητος βουλευτής εκτίμησε πως μπορεί να βγει από αυτή τη βουλή ΠτΔ. «Ήμουν σε αυτούς που ζήτησαν συναινετική λύση και για τον πρόεδρο πιστεύω ότι μπορεί να βγει από αυτή τη βουλή», σημείωσε και πρόσθεσε πώς: «όπως και να έχει το πρόσωπο του προέδρου δεν πρέπει να είναι στον στενό κομματικό πυρήνα».

Β. Καπερνάρος: Καλός άνθρωπος ο Δήμας, αλλά πολιτικά αδρανές υλικό

«Δεν νομίζω να κέντρισε το ενδιαφέρον κάποιου το όνομα του κ. Δήμα, καλός άνθρωπος είναι, αλλά πολιτικά είναι ένα αδρανές υλικο» σημειώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, σημειώνοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν έχει καταλήξει τι θα πράξει στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

«Δεν έχω να προσάψω κάτι σε αυτόν τον άνθρωπο, αλλά δεν μου λέει τίποτα το όνομα Δήμας. Άρα περιμένω, διαλέγομαι με τους ανθρώπους τους δικούς μου και την ημέρα εκείνη θα καταλήξω να πω την άποψή μου» λέει προσθέτοντας, πάντως, ότι οι περισσότεροι φίλοι του λένε να μην ψηφίσει για Πρόεδρο. 

Η Νίκη Φούντα από τη ΔΗΜΑΡ, η οποία ενώ είχε υπογράψει την επιστολή των 8, την Τρίτη υποστήριξε ότι μολονότι θεωρεί εξαιρετική περίπτωση τον Σταύρο Δήμα, δεν μπορεί να τον ψηφίσει καθώς ο τρόπος που η κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαδικασία εκλαμβάνεται ως εκβιαστικός.

Ραχήλ Μακρή: Δεν θα ψηφίσω τον κ. Δήμα

Ξεκάθαρη και κατηγορηματική ήταν η απάντηση από την ανεξάρτητη βουλευτή Ραχήλ Μακρή στο ερώτημα αν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Όχι, δεν θα ψηφίσω τον κ. Δήμα. Το είχα δηλώσει πολύ καιρό ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω. Δεν είναι θέμα προσώπου. Δεν υπήρχε περίπτωση όποιο και να ήταν το πρόσωπο, γιατί θεωρώ ότι είναι η ασφαλιστική δικλείδα που ευτυχώς υπάρχει στο σύνταγμα προκειμένου η χώρα να τελειώσει με αυτή την πολιτική», είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και συνέχισε:

«Λυπάμαι που ως βουλευτής δεν ασκήσω αυτό το δικαίωμα που είναι να ψηφίσω για τον υπέρτατο θεσμό της χώρας που είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ωστόσο, σας είπα ότι θεωρώ ότι είναι αδιέξοδη αυτή η πολιτική κι εγώ δεν μπορώ να συμπράξω και να δώσω στην ουσία την ψήφο μου προκειμένου να συνεχίσει αυτή η μνημονιακή πολιτική του Σαμαρά και του Βενιζέλου που κατά την άποψή μου οδήγησε τους συμπολίτες μου σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση».

Β. Καπερνάρος: Σταθερή η θέση μου για τον Πρόεδρο, τα άλλα είναι απλώς σενάρια

«Παραμένω σταθερός στη θέση μου, δεν αλλάζει τίποτα από την επιλογή του Σταύρου Δήμα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς... σενάρια» γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος εν όψει των ψηφοφοριών για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Μιλώντας το πρωί στον Αντ1 -και πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του κ. Δήμα- ο κ. Καπερνάρος δήλωσε ότι εξετάζει τη στάση που θα κρατήσει και πως οι περισσότεροι δικοί του άνθρωποι, οι ψηφοφόροι του, οι φίλοι του τού λένε «όχι» να μην ψηφίσει Πρόεδρο.

 

Θετικός «σε 70-80%» δηλώνει ο Μελάς  

Σε υπερψήφιση του Στ. Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προσανατολίζεται ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, σημειώνοντας πάντως ότι «θα δει στο τέλος ποια είναι η κατάσταση» και θα αποφασίσει.

«Μέχρι πρότινος έλεγα 50% είμαι να ψηφίσω. Τώρα που είναι ο κ. Δήμας, τον οποίο τον γνωρίζω, είχαμε συνυπηρετήσει στη Βουλή αρκετά χρόνια, είναι ένας άνθρωπος που πιστεύω θα δουλέψει σωστά (…) οι πιθανότητες μου να ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουν ανέβει στο 70-80%», δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

 
Χρ. Γιαταγάνα: Εγώ δεν θα ψηφίσω πρόεδρο Δημοκρατίας 

«Εύχομαι και ελπίζω να αποβεί άκαρπη και η τρίτη ψηφοφορία εγώ δεν θα ψηφίσω πρόεδρο δημοκρατίας» , δήλωσε στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά η ανεξάρτητη βουλευτής, προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ, Χρυσούλα Γιαταγάνα. 
 
Ανέφερε ότι «συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα σε πολύ θετικό κλίμα για να πάει στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκείνος δεν της έχει ακόμη απαντήσει».

«Ουδέποτε υπήρξα δεξιά, με το ΚΚΕ ξεκίνησα αλλά εν πάσει περιπτώσει τα δεξιά και αριστερά τα θεωρώ αστεία , πρόσθεσε η Χ. Γιαταγάνα υποστηρίζοντας ότι ο λαός εκβιάζεται από την κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους ξένους.
 

Δεν ψηφίζει ο Πάρις Μουτσινάς
 
Με δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουτσινάς ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Σύμφωνα με το Mega, ο Πάρις Μουτσινάς ξεκαθάρισε ότι η ψηφοφορία δεν έχει σχέση με το πρόσωπο και τόνισε ότι δεν θα δώσει θετική ψήφο στον Σταύρο Δήμα γιατί δεν θέλει να νομιμοποιήσει την κυβερνητική πολιτική.
 
Ο Πάρις Μουτσινάς, είχε εκλεγεί με τη ΔΗΜΑΡ και ήταν ένας από τους 8 βουλευτές που είχαν υπογράψει την πρόταση για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Συνταγματική αναθεώρηση και συμφωνία για ορισμό ημερομηνίας εκλογών μέσα στο 2015.

 
Τρία «όχι» από τον Μίμη Ανδρουλάκη
 
Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε με δήλωσή του ο ανεξάρτητος Μίμης Ανδρουλάκης.

Μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για επίσπευση των διαδικασιών, ανέφερε στο Twitter: «Πιστόλι στον κρόταφο; Τρία όχι.»

Νταβρής: «Ναι» στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο κ. Νταβρής, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, σημείωσε: «Προσανατολίζομαι στο να ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας... πρέπει κάποιοι να δείξουμε ότι αυτή η ιστορία της διελκυστίνδας γύρω από αυτό το θέμα είναι απαράδεκτη και γίνεται τεράστια σπέκουλα και όχι βέβαια για πρώτη φορά, για μικροκομματικούς λόγους... Αν οι εκλογές έλυναν τα προβλήματα του τόπου -που είναι το μεγάλο παραμύθι- θα είχαμε πλεόνασμα 250%. Κάθε δύο χρόνια γίνονται εκλογές στη χώρα».

Συνεχίζοντας ο κ. Νταβρής πρόσθεσε: «Ας υποθέσουμε ότι από χθες, ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ... Υπάρχει καθαρή κουβέντα και καθαρές λέξεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για το τι θα γίνει με το χρέος και αν θα διαγράψει τα μνημόνια;... Το δεύτερο τεράστιο πολιτικό θέμα είναι αυτό της κοινωνικής αλλοίωσης, λόγω μεταναστών. Έχουμε φτάσει στο ταβάνι, στο 20% και εγώ ακούω ότι θα ελληνοποιήσουμε άλλο ένα εκατομμύριο. Το τρίτο είναι το θέμα των θεσμών, ένα εκ των οποίων είναι και αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι κρατικοί θεσμοί δεν λειτουργούν και λόγω αυτού έχουμε φτάσει σε αυτή την κρίση... Και από χθες να ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, πρέπει να μας πει πού θα βρει τα λεφτά... Πώς θα καταργηθούν τα μνημόνια;... Εγώ είμαι σαφέστατα αντιμνημονιακός».

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)