to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:00 | 16.12.2014

πηγή: megatv

Πολιτική

Β. Οικονόμου: «Θα ψηφίσω "παρών"»

Παρών θα ψηφίσει αύριο στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο ανεξάρτητος βουλευτές, Βασίλης Οικονόμου όπως επανάλαβε στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" επισημαίνοντας ότι κατόπιν θα αναμένει τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής για τον καθορισμό της στάσης του.


"Αύριο όπως έχω δηλώσει θα ψηφίσω παρών. Το παρών το δικό μου σημαίνει είμαι επιφυλακτικός για την ψηφοφορία την αυριανή, σε σχέση με το πρόσωπο του κ. Δήμα, όχι το πρόσωπο που είναι αξιόλογο αλλά σαν μια κλειστή κομματική υποψηφιότητα. Γιατί αναμένω και τα αποτελέσματα της 18ης Δεκεμβρίου που είναι η σύνοδος κορυφής για να δω το αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης που η κυβέρνηση κάνει, για το κλείσιμο της αξιολόγησης", είπε.

Σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός περιμένει τη συμφωνία για κρίνει και να έχει κάποια δεδομένα στα χέρια του.

Ανέφερε εν συνεχεία ότι ο κ. Σαμαράς "επέλεξε να προτάξει την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από τη συμφωνία" κάτι που "δημιουργεί μια απορία τουλάχιστον".

"Εγώ ήμουν μέσα στους 8 βουλευτές που πήραμε μια πρωτοβουλία, έτσι ώστε να υπάρχει μια συναίνεση σε σχέση με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου για την εκλογή του προέδρου από την παρούσα Βουλή -πράγμα στο οποίο πιστεύω- για τον ορισμό εκλογών μέσα στο 2015 και για τη συνταγματική αναθεώρηση", υπογράμμμισε τονίζοντας ότι θα ξαναεπαναφέρει αυτή την πρωτοβουλία μαζί με άλλους βουλευτές και πιθανολογόντας "ότι με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν θα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον".

Για το εάν η χθεσινή προειδοποίηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας θα αποτελέσει κριτήριο για την ψήφο του στη δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία, απάντησε καταφατικά εφόσον όπως είπε έχει "ονόματα ποιοι παίρνουν τα λεφτά".

Διευκρίνισε ότι "αν έχω μεγάλα πακέτα που φεύγουν και αν φεύγουν για λόγους συγκεκριμένους ή αλλιώς" και πρόσθεσε ότι κάτι μαθαίνει "ότι θα υπάρξουν ονόματα".

"Ο Στουρνάρας θα έχει πρώτος την ευθύνη να μας πει ποιοι βγάζουν ομαδικώς και μαζικώς τα λεφτά τους έξω", είπε χαρακτηριστικά.

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)